We hebben een nieuwe mooie aanbieder. Het gaat om Oneplanetcrowd, een Nederlands crowdfunding platform voor duurzaam investeren in ondernemers. Sinds 2012 is Oneplanetcrowd actief in Nederland en daarbuiten. In dit artikel onze Oneplanetcrowd review en ervaringen.

Wie is Oneplanetcrowd?

Oneplanetcrowd gelooft dat we met duurzame innovatie de wereld mooier kunnen maken. De missie is om de uitdagingen waarvoor we staan samen met ondernemers en investeerders (de crowd) op te lossen. Daarom bouwen zij al vanaf 2012 aan een game-changing community. Ze brengen innovatieve ondernemers en toekomstgerichte investeerders samen om de transitie naar een duurzame economie te versnellen. Dat doen zij op een duurzaam crowdfunding platform waar investeerders geld uitlenen aan ondernemers in ruil voor financieel én duurzaam rendement.

Oneplanetcrowd review en ervaringen 2023

Oneplanetcrowd review: De website van Oneplanetcrowd waar je duurzaam kunt investeren in ondernemers

Hoe werkt het?

Via Oneplanetcrowd worden gevestigde ondernemingen, scale-ups en projecten gefinancierd via een crowdfunding campagne. Alle ondernemers op Oneplanetcrowd leveren een bijdrage aan één of meerdere Sustainable Development Goals (SDGs). Oneplanetcrowd gelooft dat deze doelen voor duurzame ontwikkeling versneld behaald kunnen worden door te focussen op het financieren van duurzame ondernemingen en projecten.

oneplanetcrowd review cargaroo

Oneplanetcrowd ervaringen: Onlangs werd project Cargoroo , de elektrische buurtbakfiets nog succesvol gefund.

Oneplanetcrowd heeft twee verschillende doelgroepen: 1. Nieuwe investeerders aantrekken. Investeerders kunnen via het platform een lening of converteerbare lening verstrekken aan ondernemers. 2. Nieuwe MKB ondernemers aantrekken die op zoek zijn naar groeifinanciering of projectfinanciering voor een vastgoed of energieproject.

Ondernemers dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen om een crowdlening of converteerbare lening te kunnen dragen. De eerste check vindt plaats via een Quick Scan die ze in moeten vullen.

Over elke investering wordt een beheervergoeding van 0,8% over het uitstaande leenbedrag verrekend op jaarbasis inclusief BTW. Dit bedrag wordt automatisch ingehouden op aflossingen van de leningnemer aan investeerders.

Bekijk projecten

Oneplanetcrowd review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze Oneplanetcrowd review en ervaringen komt naar boven dat investeren in crowdfunding een mooi alternatief is voor als je op zoek bent naar meer rendement en tegelijkertijd maatschappelijke impact wil maken.

Oneplanetcrowd biedt verschillende type leningen met uiteenlopende risico’s en rendementen die passen bij deze risico’s. Sinds 2012 heeft Oneplanetcrowd meer dan 250 ondernemers en energieprojecten gefinancierd met een community van 30.000 investeerders. Alle voorstellen gaan door een uitgebreid beoordelingstraject.

Oneplanetcrowd type leningen

Oneplanetcrowd review 2023: Verschillende type leningen met uiteenlopende risico’s en rendementen die passen bij deze risico’s.

Tegenover een hoog risico hoort dus een kans op een hoog financieel rendement te staan. Een laag risico behaal je bij energieprojecten in zon, wind en bio-energie. Gemiddeld tot hoog risico loop je bij projecten in MKB-bedrijven.

Is het veilig? Wat zijn de risico’s?

Investeren via crowdfunding is risicovol en kan worden vergeleken met investeren in private (d.w.z. niet-beursgenoteerde) bedrijven. Het risico bestaat dat een onderneming onverhoopt niet aan de (converteerbare) leningsverplichtingen kan voldoen en dat de investeerder de investering geheel of gedeeltelijk kwijtraakt.

Oneplanetcrowd biedt een divers aanbod van crowdfunding projecten met verschillende risico-rendementsprofielen. Uitgangspunt is dat een investering een maatschappelijk en financieel rendement moet bieden, en dat het financieel rendement past bij het risicoprofiel van de investering. Tegenover een hoog risico hoort dus een kans op een hoog financieel rendement te staan. Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Oneplanetcrowd International BV een ontheffing voor het bemiddelen in opvorderbare gelden verleend. Oneplanetcrowd staat bij AFM geregistreerd onder nummer: 19000021.

oneplanetcrowd keurmerken

Oneplanetcrowd review: Keurmerken

10/10 regel

Oneplanetcrowd is van mening dat het raadzaam is niet meer dan 10% van jouw vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding projecten en risico’s te spreiden door je totale investering over minimaal 10 projecten te verdelen. Investeren met geleend geld wordt zeer afgeraden.

Klantbeoordelingen (reviews)

Oneplanetcrowd scoort uitstekend door (echte) klanten bij google reviews met een 4,5 uit 5 o.b.v 34 google reviews.

Oneplanetcrowd voordelen

✓ Investeren vanaf €250

✓ Gemiddeld 6% rendement

✓ Kies zelf waar je in investeert

✓ Financieel én duurzaam rendement

✓ Meer dan 30.000 investeerders gingen je voor

Rekening openen in 3 stappen

Na het registreren met je e-mailadres en verifiëren hiervan kun je starten met het openen van je Oneplanetcrowd account in 3 stappen.

1. Registreer met je e-mailadres via deze link.

2. Voer persoonlijke details in zoals NAW gegevens, en kopie paspoort.

3. Doe de investeringstest en test je kennis over crowdfunding

Conclusie: Oneplanetcrowd review en ervaringen

Uit onze Oneplanetcrowd review en ervaringen komt naar voren dat door te investeren in ondernemingen met een positieve impact op mens en milieu, je naast financieel rendement ook zélf impact maakt. En dat voelt als dubbel rendement. Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare partij met een transparant kosten model is Oneplanetcrowd een goede keuze (mits je rekening houdt met onze aandachtspunten). Investeren kan al vanaf €250,- en je kunt een gemiddeld rendement behalen van 6%. Start met investeren en spreid je investering over meerdere projecten om zo je risico te minimaliseren.

Registreer gratis

Top