We hebben een nieuwe interessante campagne. Het gaat om het Freedom24-platform, waar je kunt profiteren van de spaarrekening met de hoogste rente en directe toegang geniet tot buitenlandse markten zonder verborgen kosten. In dit artikel onze Freedom24 review en ervaringen.

Wat is Freedom24?

Freedom24 is een Europese online broker die toegang biedt tot miljoenen effecten op de internationale financiële markten. Het is niet alleen een beleggingsplatform voor aandelen en ETF’s , maar biedt ook een reeks spaarproducten met verschillende voorwaarden en renteniveau’s. Uniek zijn deze spaarplannen zoals de D-rekening met dagelijkse rente of spaarplannen met een vaste looptijd met een hogere rente. Freedom24 biedt ook een complete bibliotheek met artikelen, video’s en gratis cursussen, met aanbevelingen om een winstgevende beleggingsportefeuille samen te stellen. Er beleggen en – of sparen inmiddels 400.000 mensen. 

freedom24 review

Freedom24 review: registreer je via de website van Feedom24.

Account aanmaken

Freedom24 review en ervaringen (aandachtspunten)

In deze Freedom24 review zal ik me verder concentreren op de spaarplannen en beleggingsproducten. Ze bieden twee verschillende soorten spaarplannen aan: D rekening met maximaal 3,89% jaarlijkse rente en dagelijkse renteopbouw en spaarplannen met een vaste looptijd met een rente tot 6,42% en uitbetaling na afloop van de looptijd.

Freedom 24 d-rekening, wat is het?

De Freedom24 d-rekening is een spaarrekening met meerdere valuta’s waarmee je geld kunt storten in Amerikaanse dollars (USD) en euro’s (EUR). De rekening wordt automatisch geopend wanneer je een handelsrekening opent bij Freedom24, zonder dat er aanvullende procedures nodig zijn.

Hoe werkt de d-spaarrekening?

Het is erg makkelijk. De rente wordt dagelijks opgebouwd, zonder bovengrens. Je ontvangt rente vanaf de eerste dag als er minimaal 120 USD / 150 EUR op jouw saldo staat.

De rente is dynamisch en is gekoppeld aan de wekelijkse EURIBOR- rente voor het EUR-saldo en de dagelijkse SOFR voor het USD-saldo.

Jouw geld kan op elk moment worden opgewaardeerd of opgenomen, maar ook worden overgemaakt van de D-rekening naar jouw Freedom24-beleggingsrekening en vice versa. Het zou efficiënt kunnen zijn om geld op de D-rekening te houden wanneer je niet belegt om zo het passieve inkomen te blijven ontvangen. Het is ook handig om dollars te gebruiken voor het verhandelen van Amerikaanse aandelen zonder valutaconversie.

geld investeren sparen en beleggen

Switch tussen je D-Account waar je kunt sparen en jouw Trading account waar je kunt beleggen in aandelen en ETF’s

Mijn ervaring met het D-account

Om de D-rekening te testen is het noodzakelijk om minimaal €150 te storten.

Ik heb momenteel 6.667 dollar en 279,45 euro die elke dag groeit. 

d-rekening renteopbouw

Omdat het rendement op dit moment hoger is bij dollars houd ik iets meer dollars aan dan euro’s. 

Bovendien is dit geld dat ik op de reserve bank heb liggen, wachtend om te worden belegd wanneer zich een goede kans voordoet in aandelen of ETF’s in USD. De beleggingsanalisten van Freedom24 geven regelmatig goede investeringsideeën

De risico-indicator voor de D-rekening is 1 uit 7. Waarbij 1 het laagste risico is. 

risico swap d rekening freedom24

Registreer hier bij Freedom24 en ontvang tot 3,89% rente op je D-account. 

Open D-rekening

Mijn ervaringen met de lange-termijn spaarplannen 

Naast de D-rekening, die als voordeel heeft dat deze dagelijks rente genereert en we het geld kunnen opnemen wanneer we maar willen, biedt Freedom24 ook langetermijnopties met een hogere rente. Wat ik handig vind, is dat je kunt kiezen tussen 3, 6 of 12 maanden, afhankelijk van je behoeften. Zo kun je genieten van rente op rente en komt er iedere 3 maanden een bedrag vrij. 

