tips om snel te sparenTips om snel te sparen: Lukt het je niet om te sparen? Je bent niet de enige. Wil je echter financieel rijk worden en zijn? Probeer dan de volgende spaartruc eens. Spaar elke maand op willekeurige dagen een gek bedrag op een spaarrekening met de hoogste spaarrente. Welke dat is vind je hier.

Spaartip 1. Eenvoudige spaartruc om 1000 euro te sparen.

PageLines- SpvProcentjespakkenConverted.png

Het sparen van die rare bedragen kan online volledig automatisch. Om bijvoorbeeld in 2 jaar tijd €1000 te sparen moet je maandelijks €41,67 opzij zetten. Zet je dat bedrag elke maand op een vaste dag opzij dan leert de ervaring dat het sparen niet lukt.

Maar spaar je gedurende de hele maand rare bedragen op willekeurige dagen dan werkt het vaak stukken beter, zo blijkt.

Probeer het gewoon eens. Spaar bijvoorbeeld op de 2e dag van de maand automatisch €2,34. Op de 4e dag van de maand €3,65. De 7e dag €4,88. De 9e dag €6,23. De 13e dag €4,10 enzovoort tot de 30e dag van de maand laat je dus telkens kleine bedragen afschrijven die in totaal €41,67 zijn.

Herhaal deze spaarmethode van automatisch sparen gedurende 2 jaar en je hebt ruim €1000 gespaard. Dit is exclusief de hoogste rente. Krijg je salarisverhoging of kun je meer missen? Dan kun je met wat grotere bedragen dezelfde truc uithalen.

Spaartip 2: Vergelijken

Vergelijk de spaarrentes van de diverse spaarbanken, want de percentages veranderen regelmatig. Kies daarbij voor sparen met een hoge en stabiele rente. Stap over naar een andere aanbieder als de rente daar hoger is.

Spaartip 3: Voorwaarden controleren

Check de voorwaarden van een spaarrekening. Moet je betalen om je geld op te nemen? Of een betaalrekening openen om te mogen sparen? Wanneer en hoe vaak wordt er rente bijgeschreven? Per jaar, maandelijks of per kwartaal?

Spaartip 4: Spaargeld vastzetten

Langere tijd je spaargeld vastzetten in een spaardeposito kan ook een optie zijn. Zeker als je het geld niet direct nodig hebt. Dat kan vanaf 1 maand tot wel 20 jaar tegen een vaste en gegarandeerde rente. Controleer wel de rentes want die variëren en realiseer je dat à la minute je spaargeld opnemen geld kost.

Spaartip 5: Spaardeposito én reguliere spaarrekening

Kies je voor een spaardeposito? Dan is het aan te raden naast je deposito ook op een vrij opneembare spaarrekening te sparen. Is er sprake van een calamiteit dan betaal je dat van het geld op je reguliere spaarrekening.

Op de hoogte blijven van de beste spaarrentes en condities? De site spaarrentesvergelijken.net vergelijkt en publiceert dagelijks de meest recente en hoogste spaarrentes plus voorwaarden.

Top