We hebben weer een mooie en zeer aantrekkelijke campagne in het finance segment. Het gaat dus om de CFD broker “Libertex” voor handelen in CFD’s met gratis in-app handelssignalen. In dit artikel onze Libertex review en ervaringen in Nederland.

Wat is Libertex?

Libertex is sinds 1997 actief. Het is een internationaal, betrouwbaar merk met meer dan 20 jaar ervaring in de financiële markten en het online handelen. Klanten hebben toegang tot tal van snelle, betrouwbare platformen met de nieuwste technologie.

Libertex heeft inmiddels 2,9 miljoen klanten wereldwijd in meer dan 110 landen. Er werken 700 medewerkers.

Deze broker heeft meer dan 40 prestigieuze prijzen gewonnen. Ze zijn ook bekend sponsor van een aantal voetbal clubs zoals Tottenham Hotspur en Valencia CF.

Libertex review en ervaringen_website

Gratis handelssignalen

Met de gratis In-app handelssignalen van Libertex krijg je hulp bij het vinden, valideren en timen van je transacties. Ontvang dagelijks inzichten van wereldwijde leiders op het gebied van financiële technologie-innovatie die worden vertrouwd door 30 miljoen handelaren.

Aanbod Libertex broker

Je kunt gebruik maken van signalen op een groot aantal markten.

Valuta’s:
Meer dan 40 CFD’s op FX-valutaparen en Cryptovaluta’s: GBP/USD, EUR/USD, USD/JPY, Bitcoin, Litecoin, Ripple

Indexen:
Top Amerikaanse, Europese en Aziatische CFD-Indexen: Dow Jones, Nasdaq, DAX, Nikkei en meer

Aandelen:
Meer dan 50 aandelen-CFD’s uit verschillende industrieën: technologieën, automobielindustrie, consumentendiensten

Grondstoffen:
Populaire CFD’s op het gebied van metalen, energie en landbouw: ruwe olie, goud, zilver, koffie, tarwe

Libertex review en ervaringen (aandachtspunten)

Op welke punten moet je letten bij het openen van een Libertex handelsrekening? Hieronder duiken we meer op de details met onze Libertex review na het openen van een rekening.

De ervaring met Libertex is dat je zoals de advertenties aanprijzen gratis handelssignalen kunt bemachtigen die je kunnen helpen bij het maken van betere investeringskeuzes.  Wel moet je rekening houden met de volgende dingen.

CFD’s zijn complexe instrumenten

CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboom. 83% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. Je moet afwegen of je begrijpt hoe CFD’s werken en of je het kunt veroorloven het hoge risico te nemen om je geld te verliezen. Hoe lager de hefboom, hoe minder het risico. Je kunt natuurlijk ook kiezen om te handelen met lage hefboom om zo je risico te verlagen.

Een CFD (Contract For Difference) is een financieel product waarmee geprofiteerd kan worden van een koersstijging of-daling van een onderliggend product. Het is een contract tussen de koper en de verkoper. Bij het aankopen van een CFD wordt de koper geen eigenaar van het onderliggende product.

Het waardeverschil (van bijvoorbeeld een aandeel of cryptocurrency) wordt vanaf het moment van overeenkomst verrekend. De afrekening van de winst en het verlies vindt plaats nadat de positie is gesloten. Bij het aangaan van een positie vindt dus geen betaling plaats. Met CFD’s kun je inspelen op zowel een koersstijging (long) als een koersdaling (short) van een aandeel, een index, valuta of grondstof.

Tip: Volg na het openen van je handelsaccount bij Libertex een Basiscursus CFD Beleggen via de Beleggersacademy.

Kosten voor geldopnames

Libertex brengt een variabel tarief van 0.5% min 2 EUR, max 10 EUR bij bankoverboekingen.  Er is geen minimaal of maximaal opnamebedrag. Heb je een digitale Skrill wallet dan betaal je niets en heb je het ook onmiddelijk op je rekening staan. Bij een bankoverschrijving duurt het 2 tot 5 werkdagen. Het slimste is dus om het via Skrill te laten lopen.

