Dit keer een nieuw interessant product in het financielë segment van vastgoedobligaties: Woon Kapitaal. In dit artikel onze ervaringen (review) met Woon Kapitaal .

Wie is woon Kapitaal?

Woon Kapitaal is een Nederlandse onderneming welke zich specialiseert in de Nederlandse vastgoed markt. Een aantal onderdelen hiervan zijn Sale&Lease back, Vastgoed beheer, Vastgoed bemiddeling, Exploitatie en Beleggen in vastgoed.

Beleggen in vastgoed

Investeren in vastgoed is een aantrekkelijke manier van beleggen waarbij hoge rendementen behaald kunnen worden met weinig risico. Het onderpand dat je voor jouw investering krijgt, brengt namelijk zekerheid met zich mee. De aanschaf van een beleggingspand is echter niet voor iedereen weggelegd vanwege de kosten en de tijd die er in gaan zitten. Naast de mogelijkheid om het uit te geven, heeft het ook de potentie om te kunnen groeien. Momenteel is dat niet het geval via een spaarrekening, waarop een lage rentestand eerder regel dan uitzondering is geworden. Weinig alternatieven bieden een hoog rendement zonder risicovol te zijn. Terwijl ook veiligheid van groot belang is, wanneer het om je spaargeld gaat.

Hoe werkt het?

Het werkt simpel. Al vanaf €2.000 koop je een vastgoedobligatie met een looptijd naar keuze. De rendementen staan vast. 1 jaar 5%, 3 jaar 5.5%, 5 jaar 6%. De rente wordt per kalenderjaar uitbetaald. Daarnaast krijg je aan het einde van de looptijd de nominale waarde van de obligatie gewoon weer terug. Al met al veilig en betrouwbaar want bij Woon Kapitaal krijg je een eerste recht van hypotheek ter hoogte van de inleg. Toezichthouder hiervan is Stichting Obligatiehouders Woon Kapitaal.

Zekerheid

Het onderpand van de obligaties bestaat uit langdurig verhuurd Nederlands vastgoed. En dat geeft zekerheid. De vraag naar woningen zal de komende jaren alleen maar toenemen, met stijgende huizenprijzen als gevolg. Rabobank heeft onlangs haar verwachting van stijging van de huizenprijzen bijgesteld van 7 naar 8 procent. Ook ABN AMRO ziet woningen voor meer geld van de hand gaan, en meldt een stijgingspercentage van 8,7 procent. Beide banken verwachten dat er minder huizen zullen worden verkocht. Door te investeren in een vastgoedobliatie profiteer je van de krapte op de woningmarkt.

Woon Kapitaal ervaringen

Woon Kapitaal ervaringen zijn positief als we kijken naar reviews via feedbackcompany. Woon Kapitaal scoort een 8.7/10 bij 24 klantbeoordelingen. Wij zijn geen adviseur en houden zelf ook geen vastgoedobligatie. Daarom geven wij ook geen persoonlijk advies maar meer een tip.

Vastgoedobligatie investeren

Vastgoedobligaties van Woon Kapitaal zijn een stuk gunstiger dan wat banken voor je spaargeld bieden. Ter vergelijking: een deposito spaarrekening bij de Rabobank levert in het eerste jaar 0,05 procent rente op. Vanaf dan duurt het tien jaar voordat je aan 1 procent rente zit. Bij Triodos Bank duurt het drie jaar voordat je daar op je depositorekening een rentepercentage van 0,1 hebt bereikt. In 10 jaar tijd staat de teller daar op 1,35 procent. Deposito-sparen bij de SNS Bank levert in het eerste jaar een rentepercentage op van 0,05 procent, na 10 jaar sparen loopt dit op naar 0,8 procent. Woon Kapitaal stelt hier een veilige en lucratief alternatief tegenover en geeft je spaargeld waar het recht op heeft.

Top