Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. De bank is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. De bank is afkomstig uit Italië. In dit artikel onze Banca Progetto ervaringen en review.

Banca Progetto review en ervaringen

De Italiaanse bank Banca Progetto werd opgericht in 1994 en maakt sinds december 2015 deel uit van het Amerikaanse Oaktree Capital Management, een van de grootste investeringsmaatschappijen ter wereld met meer dan $179 miljard onder beheer per juni 2023. De bank is actief in Italië en heeft haar hoofdkantoren in Milaan en Rome. Haar productportefeuille omvat met name beleggingsproducten, leningen voor de publieke sector en financieringsmogelijkheden voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Bij Progetto kun je je spaarproduct(en) 100% online openen en beheren. Je voltooit een aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Banca progetto review en ervaringen 2024 italie

Banca Progetto Review: De website van Raisin van waaruit je kunt sparen of deposito sparen

Internationaal sparen bij Banca Progetto via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 112 partnerbanken.

Om te sparen bij Banca Progetto open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

raisin review

Banca Progetto review: Raisin-rekening aangehouden bij raisin bank vanwaaruit je een deposito kunt openen.

Met een termijndeposito bij Banca Progetto leg je eenmalig een vast bedrag in met een vaste rente en een vaste looptijd. Dit kan vooral de moeite waard zijn voor spaarders die op zoek zijn naar een hoger rendement dan op een ‘gewone’ spaarrekening, zekerheid belangrijk vinden en spaargeld voor een paar maanden of jaren kunnen missen. Banca Progetto sloot zich in het voorjaar van 2020 aan bij Raisin.nl en groeide in korte tijd uit tot een van de meest populaire banken op het platform. Dit komt o.a. door de hoge rente. 

Depositogarantiestelsel Italië

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi (FITD) tot € 100.000 per rekeninghouder. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Italië of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://www.fitd.it/Home)

Rentetarieven en voorwaarden Banca Progetto

Aanbieder Termijn Minimale inleg Rente Open rekening
Banca Progetto 6 mnd € 10.000 3,50% Open nu
Banca Progetto 1 jaar € 10.000 3,60% Open nu
Banca Progetto 2 jaar € 10.000 3,60% Open nu
Banca Progetto 3 jaar € 10.000 3,60% Open nu
Banca Progetto Flexibel € 10.000 3,50% Open nu
Banca Progetto Review: Rentetarieven 2024

Banca Progetto voordelen

✓ Zekerheid van een vaste rente tot 3,60% p.j.

✓ Keuze uit looptijden van 6mnd, 1 t/m 3 jaar

✓ Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

Banca Progetto deposito openen

Wanneer je op zoek bent naar een plek om je vermogen met goed rendement te parkeren of om te sparen voor je pensioen, dan ben je met een termijndeposito bij Banca Progetto aan het juiste adres. De bank biedt momenteel toprentes tot 3,60% op 1 jaar vast. Het openen van een Banca Progetto deposito gaat via banken platform Raisin. Raisin heeft een AFM vergunning voor bemiddelen in spaarrekeningen. Zonder Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen. De minimale inleg is €10.000.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de hoge rente en door de betrouwbaarheid van het Raisin platform.

Top