Per 1 januari 2012 komt je spaarloon vrij. Het kabinet schaft deze regeling namelijk af. Binnen het spaarloon konden werknemers maximaal 613 euro per jaar belastingvrij sparen. Na vier jaar maximaal mocht je dan weer 613 euro opnemen, zonder een euro belasting te betalen. Echter vanaf 1 januari 2012 is dit niet meer mogelijk.

Tip: Waarom je het spaarloon direct moet opnemen.

De afschaffing van de spaarloonregeling betekent dat je dit geld per direct kunt opnemen vanaf 1 januari 2012. De aanbieders van jouw spaarloon zullen ook melden dat je dat geld mag laten staan. Dan hoeven zij dat niet uit te keren. In de meeste gevallen is het verstandig om dat geld wel direct op te nemen.

Los eventuele schulden af, of stort het geld op een spaarrekening. Een spaarrekening heeft bijna altijd een hogere spaarrente dan de rente van de spaarloonregeling. Vergelijk spaarrente om te sparen tegen de hoogste rente.

Nu nog gebruik maken van de spaarloonregeling

Het is mogelijk om nog snel gebruik te maken van de spaarloonregeling door afspraken te maken met je werkgever. Zo kun je in enkele maanden tijd een leuk voordeel behalen. Bekijk voor meer informatie over spaarregelingen de website van de belastingdienst.

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top