Lees meer over de beleggingsrekening van Trade Republic met 4% rente over niet belegd saldo. In dit artikel onze Trade Republic review en ervaringen.

Wie is Trade Republic

Trade Republic is een Duitse broker voor beleggen. Nu bieden ze ook spaarrekeningen aan in Nederland. Je ontvangt momenteel 4% rente op je saldo (tot €50.000), zelfs als je er alleen voor kiest om te sparen en niet te beleggen. Je kunt beleggen in aandelen, ETF’s en obligaties, of een persoonlijk spaarplan opzetten, en dat alles zonder commissie.

trade republic review

Trade Republic Review 2024: De website van Trade Republic waar je kunt sparen tegen 4% p/j en beleggen

Het in Berlijn gevestigde bedrijf werd in 2015 opgericht door Christian Hecker, Thomas Pischke en Marco Cancellieri. Inmiddels heeft het bedrijf 4 miljoen gebruikers.

Trade Republic review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze Trade Republic review en ervaringen komt naar voren dat dit een beleggingsrekening betreft met een spaarrekening waarbij je tot 4 procent rente ontvangt op saldo wat je niet belegt. Deze rente is flink hoger dan de hoogste spaarrente op andere aanbieders. Bij Distingo Bank (via Raisin) ontvang je nu 3,31%. Hierdoor kun je gemakkelijk profiteren van de verhoogde ECB-tarieven. Trade Republic biedt het hoogste effectief rentetarief voor zowel nieuwe als bestaande klanten. In tegenstelling tot veel andere banken is dit aanbod niet beperkt in de tijd en geldt het tot nader order. De rente wordt realtime berekend en maandelijks uitbetaald.

Trade Republic spaarrekening met 4% rente

Met een effectieve jaarlijkse rente van 4 procent per jaar voor alle bestaande en nieuwe klanten, onderscheidt Europa’s grootste beleggersplatform zich duidelijk van de concurrentie. In tegenstelling tot andere banken is de looptijd van het aanbod niet beperkt en zijn de rentetarieven tot nader order geldig. Bovendien worden de rente-inkomsten realtime in de app berekend en maandelijks bijgeschreven. Daarnaast wordt de rente berekend over maximaal €50.000 saldo. Dus, indien je meer dan €50.000 hebt, open dan ook nog een andere spaarrekening, bijvoorbeeld bij Distingo Bank (via Raisin), voor het overige deel.

trade republic rente vs gemiddelde rente spaarrekening

*Bij de berekeningen voor de grafiek hebben we geen rekening gehouden met belastingen. Eerste inleg van 50.000 euro. In werkelijkheid kan het rentetarief veranderen.

Trade Republic Spaarrekening bij Citibank

Het spaargeld dat je stort bij Trade Republic komt op een rekening bij Citibank Europe Plc in Ierland. De bank is onderdeel van Citigroup, een gerenommeerde internationale financiële instelling die wereldwijd actief is. Dit komt omdat Trade Republic geen eigen bankvergunning heeft. Je geld wordt bewaard op een geblokkeerde rekening bij Citibank Europe plc. Geblokkeerd betekent dat Trade Republic zelf geen toegang heeft tot de rekening. Gebruikers hebben wel altijd toegang en kunnen altijd uitboeken. De rekening is alleen via de app te gebruiken.

Iers garantiestelsel

Je spaargeld wordt gegarandeerd tot €100.000 per persoon per bank door het Ierse garantiestelsel. Zoals gezegd is Citibank een grote speler in de financiële wereld en in Ierland betalen ze met de euro.

Hoe zit het met de belasting

Hoe zit het met de belastingen wanneer je gaat sparen bij Trade Republic? De classificatie van het geld op de rekening wordt gezien als spaartegoed. Het is cash saldo wat op de Citibank rekening staat en valt hierdoor niet onder beleggen. Trade Republic houdt geen bronbelasting in. De aangifte doe je zelf bij de belastingdienst. Je hoeft in Ierland geen belasting te betalen als Nederlander. Dus je hoeft verder niets te doen bij je aanvraag.

