Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
2,00% Nationale Nederlanden Nationale Nederlanden
Aanvullend Pensioen Sparen
Verder
Meer info
1,90% Rabobank Rabobank
ToekomstSparen
Verder
Meer info
1,80% SNS Bank SNS Bank
Lijfrente Deposito
Verder
Meer info
1,75% Centraal Beheer Achmea Centraal Beheer Extra Pensioen Inkomen
Verder
Meer info
1,70% Aegon Aegon Banksparen
Verder
Meer info
1,10% ABN AMRO ABN AMRO Pensioenaanvulling
variabel
Verder
Meer info

Over deze vergelijking

Rente banksparen vergelijken

Banksparen vergelijken: Vergelijk bankspaarrekeningen en spaar voor aanvulling op je pensioen. Bij banksparen geniet je vaak een hoger rendement dan gewoon sparen. Banksparen is in 2008 geïntroduceerd als fiscaal aantrekkelijk alternatief voor de levensverzekering en lijfrentevoorziening. Kies je voor banksparen? Je spaart dan op een speciale, geblokkeerde bankspaarrekening. Dit doe je door periodiek – maandelijks of jaarlijks – geld te storten. Je spaartegoed opnemen met belastingvoordeel is alleen mogelijk onder strikte voorwaarden. Deze voorwaarden verschillen bij banksparen per spaardoel. Dus: wens je je hypotheek af te lossen met je spaartegoed? Daarvoor gelden andere regels dan wanneer je het spaargeld gebruikt voor het aanvullen van je pensioen.

Bankspaarrekeningen vergelijken

Bank sparen wordt opgedeeld in meerdere spaarvormen. Namelijk in de vorm van sparen voor pensioenopbouw, sparen voor pensioenuitkering, sparen voor eigen woning schuld, gouden handdruk en uitvaart sparen. Banksparen voor pensioenopbouw heeft het grootste aandeel met (6 miljard) in 2012 gevolgd door eigen woningschuld (3.8 miljard), Pensioenuitkering (3,5 miljard) en de Gouden handdruk (2,9 miljard).

Banksparen pensioen opbouwen meest gekozen spaarvorm

Banksparen pensioenopbouw is de meest gekozen vorm en heeft als doel om aanvullend te sparen voor je pensioen met belastingvoordeel. De inleg op de geblokkeerde bankspaarrekening is vaak aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Daarnaast betaal je geen vermogensrendementsheffing over het opgebouwde spaargeld. Wanneer je de einddatum bereikt koop je met het geld dat je hebt gespaard een product waarmee je een aanvulling op de AOW en werkgeverspensioen krijgt. In totaal spaarden we in Nederland rond de 323 miljard euro bij elkaar in 2012. Het totale aandeel van banksparen t.o.v. het totaal aantal spaarvormen bedraagt ongeveer 5%.

Geen aanbieding meer mislopen
Ontvang gratis rente-updates

10.000+ Nieuwsbrief lezers

Top