We hebben een nieuwe interessante broker in het finance segment. De online broker Scalable Capital met commissie-vrij beleggen in aandelen, ETF’s , Fondsen en Crypto voor een vast bedrag per maand. In dit artikel onze Scalable Capital review en ervaringen.

Wie is Scalable Capital?

Scalable Capital is een onafhankelijke aanbieder van beleggingsdiensten met een focus op brokerage. Scalable werkt samen met ING op het gebied van vermogensbeheer in Duitsland. De broker is opgericht in 2014. Sinds 2022 is Scalable ook actief in Nederland en is het mogelijk voor iedereen om belegger te worden in aandelen, ETFs en Crypto. 

Momenteel zijn ze actief in meerdere Europese landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Italië en Nederland. Er werken inmiddels 400 mensen. 600.000 klanten gingen je inmiddels voor. Scalable heeft meer dan 10 miljard euro onder beheer. Investeerders zijn o.a. BlackRock, Tencent, Holtzbrinck Ventures, Tengelmann Ventures.

Scalable capital review en ervaringen 2024

Scalable Capital review 2024: Eenvoudig zelf beleggen via de website van Scalable met 4% rente op je saldo tot €100.000

Hoe werkt het?

Wanneer je besluit te handelen via Scalable kun je kiezen uit drie commissie modellen. Commissie-vrij beleggen kan wanneer je kiest voor de Prime Broker. Je handelt nu tegen een vaste lage prijs. Nu profiteer je van alle features van de FREE Broker en betaal je geen orderkosten voor aandelen. De kosten voor PRIME zijn 2,99 per maand. Elke klant (nieuwe of bestaande) die een PRIME+ account opent kan nu tot 4% rente per jaar verdienen tot €1.000.000! Tot 4 maanden, daarna 2,6%. 

Voor ETF-spaarders kun je kiezen voor de FREE BROKER. Nu betaal je nul orderkosten voor PRIME ETF’s (minimaal €250,-). Voor aandelen betaal je nu €0,99 per transactie. Dit is zeer concurrerend. Bij DEGIRO betaal je €3,30.

Scalable capital review

Scalable capital review – Handelsplannen

FREE

● Meer dan 750 PRIME ETF’s van Invesco, iShares, en Xtrackers altijd commissie-vrij handelen (minimaal €250,- ordervolume)
● Ongelimiteerd en commissie-vrij handelen in Spaarplannen
● Normale trades in aandelen, Fondsen en ETF’s kosten (trades <250€ kosten 0,99€)

PRIME

●  2,99€ per maand (35,88€ per jaar) – geen extra kosten 
●  Dezelfde voordelen als de FREE Broker (Spaarplannen en PRIME ETF’s commissie-vrij handelen
●  Plus: ongelimiteerd commissie-vrij traden (trades <250€ kosten 0,99€)

PRIME+

●  4,99€ per maand (kan maandelijks opgezegd worden) Nu 12 maanden gratis!
●  4% rente per jaar over tegoed tot €1.000.000 over 4 maanden. Hierna 2,6% tot €100.000

Scalable Capital review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze Scalable review en ervaringen komt naar voren dat het qua aanbod en functionaliteiten wel goed zit.

Handelen

In principe staan jou alle ETF’s, aandelen, fondsen en crypto-ETP’s die op gettex of Xetra worden verhandeld ter beschikking. Via de zoekfunctie van het hoofdscherm in de app of op de website, kom je er eenvoudig achter of een effect verhandelbaar is. Voer simpelweg de naam of ISIN in. Er is flink wat aanbod. Je kunt via de broker handelen in 7,000 aandelen, 2,000 fondsen en 1,700 ETF’s. Je kunt ook beleggen in ETC’s die beleggen in fysiek goud. Obligaties kunnen momenteel niet worden verhandeld via Scalable Broker.  Op nieuwe beursintroducties (IPO’s) kan momenteel niet worden ingeschreven via Scalable Broker.

Spaarplannen

Een automatisch spaarplan is een snelle groeier bij Scalable. Klanten handelen niet zelf actief, maar leggen periodiek in.  Spaarplannen kunnen worden ingesteld voor ETF’s, aandelen, crypto-ETP’s en fondsen. Alle ETF’s en crypto-ETP’s die door Scalable Broker worden aangeboden, komen in aanmerking voor spaarplannen. Het maakt niet uit of de beurs hoog of laag staat, elke maand steek je bijvoorbeeld €20, €100 of €500 in een brede ETF tegen een lage prijs. Een overzicht van alle beschikbare ETF’s vind je hier. Veel aandelen die in de Scalable Broker beschikbaar zijn kunnen ook via spaarplannen gekocht worden. De spaarplannen zijn altijd commissie-vrij. Er zijn geen beperkingen wat betreft de grootte van het bedrijf of de locatie van het hoofdkantoor.

