Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Aareal Bank. De bank uit Duitsland is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Aareal Bank review en ervaringen. 

Wie is Aareal Bank?

Een nieuwe partnerbank is live op Raisin.nl: Aareal Bank uit Duitsland. Het is de eerste Duitse bank. Aareal Bank Group is een toonaangevende internationale aanbieder van smart financing, softwareproducten, digitale oplossingen en betalingstransactietoepassingen in de vastgoedsector en aanverwante sectoren.

Aareal Bank review en ervaringen 2024

Aareal Bank review 2024: De website van Raisin vanwaaruit je de deposito’s bij Aareal Bank kunt openen.

Aareal Bank review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze Aareal bank review komt naar voren dat dit een deposito betreft met voorwaarden. Je hebt zekerheid van een vaste rente maar kunt niet bij je geld gedurende de looptijd.  Je kunt er voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Duitsland. Het land krijgt de beste rating van kredietbeoordelaars  (S&P: AAA). In 2022 was Duitsland de vierde grootste economie wereldwijd (bron: Wereldbank). De Nederlandse en Duitse economieën zijn sterk met elkaar verweven. Zo is Duitsland voor Nederland al jaren de belangrijkste exportbestemming voor goederen en diensten. In 2022 bedroeg de exportwaarde van Nederland naar Duitsland € 187,5 miljard (bron: RVO).

Hoogste spaarrente nieuwe klanten

Aareal Bank is direct een hoge binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,50% op 2 jaar vast is concurrerend. De rente staat vast. €100.000 is  het maximale bedrag dat je op een deposito van Aareal Bank kunt stallen. Op termijndeposito’s biedt Aareal Bank nu 3,50% op een termijndeposito voor 2 jaar vast.

Minimale inleg

De minimale inleg op een Aareal Bank Deposito is €1.000. De rente wordt jaarlijks uitgekeerd. Zo kun je gebruik maken van het rente op rente effect waardoor je spaargeld nog sneller groeit.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 3,50% levert dit maximaal €7.000 op per 2 jaar op jouw Aareal Bank Deposito. Nu rekenen we met 100.000 euro inleg. Deze bank biedt een hoge rente op een termijndeposito. Bij een inleg van 20.000 euro. Zodoende levert dat €1320 op. Een goede depositorente op een Nederlandse deposito vinden we bij Centraal Beheer met 2,80% rente bij 1 jaar vast.

Internationaal sparen bij Aareal Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 177 partnerbanken.

Om te sparen bij Aareal Bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

raisin review

Sparen bij Aareal Bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt. Nu biedt ook Aareal Bank Nederlandse spaarders een scherpe rente. De onderneming heeft haar dienstenportefeuille onderverdeeld in drie segmenten: gestructureerde vastgoedfinanciering, bancaire & digitale oplossingen, en SaaS-oplossingen voor de Europese vastgoedsector.In Nederland biedt de bank uitsluitend deposito’s aan.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. Het land krijgt de hoogste rating net zoals bijvoorbeeld Nederland of Zweden. (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus. Je bent tevens tot €100.000 verzekerd via het Europese Depositogarantiestelsel. Daarom kun je dus gerust stellen dat sparen bij Aareal Bank veilig en betrouwbaar is, zolang je niet boven dit bedrag uitkomt per rekeninghouder per bank.

Bronbelasting

Duitsland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Duitse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Duitsland of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is de Entschädigungseinrichtung deutscher Banken GmbH (EdB).

Voordelen Aareal Bank

Voordelen van sparen bij Aareal Bank uit Duitsland:

✓ Zekerheid van een vaste rente tot 3,50% p.j

✓ Keuze uit looptijden van 2 t/m 5 jaar

✓ Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Het spaargeld wordt gegarandeerd door depositogarantiestelsel tot €100.000

Aareal Bank Deposito openen

Het openen van een Aareal Bank Deposito gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende deposito’s en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , de hoge rente bij het openen van je eerste deposito bij Aareal Bank. Bekijk product.

Open spaarrekening

Top