Rabobank trekt zich terug uit de wielersponsoring. Het Usada-rapport is volgens de bank schokkend te noemen. Volgens cijfers is de bank onmiskenbaar gegroeid in de tijd dat het sinds 1995 175 miljoen euro in het professionele fietsen stak.  Wat heeft de Rabobank als sponsor aan de wielerploeg gehad kijkende naar de hoogte van het aangetrokken spaargeld?

Volgens Financieel directeur Bert Bruggink van Rabobank is het rendement op het sponsorschap van die wielerploeg onmogelijk vast te stellen, maar is zeker wel een slag naar te slaan.

Feiten en cijfers

Onmiskenbaar is de bank gegroeid sinds ze in 1996 175 miljoen euro in het professionele fietsen stak. De totale inkomsten bedroegen destijds 4,4 miljard euro, vorig jaar 12,7 miljard. De nettowinst nam toe van 741 miljoen euro tot 2,8 miljard.

Ontwikkeling spaargeld

De ontwikkeling van spaargeld is wellicht een goede indicator om te bekijken wat het rendement is geweest van het sponsorschap van de wielerploeg. Tenslotte dragen naamsbekendheid en imago van de bank bij aan de beslissing van een klant om er een spaarrekening te openen.

Sinds 1996 nam het totale bij Rabobank geparkeerde spaargeld toe van 42,8 miljard naar 149,3 miljard euro. Een behoorlijke toename die de sponsorafdeling van de bank ongetwijfeld voor een deel aan haar actieve beleid zal willen toeschrijven.

Afgezet tegen de Nederlandse spaarmarkt als geheel presteert Rabobank in recente jaren relatief slecht. In de afgelopen vijf jaar daalde Rabo’s marktaandeel van ruim 40 procent in 2007 tot 38,7 procent eind vorig jaar. Rabobank biedt ook zeker niet de hoogste rente als het gaat om vrij opneembare spaarrekeningen. Kijk in ons overzicht om spaarrente te vergelijken. De hoogste spaarrente vrij opneembaar krijg je nu bij SNS Bank internetsparen tegen 2,55%.

Bron: NRC.nl , bewerking: Spaarrentesvergelijken.net

2 Responses to Sponsorschap wielerploeg Rabobank en de invloed op het spaargeld

  1. Baarler schreef:

    de rabo heeft wel lang gedaan alsof het van niks af wist terwijl iedereen dit natuurlijk al aan zag komen. De vraag is of Rabobank een voorliefde heeft voor de wielersport an sich of dat het puur gaat om inkomsten die er mee gemoeid zijn en de mooie publiciteit…..

  2. R. Vandaas schreef:

    interessant weetje, ken je nagaan hoe lucratief de wielerploeg sponsoring is geweest voor de liquiditeit van de Rabo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top