We hebben een nieuwe aantrekkelijke campagne in het finance segment. Mintos is een wereldwijde online marktplaats voor leningen, obligaties en ETF’s. Ze bieden particuliere beleggers een gemakkelijke en transparante manier om te beleggen in verschillende activa. In dit artikel onze Mintos review en ervaringen.

Wat is Mintos

Sinds de lancering in 2015 heeft Mintos een exponentiële groei laten zien en is het de grootste marktplaats ter wereld in zijn soort geworden. Mintos is gevestigd in Letland. Er werken inmiddels 150 mensen. 

Op de wereldwijde marktplaats kun je o.a. beleggen in leningen, obligaties en ETF’s, je risico beheren met verschillende tools én een aantrekkelijk rendement behalen.

Volgens Mintos is Investeren via het platform een stap naar financiële vrijheid met een investeringsmogelijkheid waar duizenden investeerders over de hele wereld al van houden. Er beleggen inmiddels 500.000 mensen. 

Mintos review en ervaringen NL

Mintos review: De website van Mintos – laat je geld groeien

Hoe werkt het?

De meeste daghandelaren maken verlies. Mintos richt zich daarom op langetermijnbeleggen, omdat beleggers hiermee de marktschommelingen op de korte termijn kunnen opvangen. Op een gebruiksvriendelijke platform kunnen beleggers een gediversifieerde portefeuille opbouwen met een unieke mix van alternatieve en traditionele beleggingen om hun geld in de loop van de tijd te laten groeien.

Of je nu een beginner of een ervaren belegger bent. Voor eenieder is er een keuze. Je kunt voor de beleggingscategorie leningen een handmatig of automatisch profiel opstellen. ETF’s zijn altijd automatisch. Obligaties altijd handmatig.

Hoe werkt Mintos

Wil je ook starten met investeren? Je kunt al starten vanaf een minimale inleg van €50,-. Open gratis een account en start met investeren.

Mintos review en ervaringen (aandachtspunten)

In deze Mintos review delen wij onze ervaringen met het platform. Voorheen kon je alleen beleggen in leningen. Sinds kort hebben ze ook obligaties en ETF’s toegevoegd. 

Aanbod Mintos

Als investeerder bij Mintos kun je jouw geld passief laten groeien. Beleg in leningen met zowel handmatige als automatische beleggingsmogelijkheden die je helpen een gevarieerde portefeuille samen te stellen. Je kunt met enkel een paar klikken je eerste belegging instellen – online of in de app. 

Het is ook mogelijk te beleggen in fractionele obligaties en zogeheten Core ETF’s. Ga in een mum van tijd aan de slag met geautomatiseerde investeringsopties of kies zelf leningen naar keuze.

Leningen

Via Mintos kun je kiezen uit duizenden leningen van over de hele wereld. Begin met beleggen vanaf slechts €50, of bouw portefeuilles van elke grootte. Automatiseer je beleggingen om tijd te besparen. Je gaat beleggen in leningen via gereguleerde financiële instrumenten (Notes). Je bent beschermd door het beleggerscompensatiestelsel. Je kunt daarbij een gemiddeld rendement behalen van 10.7% bij Core. Over de afgelopen 5 jaar bedroeg het rendement gemiddeld 7.9%. 

Historische prestaties Mintos leningen

mintos beleggen in leningen

Uit data van Mintos blijkt dat 90% van de investeerders met ten minste €500 jaarlijks minstens 10% rendement behalen. Als belegger in leningen krijg je toegang tot ongeëvenaarde diversificatiemogelijkheden binnen één enkele markt, tussen verschillende leners, soorten leningen, verstrekkers van leningen en regio’s. Bekijk actueel aanbod

mintos groei van beleggen in leningen 5 jaar

Obligaties (fractioneel)

Beleggen in Fractionele Obligaties maakt het voor particuliere beleggers mogelijk om in obligaties te beleggen. De overgrote meerderheid van obligaties vereist hoge minimuminvesteringen van €10.000 of meer voor een enkele belegging. Bij Mintos is dit anders, daar bieden ze hoogrentende obligaties in fracties vanaf een lage instapdrempel van €50 aan. Bovendien zijn veel obligaties, vooral de hoogrentende obligaties, helemaal niet beschikbaar voor particuliere beleggers. 

