De spaarrentes dalen: Is het tijd voor deposito sparen?

Sinds enkele weken dalen de spaarrentes weer. Wil je nog sparen tegen een aantrekkelijke rente? Profiteer dan nu nog van de hogere rente op kortlopende spaardeposito’s en zet je geld tijdelijk vast. Want, de verwachting is dat ook de spaarrente op deposito’s omlaag gaat.

kortlopende deposito sparen

Waarom spaarrentes dalen

De spaarrentes op de variabele internetspaarrekeningen dalen. Oorzaak? De ECB-rente is verlaagd naar 1%. Hierdoor is het voor banken goedkoper om bij de Europese Centrale Bank geld te lenen. Gevolg is dat banken het spaargeld van de sparende consument minder hard nodig hebben en de spaarrentes verlagen.

Hogere spaarrente op deposito’s

De spaarrentes op deposito’s zijn momenteel hoger dan op de variabele spaarrekeningen. Immers, na DeltaLloyd, OHRA en LeasePlan Bank verlaagde ook de Bank of Scotland de rente van 3,1% naar 2,90% op een variabele internetspaarrekening. Een aantrekkelijk alternatief voor de spaarrekening zonder voorwaarden is nu de kortlopende spaardeposito. Zeker als je je spaargeld bijvoorbeeld tot wel een jaar kunt missen. De periode dat je je spaargeld vastzet, is dan nog te overzien. Langer vastzetten kan renteverlies opleveren, omdat de inflatie mogelijk nog toeneemt en de spaarrente van een deposito dan minder interessant kan worden.

Welke spaarrente kortlopende deposito’s

De spaarrente op kortlopende spaardeposito’s varieert evenals het spaargeld dat je kunt inleggen. Toch blijkt uit een klein onderzoekje dat wie het spaargeld korte tijd kan missen nog een hoge spaarrente kan krijgen. Zo biedt bijvoorbeeld NIBC Direct bij een inleg van €1000 en met een looptijd van 3 maanden je 3% rente. Wens je nog meer spaarrente? Dan biedt NIBC Direct je bijvoorbeeld 3,3% rente als €1000 voor 1 jaar inlegt.

Overzicht top 5 depositospaarrekeningen

Nieuwsgierig bij welke bank je de hoogste spaarrente ontvangt op een kortlopende deposito? Hieronder een overzicht van de top 5 deposito spaarrekeningen met de hoogste spaarrente. De looptijden variëren van 3 en 6 maanden tot één jaar.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,75% Banco BAI Europa Banco BAI Europa
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,70% Fjord Bank Fjord Bank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,65% Haitong Bank Haitong Bank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,60% Freedom24 Freedom24
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,60% Coop Pank Coop Pank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,55% Orange Bank Orange Bank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,55% Rietumu Bank Rietumu Bank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,55% Banca Progetto Banca Progetto
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,47% Inbank Inbank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,24% Klarna Klarna
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,20% BIGBANK Bigbank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
2,80% BlueOrange Bank BlueOrange Bank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
2,76% Openbank Openbank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
1,25% Centraal Beheer Centraal Beheer
1 jaar Rentevast
Verder
Meer info
1,25% Knab Bank Knab Bank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info

Spaarrente deposito’s vergelijken

Wil je profiteren van de hoogste spaarrente? Vergelijk dan nu de verschillende kortlopende deposito’s met elkaar. Via spaarrentes vergelijken .net doe je dat snel en eenvoudig online. Overweeg je een spaardeposito te openen? Houd er dan rekening mee dat je enige tijd niet over je spaargeld kunt beschikken. Immers, op een spaardeposito zet je je geld voor een bepaalde periode vast tegen een vaste rente. Tussentijds opnemen kan vaak niet of levert je een boete op.

2 Responses to Is het tijd voor deposito sparen?

  1. Hans vos schreef:

    Het ziet er naar uit de banken inmiddels weer voldoende spaargeld hebben aangetrokken… Gelokt met hoge rentes om vervolgens weer langzaam te zakken, ook wel dakpannensysteem genoemd. Nadat eerst de vrij opneembare spaarrekening zakte, zakken nu ook de deposito spaarrentes 🙁

    • YvonneRengers schreef:

      Zeker waar. Banken hebben inderdaad genoeg kapitaal aangetrokken. Het dakpannensysteem geldt echter vaak voor nieuwe producten die onder de aandacht gebracht worden met een hoge spaarrente. Vervolgens wordt de rente stapwaarts afgebouwd totdat zowat niemand meer over een dergelijke spaarrekening beschikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top