Bankenplatform Raisin, een marktplaats voor deposito’s die geopend kunnen worden door Nederlanders in Europa heeft er weer een nieuwe aanbieder bij uit Estland.

Coop Pank is nu ook te openen en is een partnerbank uit Estland. De bank is de zevende partnerbank uit Estland die live is gegaan.

Coop Pank biedt termijndeposito’s aan met een rentetarief van maximaal 2,71 procent en een minimale storting van EUR 5.000. Update: Coop Pank biedt nu ook flexibel sparen aan. Het proces met Coop Pank is volledig online, waardoor het snel en eenvoudig is om termijndeposito’s te openen. In dit artikel onze Coop Pank review en ervaringen. 

Inhoudsopgave

Coop Pank ervaringen

Coop Pank is een partnerbank bij Raisin. Om gebruik te maken van het aanbod van deze bank open je éénmalig de gratis Raisin-rekening (aangehouden bij Keytrade Bank uit België), de centrale transactierekening voor al je toekomstige deposito’s via Raisin. Vervolgens kun je zoveel deposito’s als je wilt openen bij onze diverse partnerbanken – ideaal om je spaargeld te spreiden over verschillende banken en landen, zeker als je meer dan € 100.000 aan spaargeld hebt!

Raisin staat garant voor een soepel registratieproces en eenvoudig beheer van je spaarproducten bij haar partnerbanken. Bij vragen of twijfel kun je altijd contact opnemen met de klantenservice die je graag verder helpt.

Raisin heeft eerder het vertrouwen van onze klanten verdiend en heeft talrijke onderscheidingen ontvangen, maar ook een aanbevelingsscore van 95% op het onafhankelijke Duitse recensieportaal Bankingcheck. Hierdoor konden ze in heel Europa de grootste en verreweg de succesvolste marktplaats voor spaarproducten opbouwen.

Is sparen bij Coop Bank betrouwbaar?

Wanneer je jezelf afvraagt of sparen bij Coop Bank wel betrouwbaar is. Coop Pank AS (oftewel Coop Bank, “Coop“), gevestigd in Tallinn, is een financiële instelling die uitsluitend actief is op haar thuismarkt Estland en heeft naast haar hoofdkantoor 15 vestigingen. Opgericht in het najaar van 2017 als coöperatieve bank, is het de enige bank in Estland die eigendom is van consumentencoöperaties en hun klanten (c.q. eigenaars). In het particuliere segment ligt de nadruk van Coop op deposito’s, consumptieve kredieten en hypothecaire kredieten en in het zakelijke segment op kredieten en leasing. De hoofdaandeelhouder van Coop Pank is Coop Eesti, de oudste en grootste groep in de detailhandel in Estland.

Sinds december 2019 is Coop beursgenoteerd aan de Nasdaq Tallinn Stock Exchange.

Depositogarantiestelsel Estland

Estland is als lidstaat van de Europese Unie verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen, in lijn met de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU.

Rentetarieven en voorwaarden Coop Pank

AanbiederTermijnMinimale inlegRenteOpen rekening
Coop Pank1 jaar€ 5.0002,71% Open nu
Coop Pank2 jaar€ 5.0001,75% Open nu
Coop Pank3 jaar€ 5.0002,00% Open nu

Coop Bank Deposito openen

Het openen van een Coop Pank deposito gaat via banken platform Raisin. Raisin heeft een AFM vergunning voor bemiddelen in spaarrekeningen. Zonder Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen. De minimale inleg is €5.000.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid en de hoge rente bij openen van je eerste deposito.

Top