alternatieven sparen

Alternatieven sparen: Nu de hoogste spaarrente op vrij opneembare spaarrekeningen in NL inmiddels de 0,35% punt heeft aangetikt is het wijs om eens verder te kijken dan sparen alleen. Onze redacteur zocht naar alternatieven en stuitte op de volgende 5 alternatieven sparen voor sparen via spaarrekening

1. Sparen via Spaardeposito

Heb je spaargeld en heb je dit tijdelijk niet nodig voor andere doeleinden overweeg dan een spaardeposito. Bekijk een overzicht van de huidige rentes op spaardeposito’s

2. Investeren in leningen voor bedrijven via crowdfunding

Investeer je geld in zakelijke kredieten voor bedrijven die geld nodig hebben en ontvang een hoger rendement dan bij de spaarbank. Funding Circle en Knab zijn bekende aanbieders van crowdfunding projecten in Nederland.

3. Investeren in micro kredieten voor sociale ondernemers

Investeer geld in sociale projecten aan de andere kant van de wereld en maak de wereld een betere plek. Lendahand is een partij die geschikt zou kunnen zijn.

4. In vastgoed investeren

Koop een huis. Verhuur dit en verkoop weer na verloop van tijd. Dit is waarschijnlijk de snelste manier om vermogen te vergaren. Mits je het goed doet natuurlijk.

5. Deposito openen in het buitenland

Verschillende spaarplatforms betreden de Nederlandse markt in het bemiddelen van Europese spaarrekeningen aan Nederlandse spaarders. O.a. Savedo en Binck bieden nu deposito’s aan in het buitenland tegen hogere rentes dan Nederlandse spaarbanken.

Deel via social media →
Top