We hebben een nieuwe interessante broker. Het gaat om het Freedom24-platform, waar je kunt profiteren van de spaarrekening met de hoogste rente, nieuwe aandelen kunt kopen tegen de IPO-prijs en directe toegang geniet tot buitenlandse markten zonder verborgen kosten. In dit artikel onze Freedom24 review en ervaringen.

Wat is Freedom24?

De online broker Freedom24 is een Europese tak van Freedom Holding Corp., het op NASDAQ genoteerde internationale bedrijf (ticker:FRHC) opgericht in 2008. Het bedrijf werd al snel bekend, waardoor particuliere beleggers in nieuwe aandelen konden investeren tegen de IPO (initiële) prijs. De klanten van Freedom24 waren de eersten die investeerden in “grote namen” (zoals Airbnb, Snowflake, TikTok) met een gemiddeld rendement van 53% in drie maanden (vanaf maart 2023).

De broker biedt meer dan een miljoen producten aan de beleggers, waaronder aandelen, ETF’s en Amerikaanse opties tegen de laagste prijs in Europa. Een ander uitstekend product van Freedom24 is de zogenaamde D-rekening – de spaarrekening die 2,5% inkomen op EUR en 3% op USD oplevert, met dagelijkse renteopbouw.

Freedom24 review

Freedom24 review: registreer je via de website van Feedom24 en koop aandelen tegen IPO prijs.

Hoe werkt het?

Freedom24 biedt zijn 350.000+ gebruikers een eenvoudig te gebruiken platform waar je binnen één interface kunt beleggen en sparen tegen aantrekkelijke en transparante voorwaarden. Het bedrijf is gereguleerd in de VS (SEC) en de EU (Duitse BaFin en Cyprese CySec).

Met Freedom24 krijg je toegang tot meerdere beurzen over de hele wereld. Klanten kunnen kiezen uit verschillende ‘plannen’ die bij hun handelsstijlen passen. Alle nieuwe gebruikers kunnen profiteren van het gratis Promo-plan, waarmee ze de eerste 30 dagen gratis kunnen handelen. Na navraag bij Freedom24 blijkt dat er inmiddels al meer dan 2.000 Nederlanders beleggen via het platform. 

Freedom24 review en ervaringen (aandachtspunten)

Hoewel het een sterk aanbod heeft van meer dan 1.000.000 financiële instrumenten, is het meest unieke kenmerk de 2,5% EUR-spaarrekening, de toegang tot nieuwe aandelen tegen de IPO-prijs en de Amerikaanse aandelenopties tegen de laagste prijs in Europa. Lees onze volledige Freedom24 review om te ontdekken waarom dit een uitstekend voorstel is voor zowel beginnende beleggers als doorgewinterde handelaren. Voordat je begint met handelen hieronder onze Freedom24 review en ervaringen en aandachtspunten.

Markten

Je kunt beleggen in de volgende markten: NYSE, NASDAQ, CBOE, HKEX, LSE, Deutsche Börse, KASE, Euronext.

Er is tevens toegang tot meer dan 40.000+ verschillende financiële instrumenten – aandelen van S & P500 en ’s werelds toonaangevende bedrijven (Apple, Google, Microsoft, Coca-Cola, Disney, Amazon, Facebook), opties, futures, bedrijfs- en staatsobligaties, diverse investeringsfondsen (sector, index, marge, obligatie).

Er zijn meer dan 1500 ETF’s op het platform, waardoor je met één klik in honderden bedrijven kunt beleggen. Wat de handel in derivaten betreft, biedt Freedom24 800.000 + aandelenopties op 2500 Amerikaanse topaandelen, tegen de goedkoopste prijs in Europa – slechts 0,65 $ per contract.

Naast de investeringsmogelijkheden bevat het Freedom24-platform de gratis spaarrekening met 2,5% jaarlijkse rente op EUR en 3% op USD – de rekening wordt automatisch geopend voor elke Freedom24-klant en de rente begint vanaf de eerste dag op te lopen.

