Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Younited. Het online banking platform uit Frankrijk is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Younited review en ervaringen.

Wie is Younited

Younited S.A. is een Online Banking platform voor leningen wat is opgericht in 2009 door een team van ervaren bankiers uit Parijs. Vandaag de dag is Younited een belangrijke speler in de Europese markt voor consumentenkrediet.

Het doel van Younited is om kredietnemers sneller, eenvoudiger en goedkoper leningen te geven dan in de klassieke bankensector gebeurt. Het platform brengt kredietnemers en -gevers op ongecompliceerde wijze samen. Zoals bij banken gebruikelijk is wordt het kapitaal voor de kredietverlening gedeeltelijk aangetrokken op de spaarmarkt via termijndeposito’s. Daarnaast wordt financiering verstrekt door investeerders (denk aan particulieren, bedrijven, verzekeraars, stichtingen, pensioenfondsen etc.) die bereid zijn geld te lenen aan kredietnemers via het Younited kredietplatform.

Buiten Frankrijk verstrekt het bedrijf ook leningen in Spanje, Italië, Portugal en Duitsland. Bovendien biedt Younited in het merendeel van deze landen en Nederland termijndeposito’s aan met aantrekkelijke spaarrentes. Ruim 1 miljoen klanten worden bediend door Younited en de gemiddelde lening heeft een waarde van € 1500 per klant. Aan het einde van 2021 had het bedrijf € 3,3 miljard aan leningen verstrekt. Younited heeft meer dan 500 werknemers en wordt gesteund door investeerders zoals de grote Franse coöperatieve bankengroep Crédit mutuel Arkéa en investeringsbank Goldman Sachs.

Younited review en ervaringen

Younited review en ervaringen: De website van Raisin vanwaaruit je een deposito kunt openen bij banking platform Younited

Younited review en ervaringen (aandachtspunten)

Younited is in Nederland nog relatief onbekend. Het online banking platform voor leningen uit Frankrijk werft geld via spaardeposito’s. Uit onze Younited review komt naar voren dat zij producten aanbieden in de vorm van termijndeposito’s met een vaste looptijd en rente.

Alles is geheel online te regelen. Interessant bij de deposito’s van Younited is dat je rente op rente ontvangt. Zo kun je geld voor je laten werken. Dit is geldig bij meerjarige deposito’s.

Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De bank is gevestigd in Frankrijk. Frankrijk is de zesde economie van de wereld en de tweede van de Europese Unie, een grootmacht in de financiële sector en heeft een traditie van sterke regulatie. Het is naast Duitsland het belangrijkste geïndustrialiseerde land van Europa. Het land krijgt daarom een goede rating (S&P: AA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Hoge spaarrente voor nieuwe klanten

Younited komt direct hoog binnen op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,96% op een deposito bij 1 jaar is zeer concurrerend als je het vergelijkt met de grootbanken ABN, ING en de Rabobank. Die rente is namelijk 2,35%.

De minimale inleg is €500. €100.000 is het maximale bedrag dat je op de deposito van Younited kunt stallen. Bij de huidige rente van 3,96% levert dat maximaal €3.960 per jaar op. De beste rente op een Nederlandse Deposito bij 1 jaar vinden we bij Centraal Beheer tegen 2,80% rente.

Op depositorekeningen, waar je spaargeld voor een langere periode vastzet krijg je een maximale rente van 3,96 procent per jaar. Bij een looptijd van één jaar ontvang je 3,96%.

Internationaal sparen via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 500.000 Europese klanten voor meer dan € 46,0 miljard bij 113 partnerbanken.

Om te sparen bij Orange Bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

spaarrente omhoog Raisin

Sparen bij Younited, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt.  Nu biedt ook Younited Nederlandse spaarders een scherpe rente. Voor Younited is dit een slimme manier om relatief goedkoop spaargeld aan te trekken. Younited staat onder toezicht van de van de Franse financiële autoriteit Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR). Te vergelijken met de Nederlandse Autoriteit Financiële markten (AFM).

Depositogarantiestelsel

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Franse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Frankrijk of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution.

Voordelen Younited sparen

Voordelen van sparen bij Younited uit Frankrijk:

✓ Zekerheid van een vaste rente tot 3,96% p.j.

✓ Keuze uit looptijden van 1 t/m 5 jaar

✓ Ontvang rente op rente

✓ Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

Conclusie Younited review

Het openen van een Younited deposito gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder deze bemiddelaar kun je deze spaarrekening als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende spaarrekeningen en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig spaarrekeningen of deposito’s kunt verlengen. Een deposito kan al worden geopend vanaf €500,-.

De hoge rente bij openen van je eerste deposito bij Younited en het rente op rente aspect bij meerjarige deposito’s maakt het de zeker moeite waard. Bekijk product.

Registreer gratis

 

Top