Er zijn geen kosten verbonden aan het beleggen in obligaties via Mintos. Bekijk obligaties hier

ETF’s

Met ETF’s profiteer je van diversificatie en nul kosten, vanaf slechts € 50. Stel een veelzijdige portefeuille samen met toonaangevende aanbieders zoals iShares en Vanguard, en bereik zo je langetermijnbeleggingsdoelen. Aan de hand van een aantal eenvoudige vragen stellen zij de juiste ETF-portefeuille samen die aansluit bij je risicotolerantie en beleggingsdoelen. Jouw ETF’s worden in een aparte, beveiligde bankrekening bewaard, gescheiden van de eigen activa van Mintos. Lees meer over de Mintos ETF’s. 

Diversificeer je portefeuille

Beleggen in leningen is een goede manier om je portefeuille te diversifiëren dankzij de lage correlatie met aandelen – zelfs bij onvoorziene marktomstandigheden. Klik op de onderstaande link om je gratis Mintos account te openen. 

Is beleggen via Mintos veilig

Zoals bij elke investering, zijn er enkele risico’s. Het grootste risico houdt verband met mogelijke kredietverliezen op beleggingen. De volgende maatregelen zijn genomen door Mintos en kredietverstrekkers om het risico te beperken:

1. Bescherming van beleggers op Mintos

Mintos staat onder toezicht van Latvijas Banka, de centrale bank van Letland, de bevoegde autoriteit voor toezicht op beleggingsdiensten in Letland. 

2. Bescherming van het vermogen van beleggers

Mintos is verplicht de financiële instrumenten en de niet-geïnvesteerde fondsen van de beleggers gescheiden te houden van zijn eigen activa.

3. Beleggerscompensatiestelsel

Het stelsel beschermt beleggers door compensatie te bieden indien Mintos financiële instrumenten of gelden niet teruggeeft aan beleggers. De maximale compensatie die een belegger uit hoofde van het beleggerscompensatiestelsel kan eisen, bedraagt 90% van zijn nettoverlies, tot een maximum van € 20 000.

4. Geschikt en passend productaanbod

Mintos is verplicht de beleggers te beschermen tegen het nemen van buitensporige risico’s door hun individuele situatie te beoordelen.

5. Mintos Risk Score

De Mintos Risk Score beoordeelt het risiconiveau op een schaal van 10,0 (laag risico) tot 1,0 (hoog risico). De berekende score wordt afgerond op 1 decimaal.

Mintos overview

Mintos p2p investeren

Oprichting2015
Investeerders500.000
Activa onder beheer€600+ miljoen
RendementGemiddeld 10,7%
Lening typeConsumentenleningen
Obligatie typeFractional Bonds
ETF typeCustom ETF's
Min. investering:€ 50
Max. investeringOngelimiteerd
Verzekerd tot€20.000
Websitewww.mintos.nl/invest

Mintos reviews op Trustpilot

Wat zeggen andere investeerders over Mintos? 53% van de mensen die een review hebben achtergelaten voor Mintos op Trustpilot gaf 5 sterren. Dit betekent dat de gemiddelde gebruiker zeer tevreden is.

Mintos voordelen

✓ Beleggen in Leningen, Obligaties en ETF’s

✓ Een account is gratis en er zijn geen kosten verbonden aan het beleggen

✓ Voor elk inkomen en elke portefeuille, of je nu 50 euro of 100.000 euro investeert

✓ Gemiddeld rendement van 10.7%

✓ Verzekerd tot 20.000 euro

Conclusie: Mintos review en ervaringen

Uit onze Mintos review en ervaringen komt naar voren dat investeren via dit platform interessant kan zijn als je spaargeld wilt spreiden en je geld passief wilt laten groeien. 75% van de investeerders actief op het platform blijft dit na een jaar ervaring en gebruik doen. 90% van de investeerder behalen ten minste 10% rendement na een jaar op de investering met tenminste €500.

Open hier een gratis Mintos account en start met investeren.

Maak account aan

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico’s. 

Top