Duitse bankrekening openen

Veel Nederlanders maken de oversteek naar onze Oosterburen. Dankzij IBAN en SEPA kunnen we sinds 2014 bijna alle betalingen doen met een Nederlandse of Belgische bankrekening. Het kan toch interessant zijn om een bankrekening te openen in Duitsland. Veel online banken in Duitsland zijn namelijk gratis in tegenstelling tot Nederland.

Duitse bankrekening openen: 5 mogelijkheden

Hieronder een opsomming van de beste opties om in Duitsland een bankrekening te openen als Nederlander.

Bankrekening openen in Duitsland: Tips

Duitse bankrekening openen: Hoe bankrekening openen in Duitsland? In Duitsland zijn er enkele banken waar u als Nederlander een rekening kunt openen zonder dat u aangemeld hoeft te zijn. Let wel u heeft vaak wel een Duits adres nodig. Dat kan eventueel een tijdelijk adres zijn of een adres van een vriend bijvoorbeeld.

Ik spreek geen Duits, welke bankrekening is geschikt voor mij?

Als uw Duits nog niet zo goed is zijn er een paar opties. Number 26 bijvoorbeeld is volledig in het Engels te beheren. Ook Deutsche Bank biedt haar services aan in het Engels.

Number 26

Number 26 promoot op haar website Europa’s modernste bankrekening te zijn. Het aanvragen van een duitse bankrekening via Number 26 gaat al binnen 8 minuten. Verificatie vindt plaats via een video-call. Uw bankrekening is een app en nadat u online uw paspoort heeft geverifieerd krijgt u uw bankkaart binnen een paar dagen na aanmaken account binnen op uw opgegeven Duitse adres.
Voer vervolgens uw gegevens in de app. De rekening is verder gratis. Er zijn verder ook geen eisen qua inkomen of minimumbedrag op de rekening.

Duitse_bankrekening_openen_N26

DKB Cash

DKB heeft de DKB Cash rekening. DKB is de meest populaire keuze van veel Duitsers en Nederlander. De bankrekening heeft onlangs ook de prijs gewonnen van beste bankrekening in 2016. U krijgt er een gratis VISA kaart bij. De rekening zelf is gratis. Bij DKB is het wel net iets lastiger een rekening te openen. Maar voor Duitse banken gaat het allemaal nog redelijk soepel. Zorg er voor dat u een Duits adres opgeeft bij de aanvraag. Zo voorkomt u dat de aanvraag wordt afgewezen. Dit kan ook bij een vriend of kennis zijn.

Vergelijkings tool

Bekijk hieronder een handige vergelijkings tool om Duitse bankrekeningen te vergelijken. Let op: geef bij aanvraag ook een Duits adres op. Gebruik eventueel het adres van een vriend of kennis als u zelf niet woonzaam bent in Duitsland.

Bonus bij openen Duitse bankrekening

In sommige gevallen levert een Duitse bankrekening openen een bonus op, een welkomst premie voor nieuwe klanten. Deze kan oplopen tot €100. Bekijk, vergelijk en kies zelf.


Geen aanbieding meer mislopen? Ontvang maandelijks gratis rente-update

10.000+ Nieuwsbrief lezers

Top