Trade Republic en Scalable Capital bieden momenteel bijzonder aantrekkelijke rentetarieven van 4% op cash. In dit artikel vergelijken wij Scalable Capital vs Trade Republic met elkaar.

scalable capital vs trade republic vergelijk

Over de rente van 4% bij brokers

4 procent rente op je spaargeld! Trade Republic begon het nieuwe jaar met deze campagne en kon al snel een aanzienlijke toestroom van geld ontvangen. Scalable Capital volgde snel en biedt haar klanten 2,6% rente en nu tijdelijk 4% over de eerste vier maanden. Zowel voor nieuwe als bestaande klanten.

Dat is ongebruikelijk: gevestigde banken betalen momenteel zo’n 1,5 tot 1,7% rente per jaar over de tegoeden van bestaande klanten. De hogere aanbiedingen voor nieuwe klanten zijn bij gevestigde banken vrijwel altijd beperkt in de tijd. De ECB betaalt momenteel 4% rente op bankdeposito’s. De nieuwe aanbieders berekenen de rentestijgingen dus al door aan hun klanten.

Verdere renteverhogingen zijn gepland door de ECB. Het is echter de vraag of de twee neobrokers er geld mee gaan verdienen.
Met deze renteaanbiedingen willen ze in de eerste plaats nieuwe klanten winnen. Het geheel is in de eerste plaats één ding: een marketingmaatregel. Beleggers profiteren nog steeds van een aantrekkelijk aanbod.

Laten we eens kijken wat dat concreet betekent en of het een goed idee is om je geld gewoon te parkeren bij Trade Republic of  Scalable Capital.

Trade Republic Spaarrekening: 4%

trade republic vs scalable capital

Trade Republic vs Scalable Capital 2024: De website van Trade Republic waar je kunt sparen tegen 4% p/j en beleggen

Voordelen sparen bij Trade Republic

✓ 4% spaarrente op de IBAN rekening bij Trade Republic

 Rente wordt maandelijks betaald

 Geen voorwaarden, het geld is altijd vrij opneembaar

✓ Je rekening is beschermd tot €100.000

✓ Voor alle rekeningen met een omvang tot €50.000

Je ingelegde geld wordt door verschillende Europese banken in bewaring gegeven en wordt beschermd door het wettelijke depositogarantiestelsel. De partnerbanken van Trade Republic zijn Deutsche Bank, Solarisbank, JP Morgan en Citibank Europe plc. Als klant van Trade Republic merk je daar echter niets van.

Al met al is Trade Republic een zeer goed alternatief voor de spaarrekening bij je huisbank. Als je jouw spaargeld met laag risico op een Trade Republic-account wilt parkeren, moet je er rekening mee houden dat je het geld met slechts één klik in aandelen of ETF’s kunt beleggen.

>> Spaarrekening openen met 4% bij Trade Republic. Bekijk hier. <<

Scalable Capital Spaarrekening: 2,60%

scalable capital actie

Voordelen sparen bij Scalable Capital

✓ Groot aanbod in Aandelen, crypto, fondsen en 1.800+ ETF’s

✓ Beleggingsplannen vrij van commissie en er kan al vanaf €1 worden belegd

✓ Veilig, beschermd tot 100.000 euro

✓ Intuïtieve app maakt handelen eenvoudig, handig en mobiel.

✓ Tot 2,6% rente over saldo tot 100.000 euro bij Prime +

Het bij Scalable Capital belegde saldo wordt aangehouden door Baader Bank en is daarmee beschermd door het Duitse depositogarantiestelsel van 100.000 euro. Het renteaanbod geldt echter uitsluitend voor klanten van de PRIME+ broker (bestaande klanten van Scalable Capital kenden het tot nu toe als PRIME Broker flex). Dit tarief kost € 4,99 per maand, is maandelijks opzegbaar en omvat ook een vast handelstarief.

Scalable klanten die gebruikmaken van het GRATIS broker model kunnen niet profiteren van het renteaanbod.

In vergelijking met Trade Republic belooft Scalable een nog hogere rente voor beleggers. Helaas is de aanbieding alleen geldig in het PRIME+ tarief. De kosten hiervoor lijken op het eerste gezicht misschien ontmoedigend – maar dankzij de trading flat rate die ook in het tarief is inbegrepen, zijn alle bestellingen in aandelen, ETF’s en fondsen via gettex vanaf € 250 gratis.

Ter vergelijking: bij Trade Republic wordt per trade een forfaitaire derdentoeslag van 1 euro in rekening gebracht. Als je niet handelt, is het aanbod van Scalable de moeite waard vanaf een spaarsaldo van € 20.000, ondanks het vaste handelstarief op basis van vergoedingen. Vanaf dit bedrag ben je bij Scalable Capital beter af en ontvang je meer rente dan bij Trade Republic. Houd dus rekening met de totale kosten: handel je graag in wisselende  aandelen- of ETF’s? Dan zou het aanbod van Trade Republic duurder kunnen worden dan dat van Scalable, waar alle handelskosten al zijn inbegrepen in het vaste tarief.

>> Spaarrekening openen met 2,60% bij Scalable Capital. Bekijk hier<<

Trade Republic vs Scalable Capital: Alleen sparen

Bij welk investeringsbedrag is welke aanbieder de beste keuze. Wij laten jou de rente-inkomsten per jaar na aftrek van kosten zien in onderstaande tabel.

Aanbieder €5.000 €10.000 €20.000 €50.000 €75.000 €100.000 Naar Broker
Scalable rente van 2,6% p.j.
na aftrek van de Prime+ kosten
van € 4,99/maand
€70 €200 €460 €1.240 €1.890 €2.540 Bekijk
Trade Republic rente van 4,0% p.j. €200 €400 €800 €2.000 €2.000 €2.000 Bekijk

In de tabel lezen we af dat het omslagpunt bij €100.000 ligt. Vanaf dit bedrag ben je bij Scalable Capital beter af en ontvang je meer rente dan bij Trade Republic.

Trade Republic vs Scalable Capital: Handelen + sparen

trade republic vs scalable capital handelen

scalable vs trade republic

Bron: Justetf.com, bewerking Spaarrentesvergelijken.net

Trade Republic vs. Scalable Capital conclusie: het renteaanbod in één oogopslag

scalable logo Trade republic logo
Rente p.j. 2,60% 4,00%
Rente op saldo Tot €100.000 Tot €50.000
Rente uitbetaling Kwartaal Maandelijks
Voor nieuwe en bestaande klanten
Promotie is onbeperkt
Kosten €4,95 per maand Gratis, vanaf €1,- per trade
Klantenservice (Chat, Telefoon, e-mail) Chat, Telefoon, FAQ's FAQ's, Contactformulier
Garantiestelsel Verzekerd tot €100.000 Verzekerd tot €100.000
Naar Broker Open rekening Open rekening

Wil je weten waar je de hoogste rente krijgt? vergelijk dan alle spaarrentes in ons overzicht. Heb je veel geld en wil je weten wat je nog meer kunt doen met je geld. Lees ook onze 11 slimme investeringstips voor 2024.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen

Top