We hebben een nieuwe spaarrekening in het finance segment. De easy savings spaarrekening van bunq. Via bunq kun je nu ook een spaarrekening openen tegen een top rente en zonder kosten via hun app. In dit artikel onze bunq Easy Savings review en ervaringen.

Over bunq

bunq is in 2015 in Nederland gelanceerd. bunq is een digitale challenger bank die bewijst dat bankieren makkelijker kan op een maatschappelijk verantwoorde en planeetvriendelijke manier. Al hun accounts kunnen volledig worden beheerd via de mobiele app. bunq heeft mobiel bankieren gerevolutioneerd en blijft steeds veilig, het vermogen van klanten is gegarandeerd door het Nederlandse Deposito Garantiestelsel. bunq heeft in het laatste kwartaal van 2022, 2,3 miljoen euro winst behaald. De Amsterdamse bank zag het aantal gebruikers in de afgelopen twaalf maanden groeien van 5,4 miljoen naar 9 miljoen (+67 procent). bunq easy savings reviewDe website van bunq waar je verschillende rekeningen kunt openen en een Easy savings spaarrekening.

bunq verhoogt spaarrente in Nederland

Bunq heeft recentelijk hun rente verhoogt. De rente gaat omhoog naar 2.46% (voorheen tot 2,01%). Gebruikers krijgen rente tot € 100.000 (voorheen €10.000); zonder voorwaarden aangezien er geen minimumbeperking is. Deze tarieven gelden voor specifieke spaarrekeningen (niet voor zichtrekeningen). Voor bunq zakelijk blijft de 1,05% rente gelden.

bunq easy savings review en ervaringen (aandachtspunten)

bunq is in Nederland vooral bekend om z’n betaalpassen met de vrolijke kleurtjes. Maar wist je dat ze ook een losse spaarrekening aanbieden. Uit onze bunq review komt naar voren dat dit een gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden en zonder kosten met een top rente. Een bankrekening is dus geen vereiste. Het werkt allemaal erg gemakkelijk en gebruiksvriendelijk.

rente op rente

Je ontvangt MassInterest over de eerste 100.000 op jouw rekening. Voor meer informatie, zie de toepasselijke voorwaarden. De rente is momenteel de hoogste die je kunt vinden op de Nederlandse markt. Maar liefst 2,46%. Bij bunq wordt de spaarrente wekelijks uitgekeerd (voorheen maandelijks). Zo geniet je van rente op rente inkomsten en laat je geld voor je werken.

Geen minimale storting

Er geldt geen minimale storting en je kunt twee keer per maand in realtime geld opnemen. Je hebt alleen je mobiel nodig. In slechts 5 minuten open je jouw kosteloze spaarrekening met hoge rente.

Sparen via bunq app

Je spaart gemakkelijk en veilig via de bunq app. Gewoon vanaf je mobiel. Mooie bijkomstigheid. Bij aanmelding krijg je een maand gratis “easy green”, het uitgebreide abonnement van Bunq (17,99 per maand). Via de groene button in de app kun je voor het gratis abonnement “easy savings” kiezen. Zo heb je na deze maand gewoon alleen nog je spaarrekening met de hoogste rente van Nederland.

bunq producten

bunq biedt naast het Easy savings product persoonlijke en zakelijke rekeningen aan. Je kunt kiezen uit:

  • Easy Money – tot 5 digitale passen en 3 fysieke bankpassen met features voor ondernemers en particulieren
  • Easy Green – Krijg toegang tot de nieuwste features zoals bonnetjes scannen voor je onderneming en aankoopbescherming
  • Easy Bank – 1 digitale kaart met apple pay en google pay. Daarnaast inclusief features als instant payments en o.a. goedkope geldtransfers

bunq biedt sinds kort ook cashbacks aan bij Easy Money en Easy Green. Ontvang 1% cashback op uitgaven in restaurants en bars, en met Easy Green ook op openbaar vervoer. 

Is bunq veilig?

Dankzij een banklicentie van De Nederlandsche Bank (DNB) is je geld tot €100.000 beschermd door het Nederlandse depositogarantiestelsel. Daarnaast bevat de bunq app een heleboel beveiligingsfeatures die de bescherming van de rekeningen en gegevens van onze gebruikers garanderen.

Voordelen bunq easy savings

  Wekelijks opgebouwde rente

  Sparen tegen 2,46% rente

✓  Veilig en beschermd tot €100.000

✓  Geen kosten

✓  Openen binnen 5 minuten

Conclusie bunq easy savings review

Uit onze bunq review komt naar voren dat dit een gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden en zonder kosten met een top rente. Een bankrekening is dus geen vereiste. Het werkt allemaal erg gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. De rente wordt ook nog eens wekelijks uitgekeerd. Dit in tegenstelling tot de meeste banken die de rente jaarlijks uitkeren. Je kunt nu dus rente op rente verdienen. Al met al is de bunq spaarrekening nu zeker de moeite waard.

Aanmelden

Het enige wat je nodig hebt, is de bunq app en een geldig identiteitsbewijs om je identiteit te verifiëren. Bij aanmelding krijg je een maand gratis “easy green”, het uitgebreide abonnement van Bunq (17,99 per maand). Via de groene button in de app kun je voor het gratis abonnement “easy savings” kiezen. Zo zit je dus nergens aan vast en kun je alleen de spaarrekening blijven gebruiken. Open hier je bunq spaarrekening in slechts 5 minuten tijd.

Top