Mano Bank, een opkomende speler in de Litouwse banksector heeft onze aandacht getrokken. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Mano Bank review en ervaringen. 

Wie is Mano Bank?

Mano Bank is een financiële motor voor bedrijven en consumenten, die zorgvuldig en met een persoonlijke benadering met haar klanten werkt. Het belangrijkste doel van de bank is om een private bank te worden voor alle zakelijke activiteiten van haar klanten, en ze combineert op doortastende wijze digitale technologieën met een zakelijke aanpak, waardoor klanten en partners tijd en moeite besparen. Ondanks dat Mano Bank een jonge, snelgroeiende bank is met ambitieuze groeiplannen, werkt zij op duurzame wijze en in lijn met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Ze gelooft namelijk dat duurzame groei de basis is voor succes en streeft daarom naar een positieve impact op het bedrijfsleven en de samenleving.

In samenwerking met het Europees Investeringsfonds (European Investment Fund, EIF) verstrekt de bank leningen tegen gunstige voorwaarden aan kleine en middelgrote ondernemingen in Litouwen. Dankzij de garanties van het EIF kan ze professionele financieringsoplossingen bieden die de ontwikkeling van lokale bedrijven bespoedigen en de groei van de economie van het land bevorderen.

Mano Bank review en ervaringen Litouwen

Mano bank review: De website van Raisin vanwaaruit je de spaarrekening bij Mano Bank kunt openen.

Registreer gratis

Mano Bank review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze Mano Bank review en ervaringen komt naar voren dat dit geen gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden bij geld opname, maar een deposito. Je hebt keuze uit looptijden van 1 jaar t/m 5 jaar. Daarmee heb je zekerheid van een vaste rente tot 3,61% p.j. Maar kun je dus niet bij je spaargeld in de tussentijd.

Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De bank is gevestigd in Litouwen.

Hoogste rente op spaarrekening Mano Bank nieuwe klanten

Mano Bank is direct de hoogste binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,61% op de Mano Bank spaarrekening is zeer concurrerend. De rente is variabel. Bovendien is €100.000 het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van Mano Bank kunt stallen. De minimale inleg is €20.000. Tot slot wordt de rente aan het einde van de looptijd uitgekeerd. Er is dus geen rente op rente.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 3,61% levert dit maximaal €3.610 op per jaar op. Nu rekenen we met 100.000 euro inleg. De bank uit Litouwen biedt de hoogste rente op een 1 jaar deposito. Een goede rente op een Nederlandse deposito aanbieder vinden we bij Centraal Beheer met 2,70% rente. Je dient wel eerst een RentePlús rekening te openen, voordat je een RenteVast rekening kunt openen.

Bij een inleg van 20.000 euro. Zodoende levert dat €679 per jaar op. De rente en looptijd staan vast.

Mano bank deposito wat levert het op

*Bij de berekeningen voor de grafiek hebben we geen rekening gehouden met belastingen. Eerste inleg van 100.000 euro. In werkelijkheid kan het rentetarief veranderen.

Internationaal sparen bij Mano Bank via Raisin

Raisin biedt toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit de hele Europese Unie, allemaal via één platform en volledig online. Met meer dan 1.000.000 Europese klanten die samen meer dan €53 miljard sparen bij 112 partnerbanken, is het duidelijk dat Raisin een betrouwbare keuze is.

Om te sparen bij Mano Ban k open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Raisin biedt toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit de hele Europese Unie, allemaal via één platform en volledig online!

raisin review

Sparen bij Mano bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Met traditionele banken die steeds minder spaargeld nodig hebben, ontstaat er ruimte voor nieuwe spelers op de markt. In Nederland is LeasePlan Bank al enkele jaren actief op de spaarmarkt, en nu biedt ook Mano Bank Nederlandse spaarders aantrekkelijke rentetarieven.

Mano Bank richt zich op veilige digitale spaaroplossingen met zeer competitieve rentetarieven, gebaseerd op kernwaarden als transparantie, innovatie, zekerheid en flexibiliteit. In Nederland biedt de bank alleen spaarrekeningen aan.

Particuliere spaarders kunnen hier goed van profiteren. Frankrijk geniet een sterke reputatie bij kredietbeoordelaars, zoals Standard & Poor’s die de economie van Litouwen een A-rating geeft, wat wijst op een zeer sterk vertrouwen in de financiële verplichtingen. Bovendien zijn spaartegoeden tot €100.000 verzekerd via het Europese Depositogarantiestelsel. Daarom kan gesteld worden dat sparen bij Mano Bank veilig en betrouwbaar is, zolang je dit bedrag per rekeninghouder per bank niet overschrijdt.

Hoe zit het met de belastingen?

Litouwen heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 15%. Als belastingplichtige in Nederland kun je deze belasting eenvoudig verminderen naar 10%. Hiertoe overleg je uiterlijk 4 weken voor de vervaldatum een Litouwse woonplaatsverklaring (aangeleverd door Raisin met instructies) die niet eerder dan 6 maanden voor de vervaldatum is gedateerd. De resterende 10% bronbelasting kun je in beginsel verrekenen met jouw in Nederland verschuldigde inkomstenbelasting sparen en beleggen (box 3), waardoor je per saldo geen (dubbele) belasting betaalt over spaarrente uit Litouwen. N.B.: om de buitenlandse bronbelasting te kunnen verrekenen, dien je in eerste instantie voldoende belasting te betalen in box 3.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Litouwse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Litouwen of elders wonen.

Voordelen Mano Bank

Voordelen van sparen bij Mano Bank uit Litouwen:

✓ 3,63% p.j. variabele rente vanaf de eerste euro

✓ Keuze uit looptijden van 1 t/m 5 jaar

✓ Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Het spaargeld wordt gegarandeerd door depositogarantiestelsel tot €100.000

Conclusie: Mano Bank review

Kortom, met de Mano Bank spaarrekening via Raisin krijg je het beste van twee werelden: de innovatie en betrouwbaarheid van Mano Bank, gecombineerd met het gemak en de flexibiliteit van Raisin. Open vandaag nog jouw Mano Bank deposito en zet de eerste stap naar een financieel gezonde toekomst.

Door middel van een Online Banking systeem heb je een handig overzicht van al je verschillende deposito’s. Daarnaast ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, waardoor je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande kunt verlengen.

De populariteit van dit product onder Nederlanders is te verklaren door verschillende factoren. Allereerst biedt Mano Bank betrouwbaarheid. Daarnaast wordt bij het openen van je eerste spaarrekening een aantrekkelijk hoge rente geboden. Dit maakt het product zeer aantrekkelijk voor potentiële klanten. Bekijk product.

Registreer gratis

Top