Het mooie is dat je tegen voordelige voorwaarden in nieuwe aandelen kunt beleggen – ofwel door de nieuwe aandelen aan te vragen om ze tegen de IPO-prijs te kopen, of door ze op de pre-market op de eerste handelsdag te kopen. Voorheen was deze mogelijkheid alleen voorbehouden aan institutionele beleggers, maar met Freedom24 werden dergelijke investeringen toegankelijk voor particuliere klanten

Sinds 2012 hebben de analisten van Freedom24 meer dan 260 beursintroducties aanbevolen, met een gemiddeld rendement van 53% in 3 manden. Nog een voordeel is dat elke Freedom24-klant kan profiteren van de wekelijkse beleggingsideeën van deze analisten – de toegang tot de aandelenaanbevelingen zijn gratis en het gemiddelde rendement is +21% voor klassieke aandelenbeleggingen. 

Analisten bestuderen zorgvuldig de bedrijfsindicatoren en de marktomgeving om de meest veelbelovende IPO’s voor te stellen. 

De meest verwachte aankomende beursgangen zijn Autofabrikant VinFast, Discord en online platform TikTok. Bekijk de huidige IPO’s die op de agenda staan op de website van Freedom 24. 

freedom24 review

Freedom24 review: Top 3 best verwachte aankomende IPO’s in 2023.

Het platform

De aankoop / verkoop van effecten gaat via het handelsplatform van Freedom24, beschikbaar als desktop- en mobiele website en gratis applicaties voor iOS, Android en Huawei, zodat je altijd en overal direct toegang hebt tot jouw beleggingen.

Freedom24 heeft sinds kort een nieuw beleggingsproduct geïntroduceerd: het kopen en verkopen van nieuwe aandelen op de openingsdag van de beurs. Gebruikers van het handelsplatform van Freedom24 kunnen twee tot drie uur voor de opening van de Amerikaanse beurzen transacties uitvoeren tegen indicatieve handelsprijzen, door limietorders te plaatsen. Een van de belangrijkste verschillen van de nieuwe dienst is dat aandelen die op de pre-market worden gekocht, niet onderworpen zijn aan een lockup-periode en op elk moment, voor of na het begin van de beurshandel, kunnen worden verkocht. Met andere woorden, het is een nieuw en aantrekkelijk product voor de handel in nieuwe aandelen van de broker Freedom24 die een expert is in IPO’s (initial public offerings).

Kosten

Op de website van Freedom24 vinden wij een kosten tabel waarbij je kunt kiezen uit Smart, Fix, Super of All Inclusive. Kies je voor het Smart plan dan betaal je geen maandelijkse fee. Echter, de ervaren handelaren en de investeerders met grote volumes kunnen echter de geavanceerde tarieven met maandelijkse abonnementskosten overwegen om hun handelskosten nog meer te verlagen. 

De kosten voor het handelen zijn laag. Aandelen en ETF’s in de US en Europa onder dit plan start vanaf €0.08 per aandeel/ETF + €1.2 per order. De eerste 30 dagen is het gratis met het Promo-tarief. Het Promo-tarief is automatisch van toepassing voor nieuwe Freedom24-klanten en omvat 30 dagen zonder handelskosten, gratis premiumdiensten zoals sms-waarschuwingen en geen commissie voor alle opwaardeermethoden. 

Wanneer je kiest voor nieuwe aandelen kopen tegen IPO prijs is de vergoeding per transactie afhankelijk van de waarde van de activa op de effectenrekening van de cliënt aan het einde van de werkdag voorafgaand aan de datum van de IPO:

Minder dan $ 20.0005% van het transactiebedrag
Van 20.000 inclusief tot 50.000 US dollar4% van het transactiebedrag
Vanaf $ 50.000 inclusief3% van het transactiebedrag
Verkoop of terugtrekking van aandelen gekocht tegen IPO prijs- 0,5% van het transactiebedrag
Lock-up periode93 dagen

Funding

Geld overboeken naar je Freedom24 account kan op verschillende manieren. Met je creditcard of debit card. Of via een directe bankoverschrijving (SEPA). Dan kun je meestal via 1-3 werkdagen aan de slag. Freedom24 kondigde ook onlangs aan dat ze de iDeal-betalingen in 2023 zullen integreren. 

