Je denkt erover om te beginnen met beleggen in vastgoed. Door de lage rente is beleggen in vastgoed een aantrekkelijk alternatief met een hoger rendement dan de spaarrekening. In dit artikel 5 tips met weinig geld om te beleggen in vastgoed voor beginners.

Waarom beleggen in vastgoed?

Waarom zou je in beleggen in vastgoed? De meeste mensen die in vastgoed stappen investeren hun geld ook in andere producten om rendement te behalen. Het is raadzaam om je geld te spreiden over meerdere projecten om zo ook je risico te minimaliseren.

Wel investeren veel mensen in vastgoed omdat ze denken dat dit door het onderpand meer waardevast is. Daarnaast zien mensen graag dat hun investering tastbaar en zichtbaar is. Probleem daarbij is dat je wel vermogend moet zijn. Ben je dit niet, dan zijn vastgoedfondsen of -obligaties wellicht meer iets voor jou. Verder ziet men investeren in vastgoed als een relatief veilige belegging. Want historisch gezien geeft vastgoed een prima rendement op de langere termijn.

Heb je geen vermogen om een heel pand te kopen? Sommige mensen kopen studentenkamers of appartementen in grote steden. Hier zal naar alle waarschijnlijkheid altijd veel vraag naar zijn.

1. Beleggen in vastgoed voor beginners

Beleggen in vastgoed kan zelf via het kopen van aandelen via vastgoedfondsen en – of obligaties. Tegenwoordig kun je op innovatieve manieren investeren in vastgoed. Je hoeft niet gelijk te denken aan het kopen van een pand met veel geld. Maar er zijn ook allerlei manieren om te beleggen in vastgoed voor beginners met weinig geld en spreiding van het risico. Hieronder de twee beste mogelijkheden van dit moment:

Vastgoedfondsen van CORUM Investments

CORUM Investments biedt met haar award-winning open-end fondsen een unieke manier van beleggen in vastgoed aan. Door de sterke formule van spreiding van het risico te handhaven heeft CORUM Investments sinds 2012 een bewezen track record opgebouwd. De strenge regels van de AMF (Franse AFM) op de vastgoedfondsen dragen bij aan een zeer laag vreemd vermogen in de fondsen. 

Beleggen in vastgoed voor beginners_corum

Investeren in vastgoedfondsen voor beginners: Vraag vrijblijvend meer informatie aan bij CORUM Investments

Naast de spreiding in 6 verschillende sectoren en 16 landen zorgen de ruim 100.000 aandeelhouders en het beheerd vermogen van meer dan €6,5 miljard er voor dat de CORUM fondsen stabiel groeien. Met het dividend als voornaamste inkomstenbron, zijn winstdeling bij verkopen en waardestijging van de vastgoedportefeuille de overige componenten van het transparante verdienmodel. 

Je kunt beleggen in twee soorten vastgoedfondsen. CORUM Origin, opgericht in 2012, belegt in vastgoed in de eurozone en is veelvuldig bekroond om zijn internationale prestaties. Deelname vanaf €1.135 (incl. alle kosten). Bruto dividend uitgekeerd in 2022: 6,88%* (exclusief 4,13% netto waardestijging van het aandeel). Voor 2022 kwam het rendement uit op 11,01%

en CORUM XL, opgericht in 2017, investeert in vastgoed wereldwijd (excl. Frankrijk). Deelname vanaf €195 (incl. alle kosten) Bruto dividend uitgekeerd in 2022: 5,97%* (exclusief 3,17% netto waardestijging van het aandeel). Voor 2022 kwam het rendement uit op 9,14%

CORUM investments heeft de Cashcow Award voor Beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed 2020 in ontvangst mogen nemen. De award is een bekroning op het veelbewogen afgelopen jaar, waarin ze duidelijk laten zien waarom CORUM Investments zich onderscheidt van andere aanbieders.

Wil je meer weten over de vastgoedfondsen van CORUM? Lees dan onze onze CORUM review die we eerder schreven.

SynVest Vastgoedfondsen

Zie ook, Synvest. SynVest is een beleggingsinstelling en opgericht in 2005. Via Synvest kun je beleggen in Duits vastgoed en sinds januari 2020 ook in Nederlands vastgoed, aandelen en obligaties. Investeren in Nederlands vastgoed omvat beleggen in supermarkten, gezondheidscentra en kantoorpanden. SynVest heeft circa €850 miljoen vermogen onder beheer. En valt onder toezicht van de AFM.

Deelname is mogelijk vanaf € 100 per maand of € 2.500 eenmalig. Je kunt een gemiddeld totaalrendement van 6,8% per jaar verwachten (prognose) over een periode van 7 jaar. Dit is een inschatting, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

beleggen in vastgoed voor beginners

Beleggen in vastgoed voor beginners – Beleg in Nederlands vastgoed via SynVest

Lees ook onze Synvest review die we eerder schreven.

