Spaarrente Noorwegen

Ben je op zoek naar de beste spaarrekening in Noorwegen? Noorwegen is geen lid van de EU. Het is sinds kort wel mogelijk om te sparen in Noorwegen via bankenplatform Raisin. Je spaargeld levert in Noorwegen nu een stuk meer op dan in Nederland.

Spaarrente Noorwegen vergelijken

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,23% Morrow Bank Morrow Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info

Hoe hoog is de spaarrente in Noorwegen?

De spaarrente in Noorwegen ligt op dit moment hoger dan in Nederland. Nederlandse banken hebben je spaargeld niet echt nodig, het is goedkoop om geld aan te trekken. Mede hierom zie je dat steeds meer buitenlandse banken een poging wagen Nederlands spaargeld aan te trekken. De hoogste spaarrente in Noorwegen vind je nu bij Morrow Bank.

Hoe moet ik een spaarrekening openen in Noorwegen?

Doorgaan is het lastig om een spaarrekening te openen in Noorwegen. Je dient een woonadres te hebben en/of een Noors belasting nummer. Sinds de komst van online spaarbemiddelaar Raisin is het nu eenvoudiger geworden. Zo kun je nu online een spaarrekeningen beheren via één Raisin account.  Je doorloopt een identificatie stappenplan en spaart met één account bij de beste Europese banken.

Nederlandse spaarders kunnen via het spaarplatform van Raisin.nl geheel online een spaarrekening openen. Met een rente die flink hoger is dan je bij Nederlandse aanbieders vindt. Meer weten? Neem eens een kijkje op de website van Raisin.

Over sparen in Noorwegen

Noorwegen, met ongeveer 5,5 miljoen inwoners, is een van de rijkste landen ter wereld met een van de hoogste levensstandaarden. Het land heeft zijn rijkdom vooral te danken aan de rijke oliereserves en andere bodemschatten, de scheepvaart en handel. Het land behoort tot onze 20 belangrijkste handelspartners − in 2022 importeerden we voor ruim € 24 miljard van en exporteerden we voor ruim € 7 miljard naar Noorwegen (bron: RVO) − en is naast Nederland een van de weinige landen met de hoogste rating (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Spaarrekening Noorwegen en belasting

Als belastingplichtige in Nederland wordt je spaargeld, ongeacht in welk land dit staat, belast in Nederland en dient opgenomen te worden in uw belastingaangifte in Nederland. Noorwegen heft geen bronbelasting (0%) voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen bij je aanvraag bij bijvoorbeeld Morrow Bank.

Hoe zit het met het Depositogarantiestelsel in Noorwegen?

Als je er voor kiest om te sparen in Noorwegen valt je spaargeld niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel, wat betekent dat je je spaargeld niet terugkrijgt van De Nederlandsche Bank als de bank failliet gaat.

De Noorse spaarbanken vallen wel onder het Noorse garantiestelsel, vergelijkbaar met het onze. Als de bank failliet gaat moet je in Noorwegen aankloppen om je geld terug te krijgen. Dit wordt overigens begeleid door spaarplatform Raisin. Je geld is verzekerd tot EUR 100.000 per rekeninghouder , per bank.

Conclusie: Spaarrente Noorwegen

De spaarrente in Noorwegen is een stuk hoger dan in Nederland. Traditioneel is het lastig voor Nederlanders om een spaarrekening of deposito te openen in Noorwegen. Dankzij online spaarbemiddelaar Raisin kun je als Nederlander profiteren van de hoogste rente in Noorwegen door een flexibele spaarrekening te openen bij Morrow Bank. Je geld is veilig tot 100.000 euro. Open hier direct. Klarna Bank won overigens recent de prijs voor beste spaarrekening van onderzoeksbureau MoneyView. Deze bank komt uit Zweden.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,23% Morrow Bank Morrow Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info

Spaar blog

Lees achtergrond artikelen over sparen

Start hier


Top