Spaarrente op platform

Het platform werkt met vooruitstrevende technologie. Ze concurreren met banken die moeten werken met dertig tot veertig jaar oude technologie. Met de stijging van de kosten van levensonderhoud is het belangrijk om zo financieel bewust mogelijk te zijn. Om je te helpen biedt Scalable nu een rente van 2,6% p.j. op maximaal € 100.000 aan contant geld dat gebruikers op hun nieuwe Scalable PRIME+ Broker-account (voorheen bekend als PRIME flex) hebben! 

Met PRIME+ profiteer je van een vast handelstarief, onbeperkte spaarplannen, prijswaarschuwingen en portefeuillegroepen. Al deze voordelen voor slechts € 4,99 per maand – op elk moment opzegbaar.

Dit maakt Scalable een geweldige oplossing om het meeste uit je persoonlijke financiën te halen. Het is niet alleen de plek waar jouw geld kostenefficiënt kunt beleggen in aandelen, ETF’s en fondsen, maar ook de plek waar je rente kunt krijgen over niet-belegd geld. De rente wordt ieder kwartaal uitgekeerd. 

Dynamische grafieken
Gebruik flexibele intervallen om de observatieperiode voor de koersontwikkeling te bepalen. Zo houd je de juiste blik op de markt.

scalable capital review_dynamische grafieken

Overal beschikbaar
Scalable broker is beschikbaar op alle platformen in alle maten: Website en App, iOS en Android.

Prijs alerts
Stel prijs alerts in en ontvang push notificaties wanneer jouw prijsniveau is bereikt. Zo heb je alle prijsbewegingen in het oog.

Slim Voorspellen
Handel beter met behulp van Machine Learning: Smart Predict helpt bij het instellen van limiet- of stoporders.

Veiligheid

De effecten worden bewaard bij een Duitse depotbank.
Als instelling voor financiële dienstverlening is SC niet gemachtigd bezit of eigendom van de activa van de klant te verkrijgen. De tegoeden van de klant worden in bewaring gegeven bij de partnerbank(en) van Scalable Capital. In geval van insolventie van Scalable Capital GmbH vallen de activa van de klant die op de bewaarrekening staan daarom niet in de insolventiesfeer van Scalable Capital GmbH.

In geval van insolventie van de partnerbank wordt je bewaarrekening beschermd door de wettelijke depositobescherming van het Compensatiestelsel van Duitse Banken (Entschädigungseinrichtung deutsche Banken) tot een depotbedrag van 100.000 euro

Scalable broker Voordelen

✓ Groot aanbod in Aandelen, crypto, fondsen en 1.700+ ETF’s

✓ Vrij van commissie en er kan al vanaf €1 worden belegd

✓ Veilig, beschermd tot 100.000 euro

✓ Intuïtieve app maakt handelen eenvoudig, handig en mobiel.

✓ Tot 4%! rente over saldo tot 1.000.000 euro (4mnd) hierna 2,6% bij Prime +

Rekening openen in 3 stappen

Na het registreren met je e-mailadres en verifiëren hiervan kun je starten met het openen van je Scalable rekening in 3 stappen.

1. Selecteer broker: FREE, PRIME of PRIME flex BROKER

2. Voer persoonlijke details in zoals NAW gegevens, TIN: dit is je burgerservice nummer (BSN)

3. Identificeer, voer IBAN in. Stort geld en start direct met handelen

Conclusie: Scalable Capital review

Uit onze Scalable Capital review komt naar voren dat gratis handelen ook écht gratis handelen betekent (aandelen en ETF’s). Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare partij waar je flink op de kosten kunt besparen (mits je rekening houdt met onze aandachtspunten) is Scalable een goede keuze. Het automatische spaarplan is een originele feature op het platform en zeker de moeite waard om uit te proberen. Zo beleg je maandelijks een vast bedrag tegen een lage prijs. Je kunt al starten vanaf €1,-. Nu met rente van 4% over je saldo tot €1.000.000 bij gebruik van PRIME+!. 

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt in inleg (deels) verliezen.

Top