Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Renault Bank sparen. De bank uit Frankrijk is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Renault Bank review en ervaringen. 

Wie is Renault Bank?

Renault Bank, RCI Banque S.A., een dochteronderneming van de Renault Group, is een Franse bank die gespecialiseerd is in autofinancieringen en diensten voor de klanten en dealernetwerken van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi.

Sinds 2012 trekt RCI Banque S.A. spaargeld aan in 7 landen. Per eind december 2020 bedroeg het totaal aangetrokken spaargeld € 20,5 miljard, ofwel 43% van de netto activa.

Recentelijk is Renault Bank dus ook in Nederland gestart met het aanbieden van de Renault Bank spaarrekening. Met 3.800 werknemers in 36 landen, financierde de Group in 2020 meer dan 1,5 miljoen nieuwe contracten en verkocht meer dan 4,6 miljoen diensten.

Onder de handelsnaam Renault Bank biedt RCI Banque S.A. een veilige plek voor je spaargeld, een dagelijks opvraagbare spaarrekening, met aantrekkelijke voorwaarden.

Renault bank review en ervaringen

De website van Raisin vanwaaruit je de spaarrekening bij Renault Bank kunt openen.

Renault Bank review en ervaringen

Uit onze Renault Bank review en ervaringen komt naar voren dat dit een gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden bij geld opname, dus geen deposito. Je kunt onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt. Je kunt er voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Frankrijk. Frankrijk heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom een goede rating (S&P: AA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Hoogste spaarrente en bonus voor nieuwe klanten

Renault Bank is direct de hoogste binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 0,35% is zeer concurrerend. De rente is variabel. €100.000 is  het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van Renault Bank kunt stallen. Bij de huidige rente van 0,35% levert dat maximaal €350 per jaar op (met welkomstbonus  €400). De Franse bank biedt de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening. 0,10% meer dan Bigbank. Dit is een bank uit Estland. De beste rente op een Nederlandse spaarrekening vinden we bij LeasePlan Bank met 0,05% rente.

Open je nu als nieuwe klant een spaarrekening bij Renault Bank kun je in aanmerking komen voor een welkomstbonus tot 100 euro. Hiervoor dien je een online Raisin-rekening te openen en een minimaal bedrag te storten. (zie hieronder).

renault bank sparen bonus

Internationaal sparen bij Renault Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 360.000 Europese klanten voor meer dan € 36,0 miljard bij 112 partnerbanken.

Om te sparen bij Renault Bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

sparen renault bank review

Sparen bij Renault bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt.  Nu biedt ook Renault bank Nederlandse spaarders een scherpe rente. Voor Renault Bank is dit een slimme manier om relatief goedkoop spaargeld aan te trekken.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. En qua naam klinkt Renault een stuk betrouwbaarder dan de veelal onbekende buitenlandse spaarbanken waarvan Raisin doorgaans spaarrekeningen en -deposito’s aanbiedt.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Franse wettelijke depositogarantiestelsel (FGDR) tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Frankrijk of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://www.garantiedesdepots.fr/en). Aangezien Frankrijk tot de Eurozone behoort, ontvang je het geld (binnen 7 werkdagen) in euro’s.

Voordelen Renault Bank Sparen

Voordelen van sparen bij Renault Bank uit Frankrijk:

0,35% p.j. variabele rente vanaf de eerste euro

Onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt

Automatisch sparen mogelijk – bereik zonder omkijken je spaardoel

Regel alles eenvoudig online

Geheel gratis – geen verborgen kosten

Conclusie Renault Bank review

Het openen van een Renault Bank Spaarrekening gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze spaarrekening als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende spaarrekeningen en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig spaarrekeningen of deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , de hoge rente en door de welkomstbonus tot €100,- bij openen van je eerste spaarrekening bij Renault Bank. Er is geen minimale inleg. Bekijk product.

Top