Je wilt gaan beleggen in Bitcoin ETF’s en wilt weten hoe je dit moet doen. Waar kun je terecht? Wat zijn de kosten. Waar kan het veilig? In dit artikel meer informatie over beleggen in Bitcoin ETF’s.

Wat zijn Bitcoin ETF’s?

Een Exchange Traded Fund (ETF) is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld, net als een aandeel. Het doel van een ETF is om de prestaties van een specifieke index of activaklasse te volgen. In het geval van een Bitcoin ETF zou het de prijsbewegingen van Bitcoin nauwgezet volgen. Hierdoor kunnen beleggers op een eenvoudige en gereguleerde manier blootstelling krijgen aan de prijsvolatiliteit van Bitcoin, zonder daadwerkelijk de cryptomunt zelf te hoeven kopen en opslaan.

Waarom beleggen in een Bitcoin ETF?

Bitcoin Strategy Funds kunnen rendementen op Bitcoin-niveau bieden met het gemak van een traditioneel beleggingsplatform. Begin 2024 kregen belangrijke spot Bitcoin ETF’s officiële goedkeuring van de U.S. Securities and Exchanges Commission (SEC).

Rendement gekoppeld aan Bitcoin

Bitcoin ETF’s weerspiegelen nauwgezet de prestaties van Bitcoin en volgen de waarde ervan terwijl die fluctueert in overeenstemming met de marktprijs. Als de waarde van Bitcoin stijgt of daalt, weerspiegelen Bitcoin ETF’s deze veranderingen ook.

Liquiditeit van ETF’s

Beleggen in Bitcoin ETF’s vereenvoudigt het proces van beleggen in Bitcoin en biedt blootstelling aan de prijs zonder dat u zich hoeft aan te melden bij een crypto exchange, een crypto wallet hoeft te bezitten of directe eigendoms-risico’s hoeft te nemen.

Veiliger & gereguleerd instrument

In tegenstelling tot het zich nog steeds ontwikkelende landschap van cryptocurrency, opereren ETF’s binnen gevestigde financiële kaders, die zorgen voor regelgevend toezicht en nalevings-normen, waardoor het een betrouwbaarder instrument is voor mensen die zich aan digitale munten willen blootstellen.

Bitcoin ETF aanbieders

Door de eerder genoemde goedkeuring door de SEC is het tegenwoordig bij steeds meer partijen mogelijk om Bitcoin ETF’s te kopen. Hieronder beschrijven we enkele partijen waar je veilig kunt kopen. In Nederland kun je terecht bij online broker DEGIRO of Finst waar je in Bitcoin bundels kunt beleggen. Over de grens vind je interessante partijen zoals Freedom24.

DEGIRO Bitcoin ETF’s

In plaats van direct cryptocurrencies te kopen, kun je via DEGIRO indirect beleggen via trackers, zoals Exchange Traded Funds (ETF’s) en Exchange Traded Notes (ETN’s).

Via DEGIRO vind je een ruime selectie aan cryptotrackers, waarvan de meerderheid ETN’s zijn. Ook bieden ze crypto-ETF’s aan. Let wel, deze volgen blockchain-gerelateerde indices en niet cryptocurrencies rechtstreeks.

De crypto-ETF’s van de vier grootste uitgevers die je kunt kopen zijn (VanEck, Coinshares, Wisdom Tree & 21Shares) op basis van fondsgrootte. De kosten voor een crypto ETF via DEGIRO bedragen €2 commissie + €1 handlings fee. Op een transactie van €1.000 betaal je €3.

Freedom24 Bitcoin ETF’s

Freedom24 biedt een brede selectie van Europese en wereldwijde ETF’s, met duizenden verschillende fondsen, waaronder 11 Bitcoin ETF’s die de waarde van Bitcoin volgen. Je hebt geen cryptocurrency rekening voor conversie of wallet nodig.

Freedom24 geeft ook educatieve cursussen om je te helpen de aandelenmarkt te begrijpen en beleggingsstrategieën te verkennen.

Ontdek hier in welke 11 Bitcoin ETF’s je kunt beleggen. De kosten voor een Bitcoin ETF via Freedom24 bedragen slechts 2$/€ per order en $0,02$/€ kosten per aandeel of enkele ETF. Op een transactie van €1.000 betaal je €2,02.

Finst Crypto Bundels

Via Finst kun je op een slimme en makkelijke manier investeren in crypto. Het is het momenteel het enige platform dat je crypto laat kopen & verkopen of investeren met slimme crypto Bundels. Met lagere tarieven.

Ontdek de alles-in-één crypto-oplossing voor passieve investeerders. Koop en verkoop Bundels van populaire cryptos in één klik. Met Crypto Bundels kun je met één klik een mandje cryptos kopen of verkopen, zonder minimumbedrag. Beleg in een breed scala aan Bundels en blijf automatisch up-to-date met de markt door maandelijkse herbalancering.

Bekijk hoe het werkt via deze link en ontvang nu €10 kado. De vaste kosten bedragen 0,15% per transactie. Op een transactie van €1.000 betaal je €1,50.

Toch liever de crypto zelf kopen?

Als je toch liever fysiek bitcoin wilt kopen kun je terecht bij het Nederlandse Bitvavo of internationaal via Kraken. Bitvavo heeft ervoor gekozen om alleen fysieke bitcoins aan te bieden en geen Bitcoin ETF’s.

Bitvavo

Bitvavo is de grootste crypto exchange van Nederland en biedt doorgaans gunstige tarieven. Nu tijdelijk met €10.000 gratis transactietegoed. De vaste kosten bedragen 0,25% per transactie. Per transactie van €1.000 betaal je €2,50.

Kraken

Kraken staat bekend als zeer veilige crypto exchange.

Disclaimer: Let op: Beleggen in cryptotrackers gaat gepaard met een hoog risico. Beleg alleen in financiële producten die aansluiten bij jouw kennis en ervaring.

Top