We hebben een nieuwe aantrekkelijke campagne in het finance segment. Mintos is een wereldwijde online marktplaats voor leningen. Ze bieden particuliere beleggers een gemakkelijke en transparante manier om te beleggen in leningen die afkomstig zijn van verschillende alternatieve kredietverstrekkers over de hele wereld. In dit artikel onze Mintos review en ervaringen.

Wat is Mintos

Sinds de lancering in 2015 heeft Mintos een exponentiële groei laten zien en is het de grootste marktplaats ter wereld in zijn soort geworden. Mintos is gevestigd in Letland. Er werken inmiddels meer dan 200 mensen.

Op de wereldwijde marktplaats kun je beleggen in leningen, je risico beheren met verschillende tools en een aantrekkelijk rendement behalen.

Volgens Mintos is Investeren via het platform een stap naar financiële vrijheid met een investeringsmogelijkheid waar duizenden investeerders over de hele wereld al van houden. 70 kredietverstrekkers uit 34 landen plaatsen inmiddels leningen op Mintos. Sinds de oprichting van Mintos hebben beleggers € 202 290 604 aan rente verdiend.

Mintos review en ervaringen
Mintos review: De website van Mintos – laat je geld groeien

Hoe werkt het?

In het verleden konden alleen banken en institutionele beleggers geld verdienen door te investeren in bedrijfs- en consumentenkrediet. Mintos stelt deze beleggingscategorie nu open voor particuliere beleggers en maakt deze toegankelijk voor iedereen – ongeacht of je een ervaren belegger bent of net begint.

Mintos is uniek op de manier dat ze zelf geen leningen verstrekken – ze worden naar het platform gebracht door partner kredietverstrekkers over de hele wereld.

Kredietverstrekkers bieden alternatieve financiering voor particulieren en bedrijven. Kredietverstrekkers waarmee ze samenwerken worden gescreend of ze bewezen resultaten in kredietverstrekking, professioneel risicobeheer en een solide financiële positie hebben.

Om hun leningen te helpen financieren, stellen kredietverstrekkers ze beschikbaar aan beleggers op Mintos.

hoe werkt mintos

De leningen zijn gefund door meer dan 492.000 investeerders wereldwijd op Mintos.  Wil je ook starten met investeren? Je kunt al starten vanaf een minimale inleg van €10,-. Open gratis een account en start met investeren.

Mintos review en ervaringen (aandachtspunten)

In deze Mintos review delen wij onze ervaringen met het platform.

Aanbod Mintos

Als investeerder bij Mintos kun je jouw geld passief laten groeien. Beleg in leningen met zowel handmatige als automatische beleggingsmogelijkheden die je helpen een gevarieerde portefeuille samen te stellen. Je kunt met enkel een paar klikken je eerste belegging instellen – online of in de app. Je kunt daarbij een rendement behalen van 12% of meer.

Op Mintos begint beleggen vanaf € 10 per lening, of het equivalent in de andere 10+ valuta’s die we ondersteunen. Dat betekent dat iedereen een investeerder kan zijn. En het is heel eenvoudig om een gediversifieerde portefeuille te creëren om je investering te beschermen en een stabieler rendement te behalen. Ga in een mum van tijd aan de slag met geautomatiseerde investeringsopties of kies zelf leningen naar keuze.

Mintos statistieken

Mintos p2p investeren

Oprichting2015
Investeerders492.638
Rentetot 12%
Lening periode1 - 80 maanden
Lening typeConsumentenlening
Leningen gefund€ 8 239 295 460
Min. investering:€ 10
Max. investeringOngelimiteerd

Historische prestaties Mintos leningen

Mintos review rendement historie

Uit data van Mintos blijkt dat 90% van de investeerders met ten minste €500 jaarlijks minstens 10% rendement behalen. Als belegger in leningen krijg je toegang tot ongeëvenaarde diversificatiemogelijkheden binnen één enkele markt, tussen verschillende leners, soorten leningen, verstrekkers van leningen en regio’s. Mintos heeft ook een zogeheten buyback garantie. Er zijn geen servicekosten – je kunt in meerdere valuta’s beleggen en klein beginnen.

groei activa mintos

Diversificeer je portefeuille

Beleggen in leningen is een goede manier om je portefeuille te diversifiëren dankzij de lage correlatie met aandelen – zelfs bij onvoorziene marktomstandigheden. Klik op de onderstaande link om je gratis Mintos account te openen. 

