Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Santander. De bank is afkomstig uit Spanje. Openen en beheren gaat via Santander. In dit artikel onze Santander review en ervaringen. 

Wie is Santander?

Santander Consumer Bank is een online bank voor jouw spaargeld. Het is de Belgische tak van Santander Consumer Finance, een bank onder Spaans recht. De bank is actief in België sinds 1992 en ze hebben sindsdien bewezen een betrouwbare partner te zijn.

Santander is aanwezig in 18 landen met een breed scala aan financierings- en bankoplossingen. Sinds 2023 biedt Santander Consumer Bank in Nederland een veilige manier van sparen met producten zoals vrij opneembaar spaargeld en termijndeposito’s tegen aantrekkelijke rentetarieven en voorwaarden.

santander review en ervaringen juni 2024

Santander review 2024: De website van Santander Consumer Bank waar je een spaarrekening of deposito kunt openen.

Open spaarrekening

Santander review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze Santander review en ervaringen komt naar voren dat dit een gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden bij geld opname en deposito’s waar je kunt sparen tegen een vaste rente en looptijd. Op de vrij-opneembare spaarrekening kun je onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt, bij deposito’s niet. Je kunt er voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Spanje. Spanje heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom een hoge rating (S&P: A-) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Aantrekkelijke rente

De Santander Consumer Bank Spaarrekening biedt een van de meest concurrerende rentetarieven op de markt. Dit betekent dat je spaargeld sneller groeit, waardoor je eerder je financiële doelen kunt bereiken. De rente wordt dagelijks berekend en maandelijks uitbetaald, waardoor je profiteert van het rente-op-rente effect. Dit maakt de spaarrekening bijzonder aantrekkelijk voor langetermijnspaarders.

Flexibiliteit en toegankelijkheid

Een ander belangrijk voordeel van de Santander Consumer Bank Spaarrekening is de flexibiliteit. Er is geen minimale inleg vereist, waardoor het een toegankelijke optie is voor iedereen, ongeacht het spaardoel of de financiële situatie. Bovendien kun je op elk moment geld storten of opnemen zonder kosten of boetes. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot je geld wanneer je het nodig hebt, terwijl je toch blijft sparen en rente verdient.

Gebruiksgemak

De spaarrekening is eenvoudig te openen en te beheren. Dit kan allemaal online, wat betekent dat je je spaargeld kunt beheren vanuit het comfort van je eigen huis. De online bankomgeving is gebruiksvriendelijk en veilig, waardoor je gemakkelijk transacties kunt uitvoeren en je saldo en rente kunt bijhouden.

Transparantie en geen verborgen kosten

Er zijn geen verborgen kosten verbonden aan de spaarrekening. Je wordt niet geconfronteerd met onverwachte kosten of vergoedingen, wat betekent dat je met vertrouwen kunt sparen en volledige controle hebt over je geld.

Innovatie en technologie

Santander Consumer Bank loopt voorop als het gaat om het gebruik van technologie om het bankieren gemakkelijker en veiliger te maken. Met geavanceerde beveiligingssystemen en regelmatige updates zorgt de bank ervoor dat jouw financiële gegevens en spaargeld altijd beschermd zijn tegen online bedreigingen.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 3,35% levert dit maximaal €3.335 op per jaar op jouw Santander spaarrekening. Nu rekenen we met 100.000 euro inleg. De Spaanse bank biedt één van hoogste rentes op een vrij opneembare spaarrekening. Een goede rente op een Nederlandse spaarrekening vinden we bij bunq met 2,46% rente.

Bij een inleg van 25.000 euro. Zodoende levert dat €900 per jaar op. De rente is wel variabel. Zodoende kan de rente op ieder moment wijzigen. De rente wordt elk jaar op de spaarrekening bijgeschreven (d.w.z er geldt rente-op-rente). Wanneer je kiest voor een deposito kun je jaarlijks nog tot €300 meer verdienen!

santander consumer bank sparen wat levert het op

*Bij de berekeningen voor de grafiek hebben we geen rekening gehouden met belastingen. Eerste inleg van 100.000 euro. In werkelijkheid kan het rentetarief veranderen.

Sparen bij Santander Consumer Bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Santander biedt betrouwbare en flexibele spaarrekeningen voor elk spaardoel. Krijg 3,35% spaarrente op een spaarrekening en tot wel 3,3% met depositosparen. De online bank maakt deel uit van de groep Santander, één van de grootste banken ter wereld qua marktkapitalisatie, opgericht in 1857, gevestigd in Spanje en met een belangrijke aanwezigheid in Europa en Amerika. Mocht de bank toch failliet gaan kun je altijd aanspraak maken tot €100.000 per persoon per bank. Hiermee kunnen we stellen dat sparen bij Santander Consumer Bank veilig en betrouwbaar is.

Krediet rating

Santander Consumer Bank krijgt een credit rating AA+ via kredietbeoordelaar S&P. Spanje zelf krijgt een A rating. Mocht Santander Consumer Bank failliet gaan kun je zoals eerder vermeld gebruik maken van het depositogarantiestelsel tot €100.000 per rekeninghouder per bank.

Belastingen bij Santander spaarrekening?

Spanje heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 19%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Dit regel je meteen bij je aanvraag bij Santander Consumer Bank.

Depositogarantiestelsel

Santander Consumer Bank maakt deel uit van de Spaanse groep Banco Santander. Jouw spaargeld is tot 100.000 euro per spaarder beschermd door de Spaanse depositogarantie. Spaargeld boven een bedrag van 100.000 euro is niet beschermd. In geval van een (dreigend) faillissement kan spaargeld boven 100.000 euro mogelijk geheel of gedeeltelijk verloren gaan of worden omgezet in aandelen (bail-in).

Daarnaast bestaat er ook het inflatierisico. Door de aanhoudende stijging van de prijzen kan het zijn dat jouw gespaarde geld aan waarde verliest. Daarom is het extra belangrijk de spaarrekening te kiezen met de hoogste rente.

Santander voordelen

Voordelen van sparen bij Santander Consumer Bank:

✓ Internet spaarrekening met 3,35% variabele rente

✓ Deposito sparen tegen vaste rente tot 3,30% p.j

✓ Inleggen vanaf €1,- (spaarrekening) en €1.000 (deposito)

✓ Geen kosten

✓ Verzekerd tot €100.000

Conclusie: Santander review

De Santander Consumer Bank Spaarrekening is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veilige, flexibele en rendabele manier om te sparen. Deze spaarrekening biedt flexibiliteit en zekerheid voor ieder spaardoel. Met aantrekkelijke rentetarieven, het gemak van online bankieren en de veiligheid van het Spaanse Depositogarantiestelsel, is het wat ons betreft de beste keuze momenteel voor zowel nieuwe als ervaren spaarders.

Open spaarrekening

Top