Is het veilig?

De klant wordt tot 100.000 euro beschermd door het depositogarantiestelsel. Trade Republic werkt samen met het Ierse Citibank want ze hebben zelf geen bankvergunning. Je geld valt dus onder het Ierse garantiestelsel. De broker zelf is gereguleerd in Duitsland en staat onder toezicht van de Deutsche Bundesbank en de Bafin (Duitse AFM).

Trade Republic beleggen

Nu je bekend bent met de Trade Republic spaarrekening, hieronder ook onze ervaring met beleggen via het platform. De broker koppelt beleggen aan sparen. Verdien 4% per jaar rente op je saldo of beleg met slechts €1. Bouw vermogen op met één app voor aandelen, ETF’s, obligaties en spaarplannen. Je kunt commissie-vrij beleggen. Echter, betaal je wel één euro afwikkelingskosten voor één trade. Wanneer je kiest voor beleggen, valt je geld onder het depositogarantiestelsel in Duitsland. Je rekening is beschermd tot €100.000.

Bovendien bieden ze meerdere beleggingsopties aan: aandelen en ETF’s, obligaties en crypto.

trade republic beleggen review

Aandelen en ETF’s

Beleg eenvoudig en veilig in je favoriete aandelen met slechts €1. Kies uit duizenden aandelen en ETF’s. Trade Republic heeft Europa’s grootste ETF aanbod. Diversifieer je portefeuille en begin met het opbouwen van vermogen voor de lange termijn.

Obligaties

Sinds kort biedt de broker ook fractioneel beleggen aan, vanaf 1 euro, in staats- en bedrijfsobligaties. Het aanbod bestaat uit 500 obligaties. Obligaties stellen je in staat om een hoge rente voor jaren vast te zetten en je portefeuille te diversifiëren. Je kunt al beginnen met €1 en je obligaties verkopen wanneer je maar wilt.

Crypto

Bij deze broker kun je direct en veilig Bitcoin, Ethereum en meer dan 50 andere cryptovaluta’s kopen, bewaren en verkopen.

Is het veilig?

Wanneer je kiest voor beleggen valt je geld onder het depositogarantiestelsel in Duitsland. Je rekening is beschermd tot €100.000.

Trade Republic ervaringen door anderen (reviews)

Wat zeggen andere beleggers over Trade Republic? 70% van de mensen die een review hebben achterlaten op Trustpilot voor Trade Republic,  geeft 5 sterren. Dit betekent dat de gemiddelde gebruiker tevreden is.

Voordelen Trade Republic

4% rente op de IBAN rekening bij Trade Republic

Rente wordt maandelijks betaald

Geen voorwaarden, het geld is altijd vrij opneembaar

Je rekening is beschermd tot €100.000

Voor alle rekeningen met een omvang tot €50.000

Trade Republic beleggingsrekening openen

Een Trade Republic-account kan in slechts vijf minuten worden geopend in de app of via desktop. Klanten kunnen gratis periodiek beleggen in wereldwijde ETFs. Daarnaast biedt Trade Republic ook fractionele handel voor bijna alle aandelen. Hierdoor kunnen klanten elk budget beleggen, inclusief dure individuele aandelen zoals Booking.com of Warren Buffett’s Berkshire Hathaway. Bovendien is Trade Republic actief in 17 Europese landen en staat onder toezicht van BaFin en Bundesbank.

Conclusie: Trade Republic review en ervaringen

Ter conclusie, Trade Republic is een beleggingsinstelling die tevens een spaarrekening aanbiedt in samenwerking met Citibank. Het doel hiervan is dat je als spaarder uiteindelijk ook gaat beleggen op hun platform. Echter, zolang je hier niet voor kiest, kun je gewoon blijven sparen tegen een rente van 4% op het saldo dat je overmaakt (tot €50.000). De Trade Republic beleggingsrekening is daarom volgens ons een uiterst interessant product met de hoogste rente op de Europese spaarmarkt. Hierdoor zijn we zeer positief gestemd!

Open rekening

Top