Ontdek de RentePlús Rekening van Centraal Beheer met maximale vrijheid. In dit artikel onze Centraal Beheer RentePlús Rekening review en ervaringen.

RentePlús rekening

Centraal Beheer is al vanaf 1909 een begrip in verzekeringen en bankzaken. Ze zijn groot geworden met bedrijf­spaar­rekeningen zoals Spaarloon en Levensloop. Ook nu nog hebben veel klanten in Nederland één of meer spaarrekeningen bij Centraal Beheer. Er sparen nu zo’n 355.000 mensen bij Centraal Beheer.

Centraal Beheer renteplus rekening review en ervaringen 2023

Centraal Beheer RentePlús Rekening review 2024: De website van Centraal Beheer waar je een Flexibele spaarrekening kunt openen

Open een gratis rekening

De RentePlús Rekening is een internetspaarrekening die je gratis kunt aanhouden via Centraal Beheer. Er is geen verplichting om een betaalrekening aan te houden. Er is ook geen minimale inleg vereist. Kortom , een spaarrekening met maximale vrijheid.

Centraal Beheer RentePlús rekening review en ervaringen (aandachtspunten)

De RentePlús Rekening is zoals gezegd een internetspaarrekening met maximale vrijheid. Je bepaalt zelf hoeveel geld je stort. En wanneer je het geld weer opneemt. Je regelt alles heel eenvoudig online. Zonder kosten. En via de RentePlús Rekening kun je ook geld vastzetten. Dan geniet je een nog hogere rente. De RentePlús Rekening valt onder het deposito­garantie­stelsel van De Nederlandsche Bank. Je geld is verzekerd tot EUR 100.000. De rente is recent omhoog gegaan naar 2,10%. (Peildatum  april 2024). Bekijk hier de actuele rente.

Je kunt altijd bij je geld

Je opent en beheert de RentePlús Rekening eenvoudig en veilig online. Je kunt maximaal 2 RentePlús Rekeningen openen. Je kiest zelf hoeveel en hoe vaak je geld op de rekening zet. Je kunt geld overmaken van en naar je RentePlús rekening wanneer je wilt.

Mobiel en online bankieren

Met de app en in mijn Centraal Beheer kun je het saldo inzien, bij- en afschrijvingen bekijken en makkelijk geld overboeken.

Rente op rente

Een extra voordeel bij de RentePlús Rekening is wat ons betreft het rente op rente effect. Na afloop van iedere maand wordt de rente bijgeschreven. Ze berekenen dus elke maand rente over jouw saldo inclusief de eerdere rente. Veel banken keren rente 1 keer per jaar uit.

Je RentePlús Rekening gebruiken om beleggingen mee te betalen

Wanneer je zou willen beleggen bij Centraal Beheer. Dan kun je het geld van je RentePlús Rekening gebruiken om jouw aankopen mee te betalen. Ook kun je verkoop­opbrengsten van je beleggingen op de RentePlús Rekening ontvangen.

Veiligheid

De RentePlús Rekening valt onder het deposito­garantie­stelsel van De Nederlandsche Bank (DNB). Binnen het deposito­garantiestelsel is spaargeld tot € 100.000,- per rekeninghouder gegarandeerd. Heb je een en/of rekening bijvoorbeeld met jouw partner? Dan geldt de € 100.000,- per persoon. Deze garantie geldt voor het totaal aan spaargeld dat je hebt bij Centraal Beheer.

Kredietrating

Centraal Beheer Achmea Bank krijgt een credit rating AA+ via kredietbeoordelaar S&P. Nederland zelf krijgt een AAA rating. De beste rating die er is. Mocht Centraal Beheer Achmea Bank toch failliet gaan kun je zoals eerder vermeld gebruik maken van het depositogarantiestelsel tot €100.000 per rekeninghouder per bank.

CET-1 ratio

De CET-1 ratio zegt iets over de verhouding tussen het kernkapitaal (eigen vermogen van Achmea Bank) en de uitstaande kredieten. Dat geeft weer hoeveel eigen vermogen er is ten opzichte van het totale risico dat de bank loopt. Het is daarmee één van de belangrijkste maatstaven voor het weerstandsvermogen van een bank. Dit ratio zegt iets over de betrouwbaarheid van de bank.

De gemiddelde CET-1 ratio’s van Nederlandse banken ligt op 17,2%. (peildatum 2022, bron ECB). Er zijn uitschieters zoals het Nederlandse bunq (30,3%). De CET-1 ratio van Centraal Beheer Achmea Bank ligt op 20,09%. Hoger dus dan de gemiddelde Nederlandse bank. Je kunt dus stellen dat sparen bij de RentePlús rekening van Centraal Beheer veilig is.

Voordelen Centraal Beheer RentePlús Rekening

Voordelen van sparen bij Centraal beheer in Nederland:

✓ 2,10% p.j. variabele rente vanaf de eerste euro

✓ Onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt

Geen minimale inleg en geen kosten

✓ Maandelijks rente uitgekeerd

✓ Geheel gratis

Conclusie: Centraal Beheer RentePlús Rekening review

Het openen van een Centraal Beheer RentePlús Spaarrekening gaat gemakkelijk via internet. Raadpleeg je BSN nummer en paspoort. Identificeer jezelf vervolgens via iDIN. Vervolgens ontvang je het rekeningnummer van jouw RentePlús rekening. Een rekening openen kan binnen 5 minuten.

Kortom, dit product is populair onder Nederlanders. Enerzijds komt dit door de betrouwbaarheid van het merk en de hoge rente. De rente van 2,10% is niet de hoogste op de markt maar wel een stuk hoger dan bij de grootbanken. Er is geen minimale inleg. Deze spaarrekening van Centraal Beheer is dus zeker de moeite waard. Overstappen gaat sneller dan je denkt. Bekijk product.

Open een gratis rekening

Top