Spaarrente Duitsland

De Nederlandse vrij opneembare spaarrekeningen noemen ze in Duitsland de Tagesgeldkonto. Niet alle Duitse banken zullen u met een Nederlands adres accepteren, maar mocht u dicht bij de grens wonen wordt het al makkelijker. Als u in Duitsland woont is het sowieso geen probleem om een Duitse spaarrekening te openen. Bekijk hieronder een handige tool om spaarrekeningen in Duitsland te vergelijken met een variabele rente.

Spaarrente Duitsland vergelijken

Spaargeld vastzetten in Duitsland

De Nederlandse deposito’s noemen ze in Duitsland Festgeldkonto. U spaart voor langere tijd tegen een vaste rente. Hieronder een overzicht van de rente op Duitse Termijndeposito’s.

Spaarrente Duitsland Deposito’s vergelijken

Uw spaargeld in Duitsland is veilig tot €100.000. De banken zijn aangesloten bij het depositogarantiestelsel (DGS) volgens de EU richtlijnen. Heeft u meer spaargeld dan €100.000 op een Nederlandse spaarrekening staan zou het verstandig kunnen zijn om een deel op een Duitse spaarrekening te plaatsen. De spaarrente in Duitsland ligt momenteel iets hoger dan in Nederland.

Spaarrente vergelijken Duitsland

Spaarrente Duitsland: het loont altijd de moeite om eens te vergelijken tussen de spaarrente in Nederland en de spaarrente in Duitsland. Een variabele spaarrekening zoals we die in Nederland kennen noemt men in Duitsland “Tagesgeld“. Besluit je jouw spaargeld voor langere tijd vast te zetten? In Duitsland open je dan een “festgeld” rekening.

Duitse spaarrekening openen

Het is mogelijk om als Nederlander een spaarrekening te openen in Duitsland. Wel dien je deze rekening persoonlijk te openen bij de bank. Veel Duitse spaarbanken stellen als eis dat je woonzaam moet zijn in Duitsland. Er zijn ook enkele Nederlandse banken actief in Duitsland als Rabobank en ING. Neem even contact op met de bank voordat je besluit persoonlijk een rekening te openen in Duitsland.

Sparen in Duitsland en de belastingdienst

Woon je in Nederland? En heb je bezittingen, zoals spaargeld, in een ander EU-land? Dan moet je over de inkomsten daaruit in Nederland belasting betalen. Dit spaargeld valt namelijk, net als het spaartegoed bij een Nederlandse bank, in box 3 van het Nederlands belastingstelsel.

Spaarrente Europa

Ook hebben wij een overzicht gemaakt van de rentes in Europa en Wereldwijd. » Spaarrente Europa & Wereldwijd

Top