We hebben een nieuwe interessante broker. Het gaat om het Freedom24-platform, waar je kunt profiteren van de spaarrekening met de hoogste rente, en directe toegang geniet tot buitenlandse markten zonder verborgen kosten. In dit artikel onze Freedom24 review en ervaringen.

Wat is Freedom24?

De online broker Freedom24 is een Europese tak van Freedom Holding Corp., het op NASDAQ genoteerde internationale bedrijf (ticker:FRHC) opgericht in 2008. 

De broker biedt meer dan een miljoen producten aan de beleggers, waaronder aandelen, ETF’s en Amerikaanse opties tegen de laagste prijs in Europa. Een ander uitstekend product van Freedom24 is de zogenaamde D-rekening – de spaarrekening die 2,5% inkomen op EUR en 3% op USD oplevert, met dagelijkse renteopbouw. Sinds kort is er ook een spaarplan voor de langere termijn die tot 4,43% rente biedt. 

Freedom24 review

Freedom24 review: registreer je via de website van Feedom24 en koop aandelen, ETF’s. Verdien rente op spaaraccount.

Hoe werkt het?

Freedom24 biedt zijn 370.000+ gebruikers een eenvoudig te gebruiken platform waar je binnen één interface kunt beleggen en sparen tegen aantrekkelijke en transparante voorwaarden. Het bedrijf is gereguleerd in de VS (SEC) en de EU (Duitse BaFin en Cyprese CySec).

Met Freedom24 krijg je toegang tot meerdere beurzen over de hele wereld. Klanten kunnen kiezen uit verschillende ‘plannen’ die bij hun handelsstijlen passen. Alle nieuwe gebruikers kunnen profiteren van het gratis Promo-plan, waarmee ze de eerste 30 dagen gratis kunnen handelen. Na navraag bij Freedom24 blijkt dat er inmiddels al meer dan 5.000 Nederlanders beleggen via het platform. Na aanmelding ontvang je gratis analyses. Zo behaal je via de aankoop van aandelen een gemiddeld rendement van 21%, geselecteerd door Bloomberg-bekroonde analisten. 

Freedom24 review en ervaringen (aandachtspunten)

Hoewel het een sterk aanbod heeft van meer dan 1.000.000 financiële instrumenten, is het meest unieke kenmerk de 2,5% EUR-spaarrekening en de Amerikaanse aandelenopties tegen de laagste prijs in Europa. Lees onze volledige Freedom24 review om te ontdekken waarom dit een uitstekend voorstel is voor zowel beginnende beleggers als doorgewinterde handelaren. Voordat je begint met handelen hieronder onze Freedom24 review en ervaringen en aandachtspunten.

Markten

Je kunt beleggen in de volgende markten: NYSE, NASDAQ, CBOE, HKEX, LSE, Deutsche Börse, KASE, Euronext.

Er is tevens toegang tot meer dan 40.000+ verschillende financiële instrumenten – aandelen van S & P500 en ’s werelds toonaangevende bedrijven (Apple, Google, Twitter, Coca-Cola, Disney, Amazon, Facebook), opties, futures, bedrijfs- en staatsobligaties, diverse investeringsfondsen (sector, index, marge, obligatie).

freedom24 markten

Er zijn meer dan 1500 ETF’s op het platform, waardoor je met één klik in honderden bedrijven kunt beleggen. Wat de handel in derivaten betreft, biedt Freedom24 800.000 + aandelenopties op 2500 Amerikaanse topaandelen, tegen de goedkoopste prijs in Europa – slechts 0,65 $ per contract.

Naast de investeringsmogelijkheden bevat het Freedom24-platform de gratis spaarrekening met 2,5% jaarlijkse rente op EUR en 3% op USD – de rekening wordt automatisch geopend voor elke Freedom24-klant en de rente begint vanaf de eerste dag op te lopen.

Het platform

De aankoop / verkoop van effecten gaat via het handelsplatform van Freedom24, beschikbaar als desktop- en mobiele website en gratis applicaties voor iOS, Android en Huawei, zodat je altijd en overal direct toegang hebt tot jouw beleggingen.

freedom24 review handel waar je ook bent met de app

  • Handelssysteem met lopende en marktorders
  • Koersen en grafieken in real-time
  • Geïntegreerde valutawissel
  • Markt- en limietorders, stop loss en take profit
  • Up-to-date meldingen over handelsgebeurtenissen
  • Ordergeschiedenis, orderstatus en uitgevoerde handelsorders bekijken
  • Volg de status van uw huidige portfolio
  • Volledig Nederlandstalige interface

30 dagen gratis handelen

Kosten

Commissie-vrij handelen is alleen geldig voor klanten in de eerste 30 dagen op het Freedom24-platform. Na de eerste maand kan de belegger één van de handelstarieven kiezen, waarbij de broker-fee begint vanaf € 1,2 per order en € 0,008 per aandeel/ETF. Onafhankelijk van het gekozen tarief biedt de broker één van de laagste prijzen in Europa voor Amerikaanse aandelenopties – slechts 0,65 $ per contract.

Funding

Geld overboeken naar je Freedom24 account kan op verschillende manieren. Met je creditcard of debit card. Of via een directe bankoverschrijving (SEPA). Dan kun je meestal via 1-3 werkdagen aan de slag. Freedom24 kondigde ook onlangs aan dat ze de iDeal-betalingen in 2023 zullen integreren. 

