Klarna bank, de betaaldienstverlener uit Zweden is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Klarna Bank review en ervaringen.

Wie is Klarna Bank?

Klarna is een betaaldienstverlener met bankvergunning. Opgericht in Stockholm in 2005 met het idee om betalen te vereenvoudigen, groeide Klarna snel uit tot één van Europa’s snelstgroeiende ondernemingen. In 2017 ontving het bedrijf een bankvergunning. 

klarna bank review en ervaringen

Klarna bank review: De website van Raisin vanwaaruit je de spaarrekening bij Klarna kunt openen.

De Klarna Group heeft meer dan 3500 medewerkers, is actief op 17 markten, bedient meer dan 90 miljoen actieve gebruikers. Daarnaast werken ze samen met 250.000 webwinkels, waaronder H&M, Spotify, MediaMarkt en Nike. 

Registreer gratis

Klarna Bank Review en ervaringen (aandachtspunten)

Hieronder in onze review vind je onze aandachtspunten waar je rekening moet houden bij het openen van een spaarrekening of deposito in het buitenland via Klarna Bank. Bij de vrij-opneembare spaarrekening kun je onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt.  Je kunt er ook voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Interessant bij de spaarrekening van Klarna is dat je rente op rente ontvangt. Zo kun je geld voor je laten werken. Bij de termijndeposito is dit niet het geval.

Om die reden is dit product een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De bank is gevestigd in Zweden. Zweden heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Op grond hiervan krijgt Klarna Bank een goede rating (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Hoge rente op Klarna Bank spaarrekening voor nieuwe klanten

Klarna Bank is direct één van de hoogste binnenkomers op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,25% is concurrerend als je het vergelijkt met de grootbanken ABN, ING en de Rabobank. Ter illustratie, die rente is 1,50% en variabel.

€85.000 is  het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van Klarna kunt stallen. Bij de huidige rente van 3,25% levert dat maximaal €2.762,50 per jaar op. De beste rente op een Nederlandse spaarrekening vinden we bij de RentePlús rekening van Centraal Beheer met 2,10% rente.

Op depositorekeningen, waar je spaargeld voor een langere periode vastzet krijg je een maximale rente van 3,35 procent per jaar. Bij een looptijd van één jaar ontvang je 3,35%. 

Internationaal sparen bij Klarna Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 113 partnerbanken.

raisin review

Om te sparen bij Klarna open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen. Via de Raisin app kun je je opgebouwde rente makkelijk bijhouden. 

raisin app klarna bank  

Sparen bij Klarna Bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. Zo biedt Klarna Nederlandse spaarders een scherpe rente. Voor Klarna is dit een slimme manier om relatief goedkoop spaargeld aan te trekken. Klarna is internationaal een grote speler en zeer solvabel. Ze staan onder toezicht van de Zweedse financiële toezichthoudende autoriteit Finansinspektionen. Te vergelijken met de Nederlandse Autoriteit Financiële markten (AFM).

Bovendien kun je hier als particuliere spaarder mooi van profiteren. Zo klinkt Klarna een stuk betrouwbaarder dan de veelal onbekende buitenlandse spaarbanken waarvan Raisin doorgaans spaarrekeningen en -deposito’s aanbiedt.

Hoe zit het met de belasting?

Hoe zit het met de belastingen wanneer je gaat sparen bij Klarna Bank? Zweden heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen bij je aanvraag

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld volgens het Depositogarantiestelsel van Zweden (“Riksgälden”) gegarandeerd tot de tegenwaarde in euro van SEK 1.050.000 per rekeninghouder per bank. Dit betekent dat je tot €85.000 bent verzekerd. Er is géén valutarisico meer sinds de recente wijziging van het Zweedse Garantiestelsel

Voordelen Klarna Sparen

Voordelen van sparen bij Klarna Bank uit Zweden:

3,25% p.j. variabele rente op spaarrekening

✓ Tot 3,35% p.j. vaste rente op deposito

✓ Ontvang rente op rente (elk kwartaal)

✓ Onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

Conclusie Klarna Bank review

Kortom, met de Klarna spaarrekening via Raisin krijg je het beste van twee werelden: de innovatie en betrouwbaarheid van Klarna, gecombineerd met het gemak en de flexibiliteit van Raisin. Open vandaag nog jouw Klarna spaarrekening en zet de eerste stap naar een financieel gezonde toekomst. 

Door middel van een Online Banking systeem via Raisin heb je één overzicht van je verschillende spaarrekeningen en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig spaarrekeningen of deposito’s kunt verlengen. Een spaarrekening kan al worden geopend vanaf €1,-. Een termijndeposito vanaf €500,-.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid en bekendheid van het merk , en de hoge rente bij openen van je eerste spaarrekening bij Klarna Bank. Er is nu ook een exclusieve actie in samenwerking met ons. Alleen via deze link

Top