Het afgelopen jaar hebben een flink aantal bedrijven een beursgang ondergaan, maar dat betekent niet dat beleggers die op zoek zijn naar de beste nieuwe aankomende IPO in 2022 nergens terecht kunnen. Ja, een record van 1.000 bedrijven ging naar de beurs in 2021, waarmee eind december $ 315 miljard werd opgehaald. Roblox (RBLX), Coinbase Global Inc. (COIN), Rivian Automotive Inc. (RIVN) en Robinhood Markets Inc. (HOOD) waren enkele van de meest opvallende debuten van het jaar. Hier zijn 10 van de meest verwachte potentiële IPO’s om in 2022 te bekijken.

10 top aankomende IPO’s om in de gaten te houden in 2022.

1. Reddit: Social community platform

Reddit logo Reddit IPO 2022 Reddit is vrijwel gegarandeerd een van de meest verwachte aankomende IPO’s om in 2022 te bekijken. Reddit is een populair social media platform dat in de top 20 staat van meest bezochte websites op het internet. Elke dag bezoeken 52 miljoen actieve gebruikers het platform. Bezoekers kunnen links delen, stemmen op de meest fascinerende zaken en discussiëren in actuele gemeenschappen met behulp van de bron. Op de site zijn meer dan 100.000 communities opgericht, die een breed scala aan onderwerpen bestrijken.

Reddit heeft een waardering van $ 10 miljard, waardoor het een unicorn is. Tegen de tijd van de beursgang zal de waardering naar verwachting meer dan $ 15 miljard bedragen. De exacte datum van de beursgang is nog niet bekend. Op 16 december 2021 verklaarden vertegenwoordigers van Reddit dat alle documenten al naar de Securities and Exchange Commission (SEC) waren gestuurd. De definitieve datum van de openbare aanbieding zal afhangen van de marktomstandigheden.

Ben je geïnteresseerd in beleggen in IPO Reddit 2022? Registreer en maak een account aan voor de aankomende beursgang van Reddit via Freedom24.

2. Starlink: Satellietsysteem internet

Starlink_IPO_2022
De beursintroductie van Starlink is iets waar veel investeerders naar uitkijken. Starlink is een satellietcommunicatiesysteem dat 4.000 satellieten omvat met een beoogde internet bandbreedte van tot 23 Tb/s. Het systeem wordt rechtstreeks verbonden met de gadgets van de klanten via gebruikersterminals. Tegen maart 2024 moet 50% van de satellieten gelanceerd zijn en de lancering van de toestellen in een baan om de aarde zal in 2027 voltooid zijn. Het project wordt in de VS al 5 jaar met succes ontwikkeld en de totale investering bedraagt meer dan 10 miljard dollar. Elon Musk merkt op dat de totale investering in het project zo’n 20-30 miljard dollar zal bedragen.

In december 2020 werd gemeld dat het project het volgende jaar $885.50M miljoen dollar zou opbrengen om de afgelegen locaties in de Verenigde Staten toegang tot het web te bieden. Vanaf januari 2021 omvatte het Starlink-netwerk 10.000 terminals. De datum van de beursgang voor Starlink is nog niet bekend. Deskundigen voorspellen dat de beursintroductie in 2022 zal plaatsvinden.

Ben je geïnteresseerd in beleggen in IPO Starlink 2022? Registreer en maak een account aan voor de aankomende beursgang van Starlink via Freedom24.

3. Tiktok: Social platform

TikTOK IPO 2022 TikTok is een populair online platform dat wordt gebruikt door meer dan een miljard mensen, uit meer dan 150 landen. ByteDance brengt de Amerikaanse divisie van TikTok naar de beurs. Het wordt een nieuwe onderneming genaamd TikTok Global, die de volledige controle zal krijgen over de messaging- en videohosting in de VS. Het management van TikTok Global bestaat voornamelijk uit Amerikaanse bestuurders. De Amerikaanse autoriteiten hebben zelf een nationale veiligheidsdirecteur aangewezen, die verantwoordelijk is voor de bescherming van de persoonsgegevens van alle gebruikers van de app. Onder de investeerders en mede-eigenaren van het nieuwe bedrijf zijn Oracle en Walmart.

TikTok is het snelst groeiende sociale netwerk ter wereld. Het aantal gebruikers neemt voortdurend toe, wat de site nog aantrekkelijker maakt voor reclame- en marketingcampagnes. De directe concurrent van de site, Kuaishou Technology, gaf het goede voorbeeld: de aandelenkoers steeg met 161% op de eerste handelsdag op 5 februari 2021. De datum van de beursgang voor TikTok is nog niet bekend. Deskundigen voorspellen dat de beursintroductie in 2022 zal plaatsvinden.