De minimale inleg is 1.000 euro en er is geen maximale limiet. Sterker nog, als er meer dan 100.000 euro wordt belegd, zal het rendement nog hoger zijn, tussen de 0,4 en 0,7% extra.

Ook hier is de rente gebaseerd op de wekelijkse EURIBOR- en dagelijkse SOFR-tarieven, maar met vermenigvuldigers die stijgen afhankelijk van de looptijd van het spaarplan. Als je vandaag een 6 maanden deposito in euro afsluit, wat een rendement biedt van 4,855% per jaar, staat dit rendement vast, ook als de rente tussentijds daalt. 

In tegenstelling tot de D-rekening wordt hier de rente aan het einde van de looptijd uitbetaald. Als je het geld nodig hebt voordat de looptijd is verstreken, kan het worden opgenomen zonder boetes op de eerste storting. Dit betekent dat je het totale bedrag dat je in de looptijd hebt gestort kunt opnemen, maar je ontvangt geen rente. 

De risico-indicator voor de langetermijn spaarplannen is 2 uit 7. Waarbij 1 het laagste risico is. 

risico spaarplannen freedom24

Lees hier meer informatie over de lange termijn spaarplannen van Freedom24

Open Spaarplan voor de langere termijn

Freedom24 Beleggen

Nu je bekend bent met de Freedom24 spaarplannen, hieronder ook onze Freedom24 review en ervaring met beleggen via het platform. Ze bieden meerdere beleggingsopties aan: Aandelen en ETF’s met keuze uit miljoen instrumenten. Bitcoin ETF’s met 11 Bitcoin trackers en lage kostenplannen en Amerikaanse aandelen opties met meer dan 800.000 opties tegen slechts $0.65. 

Beleggen in aandelen en ETF’s

Naast de spaarplannen kun je ook beleggen in meer dan 1 miljoen instrumenten waaronder aandelen en ETF’s. Beleg bijvoorbeeld in de S&P 500 ETF waarbij je met één klik op de grote Amerikaanse markt handelt. S&P500 is een van de belangrijkste beurzen en graadmeters in Amerika. Door te beleggen in een ETF S&P500 spreid je potentiële risico’s over een groot aantal large-cap aandelen, waardoor de impact van individuele bedrijfsprestaties op je totale portfolio wordt verminderd. 

sp500 etf freedom24

 

De kosten bij ETF’s via Freedom24 zijn ook overzichtelijk. Je betaald  2$/€ per ordercommissie en $0,02$/€ kosten per aandeel/ETF. Voor een order van €1.000 betaal je dus $€2,02. Wanneer je toch liever in individuele aandelen wilt beleggen, kijk dan zeker ook naar de beleggingsideeën van door Bloomberg bekroonde analisten met een gemiddeld rendement van 21,2%. 

freedom24 investeringsideeen

Gemiddeld rendement op beleggingsideeën Freedom24 21,2%

Handelen in Bitcoin ETF’s

Sinds kort kun je beleggen in zogeheten Bitcoin ETF’s. Bitcoin ETF’s weerspiegelen nauwgezet de prestaties van Bitcoin en volgen de waarde ervan terwijl die fluctueert in overeenstemming met de marktprijs. Als de waarde van Bitcoin stijgt of daalt, weerspiegelen Bitcoin ETF’s deze veranderingen ook. Freedom24 biedt een brede selectie van Europese en wereldwijde ETF’s, met duizenden verschillende fondsen, waaronder 11 Bitcoin ETF’s

Amerikaanse aandelen opties

Naast aandelen en ETF’s is het mogelijk om te beleggen in Amerikaanse aandelen opties. Dit is wel voor de wat meer geavanceerde belegger. Bij het kopen van een optie, koop je het recht om een bepaalde hoeveelheid effecten in de toekomst voor een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Beleggen in opties kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. Je kunt handelen in meer dan 800.000 opties op 2.500 Amerikaanse activa. De kosten zijn zeer laag. Slechts $0.65 per contract. Wanneer je niet bekend bent met het handelen in opties kun je gratis gebruik maken van de Freedom Academy. 

Is Freedom24 veilig en betrouwbaar?

