Actief sparen loont, 5 tips

Er zijn verschillende manieren om een mooi spaarpotje aan te leggen. Wil je een hoog rendement behalen? Word een actieve spaarder, want dat loont zeker de moeite. 5 tips hoe je actief spaart.
actief sparen loont

Tip 1: Spaar maandelijks en automatisch

Openen een internetspaarrekening met de hoogste rente zonder voorwaarden en stort elke maand automatisch een vast bedrag op die spaarrekening. Doe dat bij voorkeur zodra je salaris binnenkomt.

Tip 2: Check regelmatig de spaarrentes

Houd de rentetarieven op de diverse spaarrekeningen in de gaten. Check het liefst elk kwartaal de rentetarieven. Banken hoeven je namelijk niet te informeren als zij de rentetarieven veranderen. Stijgt de rente? Breng je spaartegoed dan onder op een spaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden.

Tip 3: Open een klimspaarrekening of spaardeposito

Heb je een jaar gespaard? Zet je spaartegoed plus de bijgeschreven rente op een klimspaarrekening of spaardeposito met de hoogste spaarrente.

Kies bijvoorbeeld voor een klimspaarrekening of spaardeposito met een looptijd van 10 jaar. Het tweede jaar stort je je spaartegoed plus rente op een volgende klimspaarrekening of spaardeposito met een looptijd van 9 jaar, enzovoort. Zo spaar je binnen 11 jaar een mooi bedrag bijeen.

Tip 4: Ontvang rente op rente

Stort de rente die je jaarlijks op je spaardeposito of klimspaarrekening ontvangt eveneens in de volgende spaardeposito of klimspaarrekening. Bijvoorbeeld de spaardeposito’s van NBIC Direct keren jaarlijks rente uit en ook de klimspaarrekening van de Friesland Bank keert jaarlijks rente uit. Op die manier ontvang je dus rente op rente.

Tip 5: Heb discipline

Indien je de voorgaande vier stappen gedurende pakweg 11 jaar volhoudt, spaar je actief en gedisciplineerd. Voorwaarde is wel dat je jaarlijks de meest gunstige internetspaarrekening en klimspaarrekening of spaardeposito kiest. Je vergaart zo na verloop van een aardig spaarcentje. Een tegoed dat je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Als aanvulling op je pensioen, om een langgewenste reis te maken of als spaartegoed voor je kinderen.

Vergelijk spaarrentes en –rekeningen

Wil je weten welke aanbieder de meest aantrekkelijke internet-, klimspaarrekening en/of spaardeposito biedt? Met de hoogste spaarrente en de meest gunstige voorwaarden? Op spaarrentesvergelijken.net vind je de verschillende mogelijkheden. Dagelijks vergelijken wij meer dan 140 spaarrekeningen van verschillende banken in Nederland en ook het buitenland.

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top