Ben je geïnteresseerd in beleggen in IPO TikTok 2022? Registreer en maak een account aan voor de aankomende beursgang van TikTok via Freedom24.

4. Discord: Berichtendienst

Discord logo IPO IPO 2022 Discord
Discord is een Amerikaans bedrijf dat gebruikers een gratis berichtendienst aanbiedt met ondersteuning voor IP-telefonie en videoconferenties. Ongeveer 56 miljoen mensen gebruiken de berichtendienst van Discord maandelijks en in totaal zijn er meer dan 270 miljoen gebruikers. De populariteit van de berichtendienst van Discord is sterk toegenomen sinds het begin van de pandemie. Naast tekstberichten maakt de app het mogelijk om spraak- en videoconferenties te organiseren met gedetailleerde configuratie van communicatiekanalen. Het voordeel van de berichtendienst is het minimale gebruik van middelen van de apparatuur, aangezien het oorspronkelijk ontworpen werd voor communicatie tussen gamers en het de kwaliteit van het spel niet mag beïnvloeden.

Bovendien heeft Discord een marktsegment ingenomen dat geen enkel ander bedrijf eerder heeft geclaimd – een ideale voice-chat tijdens het spel. Het bedrijf is van plan om verder te gaan met ontwikkelingen op het gebied van voice-chat tijdens het spelen van games, inclusief het samenwerken met de populaire PlayStation en Xbox gaming platforms. Discord heeft ook YouTube-integratie in testmodus gelanceerd. Met de functie Watch Together kunnen de spelers samen video’s bekijken. Ze kunnen ook schermbeelden met elkaar delen terwijl ze minimale middelen gebruiken. Discord bereidt zich grondig voor op een beursgang in 2022, maar de officiële datum is nog niet bekend. Om het potentieel van het bedrijf te vergroten, zijn investeringen opgehaald om de technologie verder te ontwikkelen en in het voorjaar van 2021 is Tomasz Marcinkowski, die eerder bij Pinterest werkte, aangenomen als de eerste financiële directeur.

Ben je geïnteresseerd in beleggen in IPO Discord 2022? Registreer en maak een account aan voor de aankomende beursgang van Discord via Freedom24.

5. Instacart: Online boodschappen bezorgservice

Instacart IPO 2022 logo Instacart IPO 2022 beste
Instacart is een gerenommeerde online boodschappen bezorgservice. Het werd opgericht in 2012 en werkt momenteel samen met meer dan 500 winkels en 40.000 verkooppunten, waaronder online winkels als Publix, Bed, Bath & Beyond en Sprouts. Als gevolg van de pandemie is het aantal klanten gestegen tot 75.000 in 2020, waarbij de meeste nieuwe klanten trouwe klanten zijn geworden. Walmart, een ander wereldwijd bekend bedrijf, is de belangrijkste concurrent van Instacart. Volgens een Bloomberg-rapport bereikte de totale omzet van Instacart in 2020 een bedrag van 35 miljard dollar. Het is gerangschikt op de derde plaats na Walmart en Amazon door populariteit onder de boodschappen bezorgdiensten.

In augustus 2020 steeg de omzet van het bedrijf met 234% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo meldt Second Measure. Het derde kwartaal van 2021 leverde 30% meer resultaat op dan dezelfde periode in 2020. De online bezorgmarkt is momenteel minstens $ 1 biljoen waard en is tijdens de pandemie met 10% gestegen. Dat is bijna drie keer zoveel als in 2019.Volgens de analyse van Data Insight zou de e-commercemarkt tot 2024 jaarlijks met 33,29% kunnen groeien. Zonder rekening te houden met de pandemie is dat minder, 26,6% per jaar, maar dat is nog steeds een heel mooi getal. Instacart stelt zijn beursgang uit tot 2022-2023 en concentreert zich op de ontwikkeling en promotie van bezorgdiensten voor boodschappen.

Ben je geïnteresseerd in beleggen in IPO Instacart 2022? Registreer en maak een account aan voor de aankomende beursgang van Instacart via Freedom24.

6. Stripe

Stripe IPO 2022 Stripe IPO 2022
Veel investeerders wachten met grote belangstelling op de beursgang van Stripe, die door Inc.com is uitgeroepen tot een van de 12 meest invloedrijke start-ups van de afgelopen tien jaar. Vandaag de dag bedient het duizenden klanten over de hele wereld, zowel kleine startups als giganten, waaronder Lyft, Target, Zoom, Just Eat, NBC Media Group en Salesforce. De doelmarkt voor Stripe is ook vrij groot, aangezien slechts 10% van de handel twee jaar geleden online was gebaseerd, meldt Forbes. Ondertussen bevestigen de Collinsons dat met COVID-19 zowel bedrijven als shoppers op zeer korte termijn overschakelen op de digitale omgeving. Met een handige, gebruiksvriendelijke en betaalbare dienst, zoals Stripe, kan deze migratie een fluitje van een cent zijn. Volgens sommige deskundigen kan het bedrijf na de beursgang tussen $ 45 miljard en $100 miljard waard worden.