Freedom24 is het handelsmerk van het bedrijf Freedom Finance Europe dat onderdeel is van Freedom Holding Corp. Freedom Holding Corp. is genoteerd aan de NASDAQ-beurs en staat onder toezicht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Freedom Finance Europe wordt gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) en geregistreerd bij de National Securities Market Commission. Freedom24 heeft wereldwijd meer dan 400.000 klanten. Naast het hoofdkantoor in Cyprus heeft Freedom24 vertegenwoordigingen in 10 EU-landen, waaronder Duitsland en Nederland. 

De broker heeft een A-rating (zeer laag risico) van CreditSafe en voldoet aan alle vereisten van MiFID II, een regelgevend kader dat het hoogst mogelijke niveau van beleggersbescherming garandeert. Het bedrijf is ook lid van de Association of Financial Markets in Europe (AFME). Freedom24 voldoet aan de Europese regelgeving, die vereist dat alle in de EU gevestigde brokers lid zijn van het Investor Compensation Fund. Dit betekent dat het fonds bij faillissement een schadevergoeding dekt tot maximaal € 20.000,- per persoon. 

Freedom24 werd door de invloedrijke Duitse krant Die Welt uitgeroepen tot gouden “Service kampioen” en uitgereikt door technologiemedia CHIP.de. Als beursgenoteerd bedrijf met een marktkapitalisatie van meer dan 4 miljard voldoet de broker ook aan strikte normen voor transparantie en betrouwbaarheid. 

freedom24 beoordelingen klanten

Freedom24 veiligheid

Voordelen Freedom24 

Spaarrekening met 3,89% jaarinkomen op EUR en 5,31% op USD, met dagelijkse renteopbouw

Spaarplannen voor de langere termijn met 6,42% p/j op EUR en 8,78% p/j op USD

Beleggen in aandelen en ETF’s met flexibele kostenplannen en lage transactiekosten

Beleggingsideeën van door Bloomberg bekroonde analisten met een gemiddeld rendement van 21,2%

Verzekering van rekening tot €20.000

Freedom 24 reviews op Trustpilot

Wat zeggen andere investeerders over Freedom24? 77% van de mensen die een review hebben achtergelaten voor Freedom24 op Trustpilot gaf 5 sterren. Dit betekent dat de gemiddelde gebruiker zeer tevreden is.

Er handelen of sparen inmiddels meer dan 400.000 klanten. Freedom24 is actief in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Griekenland en Polen. In 2023 is Freedom24 door de invloedrijke Duitse krant Die Welt uitgeroepen tot gouden “Service Champion” en uitgereikt door de grote technologiemedia CHIP.de. Er zijn meer dan 370 zeer positieve reviews door klanten. 

Hoe je in 10 minuten een gratis account opent. 

Het openen van een account bij Freedom24 is een eenvoudig proces dat in ongeveer 10 minuten kan worden voltooid:

1. Registreer je op de Freedom24-website.

registreren freedom24 drekening

2. Voer je telefoonnummer in en volg de instructies om de Freedom24 mobiele app te downloaden.

3. Verifieer je identiteit met foto’s van de 2 documenten: een geldig identiteitsbewijs en een bewijs van je adres, zoals je elektriciteitsrekening of een bankafschrift.

4. Beëindig je account-verificatie met een selfie.

Bij registratie worden automatisch de handelsrekening én een D-rekening geopend.

Nadat je een bericht hebt ontvangen dat jouw account succesvol is geopend, kun je geld op jouw account storten.

Je kunt geld rechtstreeks op de D-rekening storten of tussen rekeningen overboeken, tussen de handelsrekening en de D-rekening.

Conclusie: Freedom24 review en ervaringen

Uit onze Freedom24 review en ervaringen komt naar voren dat dit product een unieke kans betreft in Europa. Freedom Finance is één van de weinige Europese bedrijven die particuliere beleggers ook een hoge rente bieden op spaarplannen. De spaarplannen zijn een uitstekende manier om je geld passief te laten groeien. Ook geldt er een lage commissie op handelen in aandelen en ETF’s. Verder krijg je gedegen analyses zodat je weet waarin je kunt investeren. 

Disclaimer: Beleggen in effecten en andere financiële instrumenten brengt altijd het risico van verlies van uw kapitaal met zich mee. De voorspelling of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Het is essentieel om uw eigen analyse uit te voeren voordat u een investering doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een gecertificeerde professional. 

Top