Banco BNI ervaringen

Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Banco BNI.
Banco BNI: een bank uit Portugal is toegevoegd aan het portfolio van Savedo. Openen en beheren gaat via het Savedo platform. Je dient wel eerst te registreren.

Banco BNI ervaringen

De in 2014 opgerichte bank behoort tot de generatie moderne banken die de traditionele banken uitdaagt en fors groeit. Bij de analyse van de beleving bij klanten, het beoordelen van risico’s en de uitrol van nieuwe producten maakt de Portugese bank gebruik van zogenaamde fintech. De wereld van fintech bestaat uit financiële dienstverleners zoals Savedo die de nieuwste internettechnologieën benutten om bankieren makkelijker en sneller te maken.

Banco BNI Europa werkt dus niet alleen aan een gebruiksvriendelijke internetaccount, waar klanten onder meer hun spaar-, betaal- en hypotheekzaken kunnen regelen, maar óók aan andere innovatieve bankproducten die daadwerkelijk door klanten worden verlangd.

BNI Europa werkt graag met andere bedrijven samen om nieuwe producten te introduceren, vooral om markten op te gaan die de traditionele banken nog niet aanboorden. Met deze aanpak plaatst de bank zich duidelijk in de voorhoede van het ‘nieuwe bankieren’.

Banco BNI Europa is in 2016 meerdere malen geprezen om zijn werkwijze:

“Uitblinker in groei voor Retail Banking Portugal 2016″ – Finance Digest
“Beste Internet Bank Portugal 2016” – Global Business Outlook
“Beste nieuwe digitale Bank Portugal 2016” – Gobal Banking & Finance Review
“Meest Innovatieve Bank Portugal 2016” – International Finance Magazine

Welk kanaal de klant ook gebruikt, of het nu een desktop, laptop of mobiele telefoon is, BNI Europa zorgt altijd voor een optimale ervaring en dienstverlening.

Betrouwbaar?

De bank zag het balanstotaal met 36,7% stijgen tot bijna € 500 miljoen in juni 2017. De totale omzet groeide met 146,2% tot € 6,6 miljoen en de nettowinst bedroeg € 2,7 miljoen. Ze zag haar winst na belastingen consistent stijgen in de afgelopen 4 jaar en realiseerde over 2016 een recordwinst na belastingen van € 10,9 miljoen, een stijging van € 1,7 miljoen ten opzichte van het vorige record in 2015.

Depositogarantiestelsel

De Portugese Republiek is als lidstaat van de Europese Unie verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen, in lijn met de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU. In geval van faillisement wordt binnen 7 dagen uitbetaald. Je hoeft niet naar Portugal af te reizen. Je kunt Savedo een volmacht verlenen, Savedo claimt de deposito(‘s) dan voor je inclusief de opgebouwde rente.

Rentepercentages Banco BNI

De rentetarieven luiden als volgt:

AanbiederTermijnMin. inlegRente2Open rekening
Banco BNI1 jaar€5.0000,5% Open nu
Banco BNI2 jaar€5.0000,7% Open nu
Banco BNI3 jaar€5.0000,85% Open nu
Banco BNI4 jaar€5.0000,95% Open nu
Banco BNI5 jaar€5.0001,25% Open nu

Banco BNI deposito openen

Het openen van een Banco BNI deposito gaat dus via Savedo. Savedo is een bemiddelaar. Zonder Savedo kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen. Savedo behaalde onlangs succes met het bemiddelen van deposito’s voor de Belgische spaarbank CKV met meer dan 6.000 aanmeldingen. Gemiddeld gaat het om €27.000 per nieuwe klant.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , de hoge rente en door de welkomstbonus. Nu exclusief: € 25,- welkomstbonus bij het openen van je eerste deposito bij Banco BNI. Bekijk de actie en open direct.

Top