Ondanks het nu al verreikende doel, heeft het bedrijf nog wat ruimte voor groei. In 2021 lanceerde Stripe omzetverantwoording om de boekhouding te vereenvoudigen en te automatiseren. Het nam ook Recko over, wat bedrijven zal helpen betalingen automatisch te verrekenen en het breidde ook het aantal betaalterminals in Europa uit. Stripe heeft wel concurrentie, en dat bewijst alleen maar zijn rendementspotentieel, want Square, PayPal en Ayden stegen vorig jaar met 200% of 300%. De officiële datum voor de beursgang van Stripe is nog niet officieel bekendgemaakt. Er zijn al sinds 2019 geruchten dat het bedrijf zich klaarmaakt voor een beursgang, hoewel de gebroeders Collinson deze niet bevestigen. Echter, gezien het succesvolle afgelopen jaar, verwachten velen dat de beursgang in 2022 zal plaatsvinden.

Ben je geïnteresseerd in beleggen in IPO Stripe 2022? Registreer en maak een account aan voor de aankomende beursgang van Stripe via Freedom24.

7. Klarna: Afterpay

Klarna IPO Klarna IPO beste 2022 Klarna is Europa’s grootste private fintech startup, opgericht door de gelijknamige bank. Veel investeerders kijken uit naar de eerste openbare aanbieding. Het financiële platform werkt volgens het BNPL-principe (Buy Now, Pay Later), waarmee je op krediet retailgoederen kunt kopen zonder rente te betalen. Telkens wanneer een gebruiker een transactie voltooit, ontvangt het bedrijf een bescheiden commissie van de verkoper.

Klarna breidt ook zijn retailbankingactiviteiten uit. Tijdens zijn bestaan ontving het bedrijf $ 3,7 miljard aan investeringen in 20 financieringsrondes, waarvan $ 1,3 miljard het kreeg in de laatste investeringsronde. In 2020 bereikte Klama voor het eerst meer dan $ 1 miljard aan jaarlijkse inkomsten. De datum voor de beursgang van Klarna moet nog worden bepaald. Verwacht wordt dat de plaatsing in 2022 zal plaatsvinden, maar een formele bevestiging is er nog niet.

Ben je geïnteresseerd in beleggen in IPO Klarna 2022? Registreer en maak een account aan voor de aankomende beursgang van Klarna via Freedom24.

8. Chime: Digitale bank

chime IPO 2022 Chime IPO 2022 Chime is de grootste digitale bank in de VS en een van de snelst groeiende platforms. Vorig jaar verdrong het bedrijf online broker Robinhood van zijn positie als meest prominente fintech unicorn met een waardering van $ 14,5 miljard. De Chime-app is de meest gedownloade app in de VS in de categorie online bankieren. Alleen al in de eerste helft van 2021 werden er 6,4 miljoen installaties geregistreerd op mobiele apparaten. Ter vergelijking: de rivaliserende app van Current, die de tweede rij in de ranglijst bezet, is 2,7 miljoen keer gedownload. Bovendien groeit ook het aantal klanten van de bank: in februari 2021 waren dat er 12 miljoen, een stijging met 4 miljoen in de loop van het jaar.

De exacte datum van de beursgang is nog onbekend. In maart 2021 voerde Chime echter al verkennende gesprekken met investeringsbanken over een beursgang. Verwacht wordt dat de beursgang in de tweede helft van 2021 zal plaatsvinden. In het afgelopen jaar heeft Chime zijn personeelsbestand aanzienlijk uitgebreid. Deze sterke toename van het aantal aanwervingen is een indirect teken dat een beursgang of externe financiering op handen is.

Ben je geïnteresseerd in beleggen in IPO Chime 2022? Registreer en maak een account aan voor de aankomende beursgang van Chime via Freedom24.

9. Databricks:

Databricks logo_IPO IPO 2022 Databrick
Databricks, een startup die wordt gesteund door giganten als Google, Microsoft en Amazon, is ongeveer $ 28 miljard waard, en zijn beursgang is een van de meest verwachte in de tech-markt dit jaar. Databricks werd in 2013 opgericht door de bedenkers van Apache Spark, en richt zich op de ontwikkeling van software om snel grote hoeveelheden gegevens te verwerken. Zijn belangrijkste concurrentie omvat Snowflake, een cloud-dienst die in 2020 een beursgang lanceerde en tijdens zijn lock-up met 171% omhoogschoot. Microsoft, een van de kernpartners van Databricks, gebruikt de software van Databricks al in Microsoft Azure, een populair cloudplatform.

