Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Collector bank. De bank uit Zweden is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Collector Bank review en ervaringen. 

Wie is Collector Bank?

Collector Bank werd opgericht in 1999 en breidde in 2008 uit naar Noorwegen en Finland. In 2015 kreeg het bedrijf een bankvergunning en werd het genoteerd aan de Nasdaq Stockholm. De kernactiviteiten, die sinds 2023 worden uitgevoerd gaan via drie merken: Norion Bank gericht op middelgrote ondernemingen en vastgoedbedrijven, Walley gericht op handelaren en private (banking) klanten, en Collector gericht op particulieren.

collector bank review en ervaringen

Collector bank review: De website van Raisin vanwaaruit je de spaarrekening bij Collector Bank kunt openen.

Collector Bank review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze Collector Bank review en ervaringen komt naar voren dat dit een gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden bij geld opname, en de mogelijkheid tot een deposito voor 6 of 9 maanden of 1 jaar. Bij de spaarrekening kun je onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt. Je kunt er ook voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Zweden. Zweden heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom net zoals Nederland de hoogste rating (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Hoogste spaarrente nieuwe klanten

Collector is direct een hoge binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,32% is zeer concurrerend. De rente is variabel. €85.000 is  het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van Collector kunt stallen. Op termijndeposito’s biedt Collector Bank nu 3,40% op een termijndeposito voor 6 maanden vast. Bij 1 jaar vast ontvang je 3,40%. De minimale inleg op een Collector bank spaarrekening is €1,- en op een deposito €500.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 3,32% levert dit maximaal €2.896 op per jaar op jouw Collector spaarrekening. Nu rekenen we met 85.000 euro inleg. De Zweedse bank biedt een hoge rente op een vrij opneembare spaarrekening. Een goede rente op een Nederlandse spaarrekening vinden we bij bunq met 2,46% rente.

Bij een inleg van 20.000 euro. Zodoende levert dat €681 op. De rente is wel variabel. Zodoende kan de rente op ieder moment wijzigen.

Internationaal sparen bij Nordax Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 112 partnerbanken.

Om te sparen bij Collector bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

raisin review

Sparen bij Collector bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt. Nu biedt ook Collector bank Nederlandse spaarders een scherpe rente. In Nederland biedt de bank uitsluitend spaarrekeningen – en deposito’s aan.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. Zweden heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom net zoals Nederland de hoogste rating (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus. Je bent tevens tot €85.000 verzekerd via het Europese Depositogarantiestelsel. Daarom kun je dus gerust stellen dat sparen bij Collector bank, veilig en betrouwbaar is, zolang je niet boven dit bedrag uitkomt per rekeninghouder per bank.

Hoe zit het met de belasting?

Hoe zit het met de belastingen wanneer je gaat sparen bij Collector Bank? Zweden heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen bij je aanvraag.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Zweedse wettelijke depositogarantiestelsel Riksgälden tot (de tegenwaarde in euro van) SEK 1.050.000 per rekeninghouder per bank. In EUR 85.000. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Zweden of elders wonen.

Voordelen Collector Bank

Voordelen van sparen bij de Collector Bank uit Zweden:

✓ 3,32% p.j. variabele rente vanaf de eerste euro

✓ tot 3,40% p.j op een deposito

✓ Automatisch sparen mogelijk – bereik zonder omkijken je spaardoel

✓ Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Het spaargeld wordt gegarandeerd door depositogarantiestelsel tot (de tegenwaarde in euro van) SEK 1.050.000

Collector Bank Spaarrekening openen

Het openen van een Collector Bank Spaarrekening gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze spaarrekening als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende deposito’s en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , de hoge rente bij het openen van je eerste spaarrekening bij Collector Bank. Bekijk product. We hebben nu tijdelijk een exclusieve actie voor nieuwe klanten waarbij je tot €100 bonus kunt ontvangen. Alleen via deze link.

Registreer gratis

Top