Duitse bankrekening openen Top 5

duitse bankrekening openen

Wil je een Duitse bankrekening openen? Veel Nederlanders maken de oversteek naar onze Oosterburen. Er zijn dan ook steeds meer Nederlanders in Duitsland woonachtig of doen zaken met Duitsers. Dankzij IBAN en SEPA kunnen we sinds 2014 bijna alle betalingen doen met een Nederlandse- of Belgische bankrekening. Het kan toch interessant zijn om een bankrekening te openen in Duitsland. Veel online banken in Duitsland zijn namelijk gratis in tegenstelling tot Nederland.

Lees verder en bekijk de mogelijkheden tot het openen van een Duitse bankrekening of scroll direct naar beneden voor de handige vergelijkingstool.

Duitse bankrekening openen: 5 mogelijkheden

Hieronder een opsomming van de beste opties om in Duitsland een bankrekening te openen als Nederlander.

Aanbieders in Duitsland: Tips

In Duitsland zijn er enkele banken waar je als Nederlander een rekening kunt openen zonder dat je aangemeld hoeft te zijn. Let wel je hebt vaak wel een Duits adres nodig. Dat kan eventueel een tijdelijk adres zijn of een adres van een vriend bijvoorbeeld.

Number 26 promoot op haar website Europa’s modernste bankrekening te zijn. Het aanvragen van een Duitse bankrekening via Number 26 gaat al binnen 8 minuten. Verificatie vindt plaats via een video-call. Uw bankrekening is een app en nadat je online je paspoort hebt geverifieerd krijg je jouw bankkaart binnen een paar dagen na aanmaken account binnen op het opgegeven adres. Voer vervolgens je gegevens in de app. De rekening is verder gratis. Er zijn verder ook geen eisen qua inkomen of minimumbedrag op de rekening.

Ik heb geen Duits adres, wat nu?

Geen probleem. De N26 Duitse bankrekening is nu ook beschikbaar in Nederland en België. Je hoeft dus niet Duitsland te wonen om een bankrekenig te openen.

Bekijk hier. De moderne bankrekening lijkt voor de Nederlanders gemaakt. De kosten zijn er niet. Hieronder een overzichtje

Kosten: 0,00 Euro
Rentepercentage op je tegoed: 0,00 %
Maestro kaart: 0,00 €
MasterCard credit card: 0,00 €

En er zijn ook geen eisen qua inkomen of minimumbedrag op de rekening.

In het begin kon je een N26 rekening alleen koppelen aan een Duits adres, maar N26 is nu dus ook beschikbaar in Nederland, België.

In tegenstelling tot vrijwel alle andere Duitse banken wordt er Engels gesproken en gemaild. Nederlands wordt er nog niet gepraat, maar dat komt nog wel binnenkort gezien de expansie naar Nederland en België.

DKB Cash

DKB heeft de DKB Cash rekening. DKB is de meest populaire keuze van veel Duitsers. De bankrekening heeft onlangs ook de prijs gewonnen van beste bankrekening in 2016. Je krijgt er een gratis VISA kaart bij. De rekening zelf is gratis. Bij DKB is het wel net iets lastiger een rekening te openen. Maar voor Duitse banken gaat het allemaal nog redelijk soepel. Zorg er nu wel voor dat je een Duits adres opgeeft bij de aanvraag. Zo voorkom je dat de aanvraag wordt afgewezen. Dit kan ook bij een vriend of kennis zijn.

Comdirect

Comdirect is een gratis online bank die onderdeel is van de Cash Group. Dit betekent dat je met jouw Duitse pas gratis kan pinnen bij de Commerzbank, Hypovereinsbank, Deutsche Bank en de Postbank. Alles loopt soepel via Comdirect en wanneer je ergens een vraag over hebt krijg je meestal snel antwoord. Een nadeel aan Comdirect, is dat het geen fysiek kantoor heeft. Maar hoe vaak ga je nog langs de bank anno 2020? Er zijn mogelijkheden om toch contant geld te storten, maar het is wat lastiger dan bij een fysieke bank. Let wel op: bij deze bank moet je wel in Duitsland woonzaam zijn.

Vergelijkings tool

Bekijk hieronder een handige vergelijkings tool om Duitse bankrekeningen te vergelijken. Let op: geef bij aanvraag ook een Duits adres op. Gebruik eventueel het adres van een vriend of kennis als u zelf niet woonzaam bent in Duitsland. Deze bankrekeningen kunnen niet worden geopend zonder een Duits adres.

Spaar blog

Lees achtergrond artikelen over sparen

Start hier


Top