Verdien passief inkomen op Freedom24 spaarrekening of deposito

Een ander interessant product binnen het Freedom24 platform is de D-rekening, een dollar spaarrekening en EUR spaarrekening. Zo vermenigvuldig je spaargeld op een passieve manier. De rente die wordt geboden is maar liefst 3,00% in USD en 2,50% op EUR per jaar.

Update: Sinds kort kun je kiezen uit spaarplannen voor de langere termijn. Tot 4,49% per jaar in EUR of tot 6,13% per jaar in USD. Je krijgt 0,5% bonus per jaar voor deposito’s boven de 100.000 EUR of USD. Er is geen limiet op het maximale depositobedrag, met een minimum van 1.o00 EUR of USD. Er zijn vaste beleggingsplannen van 3, 6, of 12 maanden. Vroegtijdige opname is mogelijk zonder boete voor de eerste deposito. 

Het D-account wordt automatisch geopend voor alle Freedom24-klanten en is gratis om te gebruiken. De rente wordt dagelijks opgebouwd, zonder bovengrens. Je ontvangt rente vanaf de eerste dag als er minimaal 120 USD / 150 EUR op jouw saldo staat.  Dit is slechts de minimale wiskundige drempel om dagelijks minimaal 0,01 USD/EUR te verdienen. Het geld kan op elk moment worden toegevoegd of opgenomen, maar ook worden overgemaakt van de D-rekening naar jouw Freedom24-beleggingsrekening en vice versa. Het zou efficiënt kunnen zijn om geld op de D-rekening te houden tussen de perioden van actieve investering om het passieve inkomen te blijven ontvangen. Het is ook handig om dollars te gebruiken voor het verhandelen van Amerikaanse aandelen zonder valutaconversie.

geld investeren sparen en beleggen

Switch tussen je D-Account waar je kunt sparen en jouw Trading account waar je kunt beleggen in aandelen en ETF’s

Beleggingsideeën

Waarin moet ik op dit moment beleggen? Welke aandelen hebben het potentieel om zo snel mogelijk te groeien? Freedom24 analisten helpen je met het vinden van deze antwoorden. 

Open een rekening en profiteer van toegang tot bekroonde analyses. Deze service is gratis voor klanten van Freedom24. 

beleggingsideeen freedom24 review

Welke aandelen zijn het momenteel waard om in te beleggen? Wees eerder op de hoogte dan de markt

Bloomberg zette de aanbevelingen voor aandelen van Beyond Meat en Zoom Video op nr. 1 voor nauwkeurigheid van de prognose. 

Veiligheid en betrouwbaarheid van Freedom24

Freedom24 heeft een A-rating (zeer laag risico) van CreditSafe en voldoet aan alle vereisten van MiFID II, een regelgevend kader dat het hoogst mogelijke niveau van beleggersbescherming garandeert. Het bedrijf is ook lid van de Association of Financial Markets in Europe (AFME). 

Freedom24 werd door de invloedrijke Duitse krant Die Welt uitgeroepen tot gouden “Service kampioen” en uitgereikt door technologiemedia CHIP.de. Als beursgenoteerd bedrijf met een marktkapitalisatie van meer dan 4 miljard voldoet de broker ook aan strikte normen voor transparantie en betrouwbaarheid.

veiligheid freedom24

Voordelen

Directe toegang tot de VS, EU en Aziatische markten met flexibele kostenplannen en lage transactiekosten

Beleggingsideeën van door Bloomberg bekroonde analisten met een gemiddeld rendement van 21%

Spaarrekening met 2,5% jaarinkomen op EUR en 3% op USD, met dagelijkse renteopbouw

Spaarplannen voor de langere termijn met 4,43% p/j op EUR en 6,13% p/j op USD

Verzekering van rekening tot €20.000

Beoordeling door echte klanten (reviews Trustpilot)

Op review en beoordelingen site Trustpilot scoort Freedom Finance een 4,6 uit 5 en wordt dus uitstekend door klanten beoordeeld. 

freedom24 reviews door echte klanten

Het platform wordt vertrouwd door meer dan 370.000 klanten. Het bedrijf is actief in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Griekenland en Polen. In 2023 werd Freedom24 door de invloedrijke Duitse krant Die Welt uitgeroepen tot gouden “Service Champion” en uitgereikt door de grote technologiemedia CHIP.de.

Conclusie: Freedom24 review en ervaringen

Uit onze Freedom24 review en ervaringen komt naar voren dat dit product een unieke kans betreft in Europa. Freedom Finance is één van de weinige Europese bedrijven die particuliere beleggers ook een hoge rente bieden op spaarplannen. Ook geldt er een lage commissie op handelen in aandelen en ETF’s. Verder krijg je gedegen analyses zodat je weet waarin je moet investeren. 

Registeren bij Freedom24

Meld je hier aan en registreer je bij Freedom24 voor een gratis account met gebruikersnaam en wachtwoord. Om een handelstransactie uit te voeren, moet je een account hebben bij Freedom24 of een account openen door een korte vragenlijst in te vullen en een verificatieproces te doorlopen. Het openen van een account wordt volledig online verwerkt en duurt minder dan 10 minuten. Je hoeft alleen maar een foto van 2 documenten te overleggen (ID en een bewijs van adres, bijvoorbeeld de energierekening) en een selfie te maken om het openen van de rekening te voltooien en te profiteren van alle investerings- en spaarmogelijkheden van Freedom24.

Disclaimer: Beleggen in effecten en andere financiële instrumenten brengt altijd het risico van verlies van uw kapitaal met zich mee. De voorspelling of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Het is essentieel om uw eigen analyse uit te voeren voordat u een investering doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een gecertificeerde professional. 

Top