Brand New Day, bekend van de pensioenrekening start nu ook met het aanbieden van online spaarrekeningen. Eerder dit jaar verkreeg Brand New Day een bankvergunning dankzij de overname van Allianz Nederland Asset Management (ANAM). BND is nu dus de jongste bank van Nederland. In dit artikel onze Brand New Day review en ervaringen.

Wie is Brand New Day?

Brand New Day is dé online pensioenbank van Nederland. In 2010 opgericht door de oprichters van BinckBank, om een alternatief te bieden voor de gevestigde orde waarin veel te veel voor je financiële producten betalen normaal was. Daarom biedt Brand New Day haar klanten een bourgondische service maar is calvinistisch in de kosten.

Bij Brand New Day kun je terecht voor alle vormen van ‘sparen voor later’. Je kunt (fiscaal voordelig) vermogen opbouwen voor je pensioen, de studie van je kind(eren), de aflossing van je hypotheek of gewoon voor een willekeurig doel. Daarnaast is het ook mogelijk om een bedrijfspensioen bij Brand New Day af te sluiten. Het opbouwen van vermogen gaat middels indexbeleggen of sparen. Indexbeleggen kan bij Brand New Day in verschillende aandelen- of obligatiefondsen tegen erg lage kosten. Liever sparen? Dat kan ook bij Brand New Day!

Brand New Day ervaringen

 

Brand New Day spaarrekening

Brand_new-Day-spaarrekening openen 2019

De Brand New Day spaarrekening is gemakkelijk online te openen via de site van BND. De spaarrekening van online pensioenbank Brand New Day is een gewone internetspaarrekening. Deze kun je zelf eenvoudig openen. De kenmerken van de spaarrekening komen overeen met het gros van de vrij opneembare spaarrekeningen in NL. Er geldt geen minimum inleg, geen kosten component en het product valt onder het deposito garantiestelsel.

Speciaal aan deze rekening is dat de rente iedere maand wordt bijgeschreven. Inzicht in het saldo en de opgebouwde rente heb je via de persoonlijke pagina MijnBND.  Van daaruit boek je ook geld terug naar je tegenrekening. Dat is in principe je bestaande bankrekening, je hoeft geen nieuwe betaalrekening te openen.

Let op: het online openen van de spaarrekening is alleen mogelijk voor één rekeninghouder. Wil je een gezamenlijke spaarrekening met je partner, dan moet je even bellen met de klantenservice van Brand New Day.

Brand New Day Pensioenspaarrekening

Wil je geld opzij zetten voor extra pensioen? En liever sparen dan beleggen? Met de pensioenrekening-sparen profiteer je van belastingvoordeel én krijg je een variabele rente van 0,40% per jaar.

Brand New Day Pensioenbeleggen

 

Betrouwbaar?

Dit lezen we op de site van BND. Brand New Day is afgelopen jaar over de hele linie enorm hard gegroeid. Eind 2017 waren zij bijna 220.000 klanten van dienst (plus 46%) die ons zo’n € 2,3 miljard belegd vermogen toevertrouwden (plus 68%) . Ons doel van € 2 miljard vermogen en 200.000 klanten dat u vorig jaar op deze plek las, hebben we dus ruim gehaald. Dat pensioenboeren is ons in 2017 dus best goed afgegaan.

Depositogarantiestelsel

De spaarrekening en de pensioenrekening-sparen die u via deze site opent, wordt door Brand New Day Bank N.V. aangeboden. En net als alle andere Nederlandse banken staat Brand New Day Bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank en valt het geld op uw spaarrekening onder het depositogarantiestelsel.

Dat betekent dat het geld op uw (spaar)rekeningen bij Brand New Day Bank gegarandeerd wordt tot € 100.000 per persoon. De garantie geldt dus per persoon over het totale geldsaldo op alle Brand New Day-spaarrekeningen samen. Heeft u meer dan € 100.000 bij Brand New Day Bank? Dan verliest u dit bedrag bij een faillissement van Brand New Day Bank.

Technologie en bot advies

Door slimme technologie en robo-advice zeggen zij consumenten te helpen om hun totale pensioenopbouw in eigen hand te nemen. Voor zover is er nog niks bekend over deze slimme technologie voor de spaarrekening.

BND Spaarrekening openen

Kies voor een BND spaarrekening indien je flexibel wilt sparen tegen een betere rente dan bij de bekende grootbanken. Kies voor een BND Pensioenspaarrekening indien je wilt sparen voor je pensioen en profiteer van een rente van 0,50% en belastingvoordeel.

Top