Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Klarna bank. De betaaldienstverlener met bankvergunning uit Zweden is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Klarna Bank review en ervaringen.

Wie is Klarna Bank?

Klarna is een toonaangevende betaaldienstverlener met bankvergunning die de betaalervaring voor zowel consumenten als webwinkeliers fundamenteel verbetert. Opgericht in Stockholm in 2005 met het idee om betalen te vereenvoudigen, groeide Klarna snel uit tot één van Europa’s snelstgroeiende ondernemingen. In 2014 bundelden Klarna en SOFORT hun krachten en vormden ze de Klarna Group, Europees marktleider op het gebied van online betalen. In 2017 ontving het bedrijf een bankvergunning van de Zweedse financiële toezichthoudende autoriteit Finansinspektionen.

De Klarna Group heeft meer dan 3500 medewerkers, is actief op 17 markten, bedient meer dan 90 miljoen actieve gebruikers en werkt samen met 250.000 webwinkels, waaronder H&M, Spotify, MediaMarkt en Nike. Klarna’s doel is om ’s werelds favoriete betaalmethode te worden en wordt hierbij ondersteund door gerenommeerde internationale investeerders waaronder VISA en Sequoia Capital.

klarna bank review en ervaringen

Klarna bank review: De website van Raisin vanwaaruit je de spaarrekening bij Klarna kunt openen.

Klarna Bank Review en ervaringen (aandachtspunten)

Klarna is in Nederland vooral bekend om z’n online betaaldienst waarmee aankopen op afbetaling kunnen worden gedaan. De betaaldienstverlener uit Zweden breidt z’n diensten sinds oktober uit naar twee producten. Uit onze Klarna Bank review komt naar voren dat dit o.a een gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden bij geldopname maar ook een termijndeposito met een vaste looptijd.

Bij de vrij-opneembare spaarrekening kun je onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt.  Je kunt er ook voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Interessant bij de spaarrekening van Klarna is dat je rente op rente ontvangt. Zo kun je geld voor je laten werken. Bij de termijndeposito is dit niet het geval.

Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De bank is gevestigd in Zweden. Zweden heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom een goede rating (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Hoge spaarrente voor nieuwe klanten

Klarna is direct één van de hoogste binnenkomers op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,25% is concurrerend als je het vergelijkt met de grootbanken ABN, ING en de Rabobank. Die rente is namelijk 1,25%. De genoemde rente is variabel.

€85.000 is  het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van Klarna kunt stallen. Bij de huidige rente van 3,25% levert dat maximaal €2.762,50 per jaar op. De beste rente op een Nederlandse spaarrekening vinden we bij de RentePlús rekening van Centraal Beheer met 2,10% rente.

Op depositorekeningen, waar je spaargeld voor een langere periode vastzet krijg je een maximale rente van 4,16 procent per jaar. Bij een looptijd van één jaar ontvang je 4,16%.

Internationaal sparen bij Klarna Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 46,0 miljard bij 113 partnerbanken.

Om te sparen bij Klarna open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

raisin review

Sparen bij Klarna, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt.  Nu biedt ook Klarna Nederlandse spaarders een scherpe rente. Voor Klarna is dit een slimme manier om relatief goedkoop spaargeld aan te trekken. Klarna is internationaal een grote speler en zeer solvabel. Ze staan onder toezicht van de Zweedse financiële toezichthoudende autoriteit Finansinspektionen. Te vergelijken met de Nederlandse Autoriteit Financiële markten (AFM).

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. En qua naam klinkt Klarna een stuk betrouwbaarder dan de veelal onbekende buitenlandse spaarbanken waarvan Raisin doorgaans spaarrekeningen en -deposito’s aanbiedt.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld volgens het Depositogarantiestelsel van Zweden (“Riksgälden”) gegarandeerd tot de tegenwaarde in euro van SEK 1.050.000 per rekeninghouder per bank. Dit betekent dat je tot €85.000 bent verzekerd. 

Voordelen Klarna Sparen

Voordelen van sparen bij Klarna Bank uit Zweden:

✓ 3,25% p.j. variabele rente op spaarrekening

✓ Tot 4,16% p.j. vaste rente op deposito

✓ Ontvang rente op rente (elk kwartaal)

✓ Onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

Conclusie Klarna Bank review

Het openen van een Klarna Spaarrekening of termijndeposito gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder deze bemiddelaar kun je deze spaarrekening als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende spaarrekeningen en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig spaarrekeningen of deposito’s kunt verlengen. Een spaarrekening kan al worden geopend vanaf €1,-. Een termijndeposito vanaf €500,-.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid en bekendheid van het merk , en de hoge rente bij openen van je eerste spaarrekening bij Klarna. Bekijk product.

Top