Verdien passief inkomen op Freedom24 spaarrekening

Een ander interessant product binnen het Freedom24 platform is de D-rekening, een dollar spaarrekening en EUR spaarrekening. Zo vermenigvuldig je spaargeld op een passieve manier. De rente die wordt geboden is maar liefst 3,00% in USD en 2,50% op EUR per jaar. 

Het D-account wordt automatisch geopend voor alle Freedom24-klanten en is gratis om te gebruiken. De rente wordt dagelijks opgebouwd, zonder bovengrens. Je ontvangt rente vanaf de eerste dag als er minimaal 120 USD / 150 EUR op jouw saldo staat.  Dit is slechts de minimale wiskundige drempel om dagelijks minimaal 0,01 USD/EUR te verdienen. Het geld kan op elk moment worden toegevoegd of opgenomen, maar ook worden overgemaakt van de D-rekening naar jouw Freedom24-beleggingsrekening en vice versa. Het zou efficiënt kunnen zijn om geld op de D-rekening te houden tussen de perioden van actieve investering om het passieve inkomen te blijven ontvangen. Het is ook handig om dollars te gebruiken voor het verhandelen van Amerikaanse aandelen zonder valutaconversie.

Veiligheid en betrouwbaarheid van Freedom24

Freedom24 heeft een A-rating (zeer laag risico) van CreditSafe en voldoet aan alle vereisten van MiFID II, een regelgevend kader dat het hoogst mogelijke niveau van beleggersbescherming garandeert. Het bedrijf is ook lid van de Association of Financial Markets in Europe (AFME). 

Freedom24 werd door de invloedrijke Duitse krant Die Welt uitgeroepen tot gouden “Service kampioen” en uitgereikt door technologiemedia CHIP.de. Als beursgenoteerd bedrijf met een marktkapitalisatie van meer dan 4 miljard voldoet de broker ook aan strikte normen voor transparantie en betrouwbaarheid.

Voordelen

Directe toegang tot de VS, EU en Aziatische markten met flexibele kostenplannen en lage transactiekosten

Beleggingsideeën van door Bloomberg bekroonde analisten met een gemiddeld rendement van 21%

Spaarrekening met 2,5% jaarinkomen op EUR en 3% op USD, met dagelijkse renteopbouw

De mogelijkheid om in nieuwe aandelen te investeren tegen de IPO-prijs met een gemiddeld rendement van 53% in 3 maanden (maart 2023)

Verzekering van rekening tot €20.000

Beoordeling door echte klanten (reviews Trustpilot)

Op review en beoordelingen site Trustpilot scoort Freedom Finance een 4,6 uit 5 en wordt dus uitstekend door klanten beoordeeld. 

freedom24 review ervaringen_broker

Conclusie: Freedom24 review en ervaringen

Uit onze Freedom24 review en ervaringen komt naar voren dat dit product een unieke kans betreft in Europa. Freedom Finance is één van de weinige Europese bedrijven die particuliere beleggers toegang geven tot IPO’s van Europese en Amerikaanse bedrijven. Ook geldt er een lage commissie op handelen in aandelen en ETF’s. Verder krijg je gedegen analyses zodat je weet waarin je moet investeren. Bovendien konden voorheen alleen grote beleggers met een kapitaal van miljoenen dollars deelnemen aan IPO’s. Freedom24 heeft het instapbedrag voor klanten verlaagd tot 2.000 USD. 

Registeren bij Freedom24

Meld je hier aan en registreer je bij Freedom24 voor een gratis account met gebruikersnaam en wachtwoord. Om een handelstransactie uit te voeren, moet je een account hebben bij Freedom24 of een account openen door een korte vragenlijst in te vullen en een verificatieproces te doorlopen. Het openen van een account wordt volledig online verwerkt en duurt minder dan 10 minuten. Je hoeft alleen maar een foto van 2 documenten te overleggen (ID en een bewijs van adres, bijvoorbeeld de energierekening) en een selfie te maken om het openen van de rekening te voltooien en te profiteren van alle investerings- en spaarmogelijkheden van Freedom24.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel om je eigen analyse uit te voeren voordat je een investering doet. Indien nodig dien je zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een gecertificeerde professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen.

Top