Deposito rente vergelijken

Overzicht van de hoogste spaarrentes van deposito’s met een vaste looptijd en vaste rente.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
2,00% J&T Banka J&T Banka
Deposito
Verder
Meer info
1,80% CKV Bank CKV
Deposito
Verder
Meer info
1,45% Nationale Nederlanden Nationale Nederlanden
Depositosparen
Verder
Meer info
1,30% Bigbank Bigbank
Deposito
Verder
Meer info
1,05% Knab Bank Knab Bank
Deposito
Verder
Meer info
1,00% NIBC Direct NIBC Direct
Termijndeposito
Verder
Meer info
0,90% ASN Bank ASN Bank
Depositosparen
0,05% ABN AMRO ABN AMRO
Spaar Deposito

Over deze vergelijking

 

Spaardeposito

  • Tot 1,8% rente op 4 jaar looptijd
  • Tijdelijk tot € 200 cadeau bij deposito opening
  • Zekerheid van een vaste rente

Verder

delalogokopie Spaarverzekering

  • Vaste rente van 2,00% voor iedereen
  • Voor de langere termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar
  • Valt niet onder depositogarantiestelsel

Verder

Spaardeposito vergelijken: voor een vaste en hogere rente

Depositosparen is een spaarvorm waar je gedurende een vooraf bepaalde termijn geld vastzet. De looptijd van de deposito varieert van 1 maand tot 20 jaar. Als je via een deposito spaart ligt de deposito rente vooraf vast. De depositorente is de rente vergoeding die je ontvangt gedurende de looptijd op je spaardeposito. Deze rente is in de regel hoger dan de spaarrente op een normale spaarrekening.

De voordelen van deposito sparen

Deposito sparen levert voordelen t.o.v. gewoon sparen. De rente staat vast zodat je weet waar je aan toe bent.  Dit in tegenstelling tot gewoon sparen waar de rente flexibel is en ieder moment kan wijzigen. Kies de periode die bij je past. Hoe langer je de tijd heeft, hoe hoger de deposito rente.

Spaardeposito en de meest populaire looptijd

Een populaire looptijd van deposito’s is 1 jaar. Dit noem je een termijndeposito. Dit blijkt uit cijfers van De Nederlandsche bank. Een andere populaire termijn is 5 jaar of 10 jaar. Gedurende deze termijn staat de deposito rente vast. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Kijk bij het vergelijken goed welke looptijd het deposito heeft en of dit ook een termijn is die bij jou past.

Is deposito sparen veilig?

De getoonde banken op onze website vallen onder het depositogarantie stelsel (DGS). Uw inleg is tot € 100.000 verzekerd. Dankzij de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU, in navolging van 94/19/EG, is een bank in de EU verplicht financiële bijdragen aan een depositogarantiefonds te leveren. Dit zorgt voor een vangnet die een klant bij elke bank tot € 100.000 teruggave garandeert.

Verplichte tegenrekening deposito

In veel gevallen is het verplicht een tegenrekening aan te houden bij diezelfde bank waar je het deposito contract afsluit. Een tegenrekening is een bankrekening waar je inkomen ook op binnenkomt. Wanneer banken dit eisen kun je ook besluiten een extra tegenrekening te openen bij die betreffende bank. Sommige banken eisen dit niet en nemen genoegen met een tegenrekening van een concurrerende bank. Één van de weinige aanbieders waar je vrij kunt kiezen welke tegenrekening je koppelt aan het spaardeposito is Bigbank. Daar kun je iedere Nederlandse bankrekening tegenover zetten.

Hoe langer de spaardeposito looptijd hoe hoger de depositorente

Hoe langer het deposito duurt, hoe hoger de rente. Maar dit is niet altijd het geval. De rentetarieven bij deposito’s tot een termijn van 2 jaar zijn afhankelijk van renteontwikkeling op de geldmarkt terwijl de rentarieven bij langlopende deposito’s afhankelijk zijn van de kapitaalmarkt. Daarom zagen we onlangs ook dat de rente op 10 jaar deposito’s bij o.a. Bigbank en Nationale Nederlanden werd verhoogd. Voor de hoogste deposito rente is het belangrijk regelmatig te vergelijken. Het kan namelijk voorkomen dat de rente op een deposito bij 1 jaar vast dezelfde rente geeft als bij een 5 jaars deposito.

Denk ook eens aan een kortlopende deposito…

Nieuwsgierig op welke kortlopende spaardeposito u de hoogste rente ontvangt? Op spaarrentesvergelijken.net vergelijkt u online gratis snel en gemakkelijk de verschillende depositotarieven. Lees voordat u een spaardeposito opent goed de voorwaarden. U zet namelijk je spaargeld voor een bepaalde periode tegen een vaste rentevergoeding op de bank. Tussentijds uw spaartegoed opnemen is vaak onmogelijk of kost geld.

Top