Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Renault Bank sparen. De bank uit Frankrijk is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Renault Bank review en ervaringen. 

Wie is Renault Bank?

Renault Bank, een dochteronderneming van de Renault Group, is een Franse bank. Gespecialiseerd in autofinancieringen en diensten voor de klanten en dealernetwerken van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Sinds 2012 trekt Renault Bank spaargeld aan in 7 landen. Per eind december 2020 bedroeg het totaal aangetrokken spaargeld € 20,5 miljard, ofwel 43% van de netto activa. Recentelijk is Renault Bank dus ook in Nederland gestart met het aanbieden van de Renault Bank spaarrekening. Met 3.800 werknemers in 36 landen, financierde de Group in 2020 meer dan 1,5 miljoen nieuwe contracten. Ook verkocht ze meer dan 4,6 miljoen diensten.

Renault Bank biedt een veilige plek voor je spaargeld. Namelijk, een dagelijks opvraagbare spaarrekening met aantrekkelijke voorwaarden. Update: Sinds kort biedt Renault bank ook deposito’s aan met een hoge rente!

Renault bank review en ervaringen

Renault Bank review: De website van Raisin vanwaaruit je de spaarrekening bij Renault Bank kunt openen.

Renault Bank review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze Renault Bank review en ervaringen komt naar voren dat dit een gewone spaarrekening betreft. Zonder voorwaarden bij geld opname. Dus, geen deposito. Je kunt onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt. Ook kun je kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen.

Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Frankrijk. Frankrijk heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom een goede rating (S&P: AA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Hoogste spaarrente nieuwe klanten

Renault Bank is direct een hoge binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 2,90% is zeer concurrerend. De rente is variabel. €100.000 is  het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van Renault Bank kunt stallen. Op termijndeposito’s biedt Renault Bank nu 3,80% op een termijndeposito voor 5 jaar vast.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 2,90% levert dit maximaal €2.900 op per jaar op jouw Renault Bank spaarrekening. Nu rekenen we met 100.000 euro inleg. De Franse bank biedt de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening. Een goede rente op een Nederlandse spaarrekening vinden we bij bunq met 2,46% rente.

Bij een inleg van 20.000 euro. Zodoende levert dat €500 op. De rente is wel variabel. Zodoende kan de rente op ieder moment wijzigen.

Internationaal sparen bij Renault Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 42,0 miljard bij 112 partnerbanken.

Om te sparen bij Renault Bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

raisin review

Sparen bij Renault bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt. Nu biedt ook Renault bank Nederlandse spaarders een scherpe rente. Voor Renault Bank is dit een slimme manier om relatief goedkoop spaargeld aan te trekken.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. En qua naam klinkt Renault bank een stuk betrouwbaarder dan de veelal onbekende buitenlandse spaarbanken waarvan Raisin doorgaans spaarrekeningen en -deposito’s aanbiedt. Renault bank heeft de prijs gewonnen voor beste dagelijkse opvraagbare spaarrekening van MoneyView in mei.

Depositogarantie

Deze rekening valt onder het depositogarantiestelsel van Frankrijk. Als de spaarbank onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt of dat van een ander land in de Europese Unie, krijg je gegarandeerd maximaal 100.000 euro van je spaargeld terug als de bank failliet gaat. Aangezien Frankrijk tot de Eurozone behoort, ontvang je het geld (binnen 7 werkdagen) in euro’s.

Voordelen Renault Bank Sparen

Voordelen van sparen bij Renault Bank uit Frankrijk:

2,90% p.j. variabele rente vanaf de eerste euro

Onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt

Automatisch sparen mogelijk – bereik zonder omkijken je spaardoel

Regel alles eenvoudig online

Geheel gratis – geen verborgen kosten

Conclusie Renault Bank review

Het openen van een Renault Bank Spaarrekening gaat dus via Raisin. Zij zijn een tussenpersoon. Zonder een account bij Raisin kun je deze spaarrekening als Nederlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende spaarrekeningen en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig spaarrekeningen of deposito’s kunt verlengen.

Kortom, dit product is populair onder Nederlanders. Enerzijds komt dit door de betrouwbaarheid en de hoge rente. De rente van 2,90% zul je namelijk nergens anders vinden. Er is geen minimale inleg. Deze spaarrekening van Renault Bank is dus zeker de moeite waard. Bekijk product.

Registreer gratis

Top