Rente spaarrekening vergelijken

Populaire spaarrekeningen in Nederland die je binnen énkele minuten online kunt openen.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
2,00% DELA DELA Spaarverzekering
Valt niet onder Depositogarantiestelsel
Verder
Meer info
0,35% Renault Bank Renault Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info
0,25% Bigbank Bigbank
Flexibel Sparen
Verder
Meer info
0,10% Nordax Nordax Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info
0,01% ASN Bank ASN Bank
Ideaal sparen
Verder
Meer info
0,01% Rabobank Rabobank
InternetSparen
Verder
Meer info
0,01% ING ING Bank
Internet spaarrekening
Verder
Meer info
0,01% NIBC Direct NIBC Direct
Internetspaarrekening
Verder
Meer info
0,01% Nationale Nederlanden Nationale Nederlanden
Internetsparen
Verder
Meer info
0,00% Knab Knab Bank
Flexibel Sparen
Verder
Meer info
0,00% ABN Amro ABN Amro
Direct sparen
Verder
Meer info
0,00% Triodos Bank Triodos
Internet Sparen
Verder
Meer info

Over deze vergelijking

Spaarrekening

Een spaarrekening is er in twee vormen. De vrij opneembare spaarrekening en de spaarrekening met beperkende voorwaarden. De vrij opneembare spaarrekening is er 1 zonder voorwaarden en bij de spaarrekening met beperkende voorwaarden gelden restricties. De getoonde spaarrekeningen op spaarrentesvergelijken.net worden gesorteerd op rente van hoog naar laag. De spaarrekening is eenvoudig online te beheren en is altijd vrij opneembaar mocht je het toch nodig hebben.

Rente spaarrekening vergelijken

Vergelijk regelmatig online de spaarrekeningen. De rentes kunnen onderling namelijk nogal vaak verschillen. Een gewone internetspaarrekening is erg aantrekkelijk. Niet alleen liggen de rentes doorgaans hoger, ook kennen internetspaarrekeningen vaak geen beperkende voorwaarden. Dat geeft meer vrijheid. Bovendien kun je via een internetspaarrekening zonder voorwaarden eenvoudig van de ene naar de andere bank overstappen zodra de rentes stijgen. Een hogere rente krijg je bij een spaardeposito.

Beste rente spaarrekening

De rente op een spaarrekening is variabel en wijzigt de afgelopen tijd veelvoudig mede door de kapitaalbehoefte en concurrentiepositie. Banken hebben weinig spaargeld nodig doordat zij voordelig kunnen lenen bij de Europese centrale bank. Banken hebben het recht om de variabele rente te verlagen of te verhogen. Doordat de rente op spaarrekeningen variabel zijn is het belangrijk regelmatig te vergelijken of je nog wel de beste rente op je spaarrekening krijgt. Nederlanders lopen gemiddeld 300 euro mis doordat zijn in de regel bij de huisbank blijven zitten.

Hoe open ik een spaarrekening

Een spaarrekening kun je eenvoudig online openen. Kies de spaarrekening naar wens en vul het online aanvraagformulier in van de betreffende spaarbank. Houdt je paspoort bij de hand voor o.a. uw burger service nummer. Na invullen van het formulier dien je de rekening te bevestigen. Via internet dan wel via de post. Je bent nu de rechtmatige eigenaar van een spaarrekening.

Wat zijn de nadelen van sparen zonder voorwaarden?

Door de flexibiliteit van sparen zonder voorwaarden ook wel vrij opneembaar sparen genoemd geniet je vaak een lagere rente dan sparen met beperkende voorwaarden. Maar dan kun je wel ten allen tijde bij jouw spaargeld. Jouw spaargeld is 24/7 beschikbaar voor opname.

Rente spaarrekening in België

Voor onze Belgische bezoekers. Wij vergelijken ook spaarrekeningen in België op deze pagina. De rente op spaarboekjes in België liggen ongeveer gelijk met Nederland.

Spaar blog

Lees achtergrond artikelen over sparen

Start hier


Volg de rente
Ontvang gratis rente-updates

10.000+ Nieuwsbrief lezers

Top