We hebben een nieuwe campagne in het finance segment. De beleggingsrekening van Trade Republic met 4% rente. In dit artikel onze Trade Republic review en ervaringen.

Wie is Trade Republic

Trade Republic is een nieuwe aanbieder van spaarrekeningen in Nederland. Trade Republic is een Duitse broker voor beleggen. De broker helpt je om geld voor je te laten werken. Je ontvangt nu 4% rente op je saldo (tot €50.000), ook wanneer je ervoor kiest om alleen te sparen en dus niet te beleggen. Klanten kunnen beginnen om hun inkomsten te laten groeien. Beleggen in aandelen, ETF’s, en obligaties of een persoonlijk spaarplan opzetten, allemaal vrij van commissie. Als Europa’s grootste beleggingsplatform heeft Trade Republic investeringen ontvangen van Accel, Peter Thiel’s Founders Fund, Ontario Teachers’, Sequoia en TCV. Het in Berlijn gevestigde bedrijf werd in 2015 opgericht door Christian Hecker, Thomas Pischke en Marco Cancellieri.

trade republic review

Trade Republic Review 2023: De website van Trade Republic waar je kunt beleggen in aandelen, ETF’s en obligaties

Trade Republic beleggingsrekening met 4% rente

Trade Republic, Europa’s grootste beleggingsplatform, geeft haar klanten nu 4 procent per jaar rente over hun geldsaldo. Deze rente is flink hoger dan de hoogste spaarrente op andere aanbieders. Bij Renault Bank (via Raisin) ontvang je nu 2,75%. Hierdoor kun je gemakkelijk profiteren van de verhoogde ECB-tarieven. Trade Republic biedt het hoogste effectief rentetarief voor zowel nieuwe als bestaande klanten. In tegenstelling tot veel andere banken is dit aanbod niet beperkt in de tijd en geldt het tot nader order. De rente wordt realtime berekend en maandelijks uitbetaald. Met de introductie van de rente bouwt Trade Republic verder aan haar missie om gebruikers te helpen vermogen op te bouwen voor op de lange termijn.

Spaarrekening bij Citibank

Het spaargeld dat je stort bij Trade Republic komt op een rekening bij Citibank Europe Plc in Ierland. De bank is onderdeel van Citigroup, een gerenommeerde internationale financiële instelling die wereldwijd actief is. Dit komt omdat Trade Republic geen eigen bankvergunning heeft. Je geld wordt bewaard op een geblokkeerde rekening bij Citibank Europe plc. Geblokkeerd betekent dat Trade Republic zelf geen toegang heeft tot de rekening. Gebruikers hebben wel altijd toegang en kunnen altijd uitboeken. De rekening is alleen via de app te gebruiken.

Iers garantiestelsel

Je spaargeld wordt gegarandeerd tot €100.000 per persoon per bank door het Ierse garantiestelsel. Zoals gezegd is Citibank een grote speler in de financiële wereld en in Ierland betalen ze met de euro.

Trade Republic review en ervaringen (aandachtspunten)

Nu de rentes van de Europese Centrale Bank stijgen en een meerjarige trend van negatieve rentes wordt omgebogen, is sparen weer aantrekkelijk geworden. Trade Republic is de eerste broker die van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om rente te betalen over de niet-geïnvesteerde contanten van alle klanten.

Rente

Met een effectieve jaarlijkse rente van 4 procent per jaar voor alle bestaande en nieuwe klanten onderscheidt Europa’s grootste beleggersplatform zich duidelijk van de concurrentie. In tegenstelling tot andere banken is de looptijd van het aanbod niet beperkt en zijn de rentetarieven tot nader order geldig. De rente-inkomsten worden realtime in de app berekend en maandelijks bijgeschreven. De rente wordt berekend over maximaal 50.000 saldo. Dus heb je meer dan 50.000, open dan ook nog een andere spaarrekening bij bijvoorbeeld de Bigbank uit Estland voor het overige deel.

Belasting

De classificatie van het geld op de rekening wordt gezien als spaartegoed. Het is cash saldo wat op de Citibank rekening staat en valt hierdoor niet onder beleggen. Trade Republic houdt geen bronbelasting in. De aangifte doe je zelf bij de belastingdienst. Je hoeft in Ierland geen belasting te betalen als Nederlander.

Beleggen

trade republic beleggen review
De broker koppelt beleggen aan sparen. Verdien 4% p/j rente op je saldo of beleg met slechts €1. Bouw vermogen op met één app voor aandelen, ETF’s, obligaties en spaarplannen. Trade Republic wordt beoordeeld met 4.2 sterren uit 5 op review platform Trustpilot. Je kunt commissie-vrij beleggen. Wel betaal je een euro afwikkelingskosten voor één trade. Wanneer je kiest voor beleggen valt je geld onder het depositogarantiestelsel in Duitsland. Je rekening is beschermd tot €100.000.

Obligaties

De broker biedt sinds kort ook fractioneel beleggen, vanaf 1 euro, aan in staats- en bedrijfsobligaties. Het aanbod bestaat uit 500 obligaties.

Is het veilig?

De klant wordt tot 100.000 euro beschermd door het depositogarantiestelsel. Trade Republic werkt samen met het Ierse Citybank want ze hebben zelf geen bankvergunning. Je geld valt dus onder het Ierse garantiestelsel. De broker zelf is gereguleerd in Duitsland en staat onder toezicht van de Deutsche Bundesbank en de Bafin (Duitse AFM).

Voordelen Trade Republic Spaarrekening

4% spaarrente op de IBAN rekening bij Trade Republic

Rente wordt maandelijks betaald

Geen voorwaarden, het geld is altijd vrij opneembaar

Je rekening is beschermd tot €100.000

Voor alle rekeningen met een omvang tot €50.000

Conclusie: Trade Republic review en ervaringen

Trade Republic is dus een beleggingsinstelling die nu ook een spaarrekening aanbiedt in samenwerking met Citibank. Ze beogen daarmee dat je als spaarder uiteindelijk ook gaat beleggen op hun platform. Maar zolang je dit niet wil kun je gewoon sparen tegen 4% spaarrente op het saldo wat je overmaakt (tot €50.000). Uit onze Trade Republic review en ervaringen komt naar voren dat dit een uiterst interessant product is met de hoogste rente op de Europese spaarmarkt. Mits je rekening houdt met onze aandachtspunten is Trade Republic een goede keuze om 2023 goed te beginnen.

Trade Republic beleggingsrekening openen

Een Trade Republic-account kan in slechts vijf minuten worden geopend in de app of via desktop. Klanten kunnen gratis periodiek beleggen in wereldwijde ETFs. Daarnaast biedt Trade Republic ook fractionele handel voor bijna alle aandelen. Hierdoor kunnen klanten elk budget beleggen, inclusief dure individuele aandelen zoals Booking.com of Warren Buffett’s Berkshire Hathaway. Trade Republic is actief in 17 Europese landen en staat onder toezicht van BaFin en Bundesbank.

Open rekening

Top