Auto-invest functie

Één van de betere dingen van Mintos is absoluut de functie voor automatisch beleggen. Met die functie kun je een automatisch herinvesteren, waarmee je in leningen kunt investeren zonder veel tijd te besteden aan het dagelijks afhandelen van je P2P-investeringen.

Ons advies: stel een automatische investeringsstrategie op om leningen te selecteren in plaats van leningen te kiezen op de primaire of secundaire markt. 

Je kunt één van de vooraf gedefinieerde beleggingsstrategieën van Mintos gebruiken of een aangepaste strategie voor jezelf maken. De standaard investeringsstrategieën van Mintos omvatten:

  • gediversifieerd
  • Conservatief
  • Hoge opbrengst

Is beleggen via Mintos veilig

Zoals bij elke investering, zijn er enkele risico’s. Het grootste risico houdt verband met mogelijke kredietverliezen op beleggingen. De volgende maatregelen zijn genomen door Mintos en kredietverstrekkers om het risico te beperken:

1. Alle leningen worden verstrekt volgens het vastgestelde beleid van de kredietverstrekkers, waarbij rekening wordt gehouden met het vermogen van de lener om de lening terug te betalen.

2. Voor bepaalde soorten leningen (bijv. Hypotheekleningen of autoleningen) heeft de klant een onderpand aangeboden dat kan worden gebruikt om de lening terug te vorderen in geval van wanbetaling. Hierdoor wordt het risico op kredietverlies verkleind.

3. Voor bepaalde leningen (bv. Zakelijke leningen) worden andere kredietverbeteringen verkregen, zoals een persoonlijke garantie.

4. Voor bepaalde leningen heeft de kredietverstrekker een terugkoopgarantie afgegeven, wat betekent dat als de kredietverstrekker meer dan 60 dagen vertraging heeft, de kredietverstrekker de investering terugkoopt voor de nominale waarde van de hoofdsom en de opgebouwde rente tot de datum van terugkoop.

5. Beleggers kunnen risico’s beperken door te diversifiëren. Door investeringen te doen in verschillende leningen over verschillende leningen, soorten leningen, verstrekkers van leningen en regio’s.

6. Het platform heeft inmiddels het vertrouwen gewonnen van meer dan 492.000 beleggers.

Aanbieders en type leningen

Op het platform van Mintos vind je heel wat kredietverstrekkers:

Mintos review_kredietverstrekkers

Je kun ervoor zorgen dat je fractionele investeringen doet in verschillende leningen van verschillende geografische locaties, valuta’s, leningtypes, van veel verschillende kredietverstrekkers.

Zoals je ziet is er keuze genoeg. Het klinkt misschien als veel werk om dat allemaal te doen, maar de Mintos auto-invest-functie maakt dit heel eenvoudig.

Dus, afhankelijk van hoe je het platform gebruikt, is het relatief veilig.

Mintos voordelen

✓ Beschermd door een terugkoop garantie

✓ Een account is gratis en er zijn geen kosten verbonden aan het beleggen

✓ Voor elk inkomen en elke portefeuille, of je nu 10 euro of 100.000 euro investeert

✓ Onmiddellijk een bonus van 50 euro bij een belegging van 1000 euro of meer

✓ Uitstekend en geweldig” – 90% op Trustpilot

Conclusie: Mintos review en ervaringen

Uit onze Mintos review en ervaringen komt naar voren dat investeren via dit platform interessant kan zijn als je spaargeld wilt spreiden en je geld passief wilt laten groeien. 75% van de investeerders actief op het platform blijft dit na een jaar ervaring en gebruik doen. 90% van de investeerder behalen ten minste 10% rendement na een jaar op de investering met tenminste €500.

Open hier een gratis Mintos account en start met investeren.

Maak account aan

Let op: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Top