Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Haitong Bank. De bank uit China is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Haitong Bank review en ervaringen.

Wie is Haitong Bank?

Haitong Bank maakt deel uit van Haitong Securities, een van de toonaangevende investeringsbanken in China met een balansgrootte van circa € 100 miljard (ruim RMB 700 miljard) per eind juni 2021. De bank is globaal actief in Amerika, Azië en Europa en biedt een breed scala aan financiële producten en diensten aan particuliere en institutionele klanten. Het dienstenpakket van de bank omvat ook vermogensbeheer, retailoplossingen, kapitaalmarktproducten, fusies en overnames en projectfinanciering.

Haitong is dan wel een Chinese bank, maar heeft een bankvergunning in Portugal en biedt termijndeposito’s op Raisin aan via haar Spaanse bijkantoor (Sucursal en España) in Madrid. Dit betekent dat je spaargeld bij de bank onder de Portugese depositogarantie valt (tot € 100.000 per rekeninghouder per bank), maar dat Spaanse bronbelasting van toepassing is (hiervan kun je eenvoudig vrijstelling krijgen, d.w.z. terugbrengen naar 0%).

haitong bank review en ervaringen

De website van Raisin vanwaaruit je de deposito’s bij Haitong Bank kunt openen.

Haitong Bank review en ervaringen

Uit onze Haitong Bank review en ervaringen komt naar voren dat dit geen gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden bij geld opname, maar een deposito. Je hebt keuze uit looptijden van 6 maanden t/m 3 jaar. Daarmee heb je zekerheid van een vaste rente tot 3,65% p.j. Maar kun je dus niet bij je spaargeld in de tussentijd.

Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De bank is gevestigd in Portugal. Nederland is een belangrijke handelspartner voor Portugal en we importeren voornamelijk Portugese schoenen en kleding. Ook staat Portugal vaak in de top 10 vakantiebestemmingen van Nederlanders.

Hoge spaarrente en bonus voor nieuwe klanten

Haitong Bank is direct een hoge binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt bij deposito’s 6mnd en 1 jaar vast. De rente van 3,95% op een 1 jaar deposito is zeer concurrerend. De minimale inleg is €10.000 en €100.000 is  het maximale bedrag dat je op een deposito van Haitong bank kunt stallen. Bij de huidige rente van 3,65% levert dat maximaal €3.650 per jaar op. Ter vergelijk: de beste rente op een Nederlandse deposito vinden we bij Centraal Beheer met 2,70% rente bij 1 jaar vast.

Internationaal sparen bij Haitong Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 118 partnerbanken.

Om te sparen bij Haitong Bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

sparen renault bank review

Sparen bij Haitong bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt.  Nu biedt ook de Chinese investeringsbank Nederlandse spaarders een scherpe rente. Voor Haitong Bank is dit een slimme manier om relatief goedkoop spaargeld aan te trekken.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. Qua naam klinkt Haitong Bank misschien een stuk minder betrouwbaar. Echter, de bank is één van de meest toonaangevende investeringsbanken in China met een balansgrootte van circa € 100 miljard (ruim RMB 700 miljard) per eind juni 2021. Bekijk hier meerdere buitenlandse spaarbanken waarvan Raisin doorgaans spaarrekeningen en -deposito’s aanbiedt.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Portugese wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personenongeacht of deze in Portugal of elders wonen.

Voordelen Haitong Bank

 Zekerheid van een vaste rente tot 3,65% p.j.

 Keuze uit looptijden van 6 maanden t/m 3 jaar

 Open eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

Conclusie: Haitong Bank review

Het openen van een Haitong Bank Deposito gaat dus via Raisin. Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende spaarrekeningen en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig spaarrekeningen of deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid van het garantiestelsel en de hoge rente bij het openen van je eerste deposito bij Haitong Bank. Bekijk product. Er is nu ook een exclusieve actie waarbij je tot €100 bonus kunt ontvangen. Alleen via deze link.

Registreer gratis

Top