Overige kosten waar je op moet letten

De kosten voor het traden en beleggen zitten bij Libertex in verhandelingscommissies: van 0,006% tot 1,21%. Er is geen spread. Wel is er sprake van een overnight fee. De overnight fee is wat je betaalt als je jouw positie ‘s nachts open wil houden.

Libertex is overigens transparant in de tarieven tijdens het handelen, dus je zult achteraf nooit worden verrast. Bovenstaande elementen zorgen dus voor het verdienmodel van Libertex.

Libertex platform en service

Libertex is een vertrouwde CFD en crypto-makelaar met meer dan 20 jaar ervaring. Handel in valutaparen, indices, grondstoffen en crypto via CFD.

Naast grondstoffen, valuta en andere middelen is een breed aanbod van aandelen toegevoegd (dat nog steeds wordt uitgebreid), waarmee handelaren hun portefeuilles nog verder kunnen diversificeren door te beleggen op de wereldwijde aandelenmarkt.

investeren bitcoin

Grijp marktkansen met handelssignalen

Bij Libertex kun je gebruiker maken van gratis handelssignalen van ervaren traders. Maak gebruik van een Wereldwijd team van bekwame analisten die voortdurend de markten beoordelen. Dit alles in combinatie met geautomatiseerde AI-analyse en expertise van senior-analisten.

De handelssignalen zijn eenvoudig te gebruiken. Controleer deskundig afgeleide handelsplannen, bijgewerkt om de 2 uur, en imiteer transacties met exacte Stop Loss- en Take profit-niveaus. Probeer het hier direct uit.

Voor- en nadelen Libertex platform

 Intuïtief, gebruiksvriendelijk platform

 Snel en simpel registratieproces.

 Lage en transparante kosten

 Gratis handelssignalen van ervaren analisten

 Volledige uitvoering – directe toegang tot de beurzen.

 Betalen via iDeal

 Commissies soms wat hoog (bij extreme koersschommeling)

Libertex demo account

Als beginnende trader of belegger kun je ook eerst het platform uitproberen. Dat kan heel gemakkelijk met een Libertex demo account binnen je online omgeving. Je kunt selecteren of je wilt handelen in een demo omgeving of “echte” omgeving.

Is Libertex betrouwbaar

Libertex bestaat al meer dan 20 jaar en heeft inmiddels miljoenen gebruikers over de hele wereld. Ze zijn betrouwbaar en voldoen aan alle licenties.Ze hebben een vergunning van de CySEC waarmee zij hun diensten binnen heel Europa mogen aanbieden. Daarnaast worden ze in Nederland ook gecontroleerd door de AFM.

Er is ook een garantiefonds. Deze broker is Europees gereguleerd en biedt onder andere een waarborgfonds, waaruit klanten tot een bedrag van €20.000 gecompenseerd kunnen worden mocht er iets met Libertex gebeuren.

Conclusie: Libertex review en ervaringen

Libertex bestaat zoals gezegd sinds 2017 en is inmiddels een grote wereldwijde speler. Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare partij waar je flink op de kosten kunt besparen (mits je rekening houdt met onze aandachtspunten) is Libertex een goede keuze. De Gratis handelsignalen zijn een unieke feature op het platform en zeker de moeite waard om uit te proberen. Je geld is verzekerd tot €20.000.

Voor de onervaren beleggers is er ook een demo account te openen met €50.000 fictief geld.

Aanvragen

Aanvragen gaat geheel online. Na een aantal vragen over je persoon, woonadres, je beroep, BSN, en kennis over beleggen. Houd je paspoort bij de hand. Na het storten van €100 (via iDeal of creditcard) kun je starten met handelen.

Disclaimer: Het beleggen in producten met een hefboomwerking zoals CFD’s houdt een aanzienlijk risico op verlies in en is wellicht niet voor alle beleggers geschikt. 83% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het verhandelen van CFD’s van deze aanbieder. Handelen in dergelijke producten is riskant en je kunt al je belegde kapitaal verliezen.

LIBERTEX is een handelsplatform dat wordt gebruikt door Indication Investments Ltd., een Cypriotische beleggingsmaatschappij die wordt gereguleerd en gecontroleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), met CIF-licentie nummer 164/12.

Top