Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. De bank is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. De bank is afkomstig uit Italië. In dit artikel onze Banca Progetto ervaringen en review.

Banca Progetto ervaringen

De Italiaanse Banca Progetto werd opgericht in 1994 en maakt sinds december 2015 deel uit van het Amerikaanse Oaktree Capital Management, een van de grootste investeringsmaatschappijen ter wereld met meer dan $100 miljard onder beheer. De bank is actief in Italië en heeft haar hoofdkantoren in Milaan en Rome. Haar productportefeuille omvat met name beleggingsproducten, leningen voor de publieke sector en financieringsmogelijkheden voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Bij Progetto kun je je spaarproduct(en) 100% online openen en beheren. Je voltooit een aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Depositogarantiestelsel Italië

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi (FITD) tot € 100.000 per rekeninghouder. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Italië of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://www.fitd.it/Home)

Rentetarieven en voorwaarden Banca Progetto

Aanbieder Termijn Minimale inleg Rente2 Open rekening
Banca Progetto 1 jaar € 10.000 0,85% Open nu
Banca Progetto 2 jaar € 10.000 1,20% Open nu
Banca Progetto 3 jaar € 10.000 1,30% Open nu

Banca Progetto deposito openen

Het openen van een Banca Progetto deposito gaat via banken platform Raisin. Raisin heeft een AFM vergunning voor bemiddelen in spaarrekeningen. Zonder Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen. De minimale inleg is €10.000.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de hoge rente en door de betrouwbaarheid van het Raisin platform.

Top