Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Morrow Bank. De spaarrekening van Morrow Bank uit Noorwegen is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Morrow Bank review en ervaringen.

Wie is Morrow Bank?

Morrow Bank, een Noorse bank, is gespecialiseerd in consumentenfinanciering en biedt een veelzijdig scala aan financieringsoplossingen. Deze volledig digitale bank heeft tien jaar ervaring en bedient klanten in Noorwegen, Finland, Zweden, Nederland en Duitsland. Morrow Bank werd oorspronkelijk in 2013 opgericht als Komplett Bank onder de bekende e-commerce groep Komplett Group en is sinds 2017 beursgenoteerd aan de Beurs van Oslo (OSE). Morrow Bank biedt diverse leenproducten, creditcards, spaarrekeningen en verzekeringen aan. In Nederland en Duitsland biedt de bank uitsluitend spaarrekeningen aan.

morrow bank review en ervaringen sc juli

Morrow Bank review: De website van Raisin vanwaaruit je de spaarrekening bij Morrow Bank kunt openen.

Morrow Bank review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze Morrow Bank review komt naar voren dat dit een gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden bij geldopname.

Bij de vrij-opneembare spaarrekening kun je onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt.  Je kunt er ook voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Interessant bij de spaarrekening van Morrow Bank is dat je rente op rente ontvangt. Zo kun je geld voor je laten werken.

Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De bank is gevestigd in Noorwegen. Noorwegen heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom een goede rating (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Hoge rente op Morrow Bank spaarrekening voor nieuwe klanten

Morrow Bank is direct één van de hoogste binnenkomers op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,23% is concurrerend als je het vergelijkt met de grootbanken ABN, ING en de Rabobank. Die rente is namelijk 1,50%. De genoemde rente is variabel.

€100.000 is  het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van Morrow Bank kunt stallen. Bij de huidige rente van 3,23% levert dat maximaal €3.230 per jaar op. De beste rente op een Nederlandse spaarrekening vinden we bij de RentePlús rekening van Centraal Beheer met 2,10% rente.

Internationaal sparen bij Morrow Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 113 partnerbanken.

Om te sparen bij Morrow Bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

raisin review

Sparen bij Morrow Bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt.  Nu biedt ook Morrow Bank Nederlandse spaarders een scherpe rente. Ze staan onder toezicht van de Noorse financiële toezichthoudende autoriteit . Te vergelijken met de Nederlandse Autoriteit Financiële markten (AFM).

Morrow Bank heeft een CET-1 ratio van 20,5%. Het CET-1 ratio zegt iets over de verhouding eigen vermogen en uitstaande kredieten. Dit ratio geeft dus de verhouding weer tussen hoeveel risico de bank neemt ten opzicht van hoeveel geld ze hebben. De gemiddelde CET-1 ratio’s van Nederlandse banken ligt op 17,2%. (peildatum 2022, bron ECB). De CET-1 ratio van Morrow Bank ligt hoger dan de gemiddelde Nederlandse bank. We kunnen dus stellen dat sparen bij Morrow Bank veilig is!

Hoe zit het met de belasting?

Hoe zit het met de belastingen wanneer je gaat sparen bij Morrow Bank? Noorwegen heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen bij je aanvraag.

Depositogarantiestelsel

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Noorse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Noorwegen of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Bankenes sikringsfond. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.bankenessikringsfond.no/home/):

Voordelen Morrow Bank Sparen

Voordelen van sparen bij Morrow Bank uit Noorwegen:

✓ 3,23% p.j. variabele rente op spaarrekening

✓ Ontvang rente op rente (elk kwartaal)

✓ Onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Regel alles eenvoudig online

Conclusie Morrow Bank review

Het openen van een Morrow Bank Spaarrekening gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder deze bemiddelaar kun je deze spaarrekening als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende spaarrekeningen en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig spaarrekeningen of deposito’s kunt verlengen. Een spaarrekening kan al worden geopend vanaf €1,-.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid en bekendheid van het merk , en de hoge rente bij openen van je eerste spaarrekening bij Morrow Bank. Bekijk product.

Registreer gratis

Top