In augustus 2021 volgde een nieuwe financieringsronde onder leiding van Counterpoint Global. De kapitaalinjectie bedroeg 1,6 miljard dollar en Databricks bereikte een waarde van 38 miljard dollar. Belangrijke investeerders zijn onder meer Amazon Web Services en Salesforce Ventures. Momenteel is Databricks, gesteund door de vier grootste cloud-bedrijven ter wereld, een van de meest gewaardeerde privébedrijven in het tech-segment. De waardering van de start-up na de IPO kan meer dan $ 40 miljard bedragen.

De exacte datum voor de beursgang is nog onbekend, hoewel het bedrijf er hard aan werkt om zich voor te bereiden. Aangenomen wordt dat de beursgang in de eerste zes maanden van 2022 zal plaatsvinden. Een directe notering is ook mogelijk: de beslissing moet nog worden genomen, zegt de CEO van Databricks.

Ben je geïnteresseerd in beleggen in IPO Databricks 2022? Registreer en maak een account aan voor de aankomende beursgang van Databricks via Freedom24.

10. Impossible foods: Plantaardige producten

Impossible FOOD 2022 beste IPO
Impossible Foods is een groot Amerikaans bedrijf dat plantaardige veganistische producten ontwikkelt en produceert. De organisatie betrad de markt met een vleesvervanger en een hamburger, die populair werd bij klanten. Impossible Foods werkt nu aan een lijn zuivelproducten. De vraag naar gezonde voeding en plantaardig voedsel groeit elk jaar, waardoor de veganistische niche een grote vraag is. Impossible Foods wordt al gewaardeerd op $ 8,4 miljard, maar zou tegen de tijd van zijn beursgang zelfs $ 10 miljard waard kunnen zijn.

De IPO-datum van het bedrijf is nog niet bekend maar zal mogelijk in de loop van 2022 plaatsvinden.

Ben je geïnteresseerd in beleggen in IPO Impossible Foods 2022? Registreer en maak een account aan voor de aankomende beursgang van Impossible Foods via Freedom24.

Eindoordeel: 10 Beste aankomende IPO’s via Freedom 24

Naast de hierboven genoemde bedrijven zijn er andere verwachte debutanten die in 2022 zullen schitteren. Deze omvatten Mercury Retail Group, Sotheby’s. Mogelijk debuteren er ook Nederlandse bedrijven waaronder Mirage Retail, moederbedrijf van Blokker, BCC en Intertoys. Alsmede Bol.com en de beursgang van Coolblue. Vanwege de grillige marktomstandigheden was het volgens deze bedrijven niet slim om al in 2021 een beursnotering aan te vragen.

Dus, hoe krijg je de IPO-aandelen van deze topbedrijven? Momenteel is Freedom Finance de enige makelaar in de EU die de mogelijkheid biedt om te beleggen in IPO’s. De volledige lijst van de aanstaande IPO’s (samen met de prestaties van eerdere aanbiedingen) wordt hier gepresenteerd: https://freedom24.com/ipo

Hier zijn de resultaten van de beste beursintroducties van 2021 (aandelenkoersgroei na een lock-upperiode van 93 dagen). Resultaten beste Beursintroducties 2021

Upstart – 475% (lock-up eindigde 18.03.2021)
BioAtla – 293% (lock-up eindigde 18.03.2021)
Doximiteit – 231% (lock-up eindigde op 27.09.2021)
D-local – 224% (lock-up eindigde op 09.09.2021)
Verve – 215% (lock-up eindigde op 20.09.2021)

Natuurlijk moet er rekening mee worden gehouden dat niet alle IPO’s succesvol worden voor beleggers.

Over IPO’s via Freedom Finance (aandachtspunten)

De IPO is een langverwacht product en er is een constant grote vraag naar aandelen die zijn verkregen als gevolg van een beursgang. Daarom is het aantal IPO-aandelen altijd beperkt en worden ze verdeeld onder de Freedom Finance-klanten volgens de rating van de klant. Een bewezen manier om je rating snel te verhogen en een hogere toewijzing te krijgen bij IPO’s, is door vóór de IPO-datum een ​​sterk beleggingsportefeuille op te bouwen. Door gebruik te maken van het Freedom24-handelsplatform.

Disclaimer: Houd er rekening mee dat beleggingen in effecten altijd het risico van kapitaalverliezen met zich meebrengen, en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstig rendement.

Top