Spaarrente Duitsland

Spaarrente_Duitsland_Spaarrentesvergelijkennet

Ben je op zoek naar de hoogste spaarrente in Duitsland? Niet alle Duitse banken zullen je met een Nederlands adres accepteren, maar mocht je dicht bij de grens wonen wordt het al makkelijker. Als je in Duitsland woont is het sowieso geen probleem om een Duitse spaarrekening te openen.

De Nederlandse vrij opneembare spaarrekeningen noemen ze in Duitsland de Tagesgeldkonto.Bekijk hieronder een handige tool om spaarrekeningen in Duitsland te vergelijken met een variabele rente.

Spaarrente Duitsland vergelijken (Spaarrekeningen)

Spaargeld vastzetten in Duitsland

De Nederlandse deposito’s noemen ze in Duitsland Festgeldkonto. U spaart voor langere tijd tegen een vaste rente. Hieronder een overzicht van de rente op Duitse Termijndeposito’s.

Spaarrente Duitsland vergelijken (Deposito’s)

Uw spaargeld in Duitsland is veilig tot €100.000. De banken zijn aangesloten bij het depositogarantiestelsel (DGS) volgens de EU richtlijnen. Heeft u meer spaargeld dan €100.000 op een Nederlandse spaarrekening staan zou het verstandig kunnen zijn om een deel op een Duitse spaarrekening te plaatsen. De spaarrente in Duitsland ligt momenteel flink hoger dan in Nederland.

Spaarrente vergelijken Duitsland

Het loont zeer de moeite om eens te vergelijken tussen de spaarrente in Nederland en de spaarrente in Duitsland. Een variabele spaarrekening zoals we die in Nederland kennen noemt men in Duitsland “Tagesgeld“. Besluit je jouw spaargeld voor langere tijd vast te zetten? In Duitsland open je dan een “festgeld” rekening.

Welke bank heeft de hoogste spaarrente in Duitsland?

De bank met de hoogste spaarrente in Duitsland is wisselend. Maar de rentes liggen beduidend hoger dan in Nederland. Zo biedt de ING Bank al 3,50% op een vrij-opneembare spaarrekening. In Nederland is dit slechts 1,25%. C24 bank in Duitsland geeft momenteel zelfs 4% rente.

Duitse spaarrekening openen

Het is mogelijk om als Nederlander een spaarrekening te openen in Duitsland. Wel dien je deze rekening persoonlijk te openen bij de bank. Veel Duitse spaarbanken stellen als eis dat je woonzaam moet zijn in Duitsland. Er zijn ook enkele Nederlandse banken actief in Duitsland als Rabobank en ING. Neem even contact op met de bank voordat je besluit persoonlijk een rekening te openen in Duitsland.

Sparen in Duitsland en de belastingdienst

Woon je in Nederland? En heb je bezittingen, zoals spaargeld, in een ander EU-land? Dan moet je over de inkomsten daaruit in Nederland belasting betalen. Dit spaargeld valt namelijk, net als het spaartegoed bij een Nederlandse bank, in box 3 van het Nederlands belastingstelsel.

Spaarrente vergelijken in Europa

Wil je weten waar binnen Europa je de hoogste spaarrente kunt behalen? Wij hebben een overzicht gemaakt van de rentes in Europa en Wereldwijd.

Spaar blog

Lees achtergrond artikelen over sparen

Start hier


Top