2. Investeren in vastgoedobligaties voor beginners

Wil je meer rendement op je vermogen behalen? Beleg dan in vastgoed obligaties. Een vastgoed obligatie is een schuldbewijs. Een onderneming trekt door uitgifte van vastgoed obligaties vreemd vermogen aan. Eigenlijk een lening voor beleggingen in bestaand onroerend goed. Of investeringen in bijvoorbeeld projectontwikkeling.

Door te beleggen in vastgoed obligaties profiteer je ten eerste van prijsontwikkelingen op de Nederlandse particuliere woningmarkt. En met je belegging maak je langer zelfstandig thuis wonen voor senioren mogelijk. Beleggen in de Nederlandse woningmarkt is het nieuwe sparen.

Thuisborg Woon Obligatie

Een voorbeeld hiervan is Thuisborg. Thuisborg is een online platform voor verkopers en investeerder op de Nederlandse huizenmarkt. Je kunt een rendement behalen van 8%.Inleggen kan al vanaf €1.000,-. Download hier een gratis brochure.

Vondellaan vastgoed

Een andere aanbieder is Vondellaan vastgoed. Via deze partij kun je ook al inleggen vanaf €1.000,- en een rendement behalen tot 8%. 

Cortese zorgvastgoed

Wil je beleggen in zorgvastgoed? Cortese biedt je als particuliere belegger de mogelijkheid te beleggen in Nederlandse gezondheidscentra en zorgwoningen met een aantrekkelijk en stabiel rendement. Je kunt een vast rendement behalen van 5 tot 6% per jaar.

3. In vastgoed investeren via de beurs

Je kunt ook zelf in vastgoed beleggen via de beurs. Kies een geschikte broker en kies uit beschikbare vastgoedfondsen. Unibail-Rodamco-Westfield (URW), Wereldhave, NSI of Vastned Retail. Of kies uit beschikbare ETF’s. Enkele aanbieders zijn Robeco vastgoedfondsen of het Global Real Estate ETF van Van Eck. Via brokers als DEGIRO kun je eenvoudig investeren in deze aandelen of beleggingsfondsen.

DEGIRO

Bij DEGIRO open je eenvoudig een beleggingsrekening. Het platform voelt intuïtief aan. Wanneer je wilt beleggen in vastgoedfondsen zoals bijvoorbeeld Unibail kopieer dan deze code UNIBAIL-WFD in het zoekveld. Na het openen van een account kun je starten met beleggen in vastgoedfondsen of aandelen.

Saxo Bank

Saxo bank is er voor alle beleggers. Voor elk type belegger hebben ze een beleggingspakket. Elk pakket heeft z’n specifieke voordelen. Op dit moment is er een actie met 2,62% rente op je cash. 

4. Beleggen in vastgoed via crowdlending

Investeer in vastgoed via crowdlending. Hoewel crowdlending geen nieuw fenomeen is, is crowdlending in de Balkan nog een onbenutte kans.

Reinvest24

Met ReInvest24 kun je samen met andere investeerders aandelen van residentieel of commercieel vastgoed kopen. Je kunt beginnen vanaf 100 EUR, investeerders uit de hele wereld kunnen zich aanmelden. Investeerders kunnen winst maken van huurinkomsten en kapitaalgroei, zonder beperkingen op de investeringsperiode.

Je kunt een gemiddelde rente van 14,8% op investeringen behalen. Het voordeel van Reinvest24 is dat je aandelen op elk moment op de marktplaats verkopen. Kies uit verschillende soorten vastgoedprojecten – vastgoedontwikkelingen, verhuurprojecten. ReInvest heeft nu een cashback actie. 

5. Zelfstandig vastgoed kopen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelfstandig vastgoed aan te kopen. Dit vergt wel een groot kapitaal. Je kunt een huis kopen om vervolgens te verhuren of na een grondige verbouwing direct door verkopen met winst. Bij de eerste optie profiteer je van direct en indirect rendement. Het directe rendement ontvang je door de maandelijkse huurinkomsten en indirect als je de woning in de toekomst verkoopt met winst.

Conclusie: Beleggen in vastgoed voor beginners? Goed moment?

Is het nu een goed moment om in vastgoed te beleggen? Vastgoed beleggen doe je voor de langere termijn. Er bestaat een risico op verlies van kapitaal, het inkomen is niet gegarandeerd en is afhankelijk van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt en de valutakoersen. Vaak wordt er geadviseerd een beleggingshorizon van minimaal 10 jaar te hanteren. De resultaten uit het verleden zijn geen betrouwbare aanwijzing voor toekomstige resultaten. Voordat je gaat investeren, dien je te controleren of de belegging bij jouw financiële situatie past.

Of bekijk ons blog over geld investeren.

Disclaimer: Investeren in vastgoed kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Top