Distingo Bank, een opkomende speler in de Franse banksector heeft onze aandacht getrokken. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Distingo Bank review en ervaringen. 

Wie is Distingo Bank?

Distingo Bank is een online bank gevestigd in Frankrijk die bekend staat om zijn spaarrekeningen met aantrekkelijke rentetarieven. Distingo Bank, dat zijn deuren opende in 2013, vormt een onderdeel van CREDIPAR S.A., de Franse spaartak van Stellantis Group, gevestigd in Hoofddorp. Door gebruik te maken van de kennis en ervaring van Stellantis Group, richt Distingo zich op het ontwikkelen van spaarproducten die aansluiten bij de behoeften van klanten van Stellantis-automerken zoals Peugeot, Citroën, FIAT en Opel. Deze producten omvatten autofinancieringen, -verzekeringen en andere diensten. Distingo Bank biedt veilige digitale spaaroplossingen met zeer concurrerende rentetarieven.

distingo bank review en ervaringen

Distingo bank review: De website van Raisin vanwaaruit je de spaarrekening bij Distingo Bank kunt openen.

Registreer gratis

Distingo Bank review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze review en ervaringen met Distingo Bank blijkt dat het gaat om een gewone spaarrekening zonder voorwaarden bij geldopname, dus geen deposito. Je kunt onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt, en hebt de mogelijkheid om automatisch te sparen. Alles is volledig online te regelen. Dit product biedt een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in hun thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Frankrijk.

Bovendien heeft Zweden een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom, net zoals Nederland, een hoge rating (S&P: AA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Hoogste rente op spaarrekening Distingo Bank nieuwe klanten

Distingo Bank is direct de hoogste binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,31% op de Distingo spaarrekening is zeer concurrerend. De rente is variabel. Bovendien is €100.000 het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van Distingo kunt stallen. Daarnaast is de minimale inleg op een Distingo bank spaarrekening slechts €1,-. Tot slot wordt de rente per kwartaal uitgekeerd.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 3,31% levert dit maximaal €3.310 op per jaar op jouw Distingo spaarrekening. Nu rekenen we met 100.000 euro inleg. De Franse bank biedt de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening. Een goede rente op een Nederlandse spaarrekening vinden we bij bunq met 2,46% rente.

Bij een inleg van 20.000 euro. Zodoende levert dat €679 per jaar op. De rente is wel variabel. Zodoende kan de rente op ieder moment wijzigen.

wat rente voor verschil maakt wat te doen met spaargeld

*Bij de berekeningen voor de grafiek hebben we geen rekening gehouden met belastingen. Eerste inleg van 100.000 euro. In werkelijkheid kan het rentetarief veranderen.

Internationaal sparen bij Distingo Bank via Raisin

Raisin biedt toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit de hele Europese Unie, allemaal via één platform en volledig online. Met meer dan 800.000 Europese klanten die samen meer dan €53 miljard sparen bij 112 partnerbanken, is het duidelijk dat Raisin een betrouwbare keuze is.

Om te sparen bij Distingo bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Raisin biedt toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit de hele Europese Unie, allemaal via één platform en volledig online! Met meer dan 800.000 Europese klanten die samen meer dan € 53,0 miljard sparen bij 112 partnerbanken, is het duidelijk dat Raisin een betrouwbare keuze is.

raisin review

Sparen bij Distingo bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Met traditionele banken die steeds minder spaargeld nodig hebben, ontstaat er ruimte voor nieuwe spelers op de markt. In Nederland is LeasePlan Bank al enkele jaren actief op de spaarmarkt, en nu biedt ook Distingo Bank Nederlandse spaarders aantrekkelijke rentetarieven.

Distingo Bank richt zich op veilige digitale spaaroplossingen met zeer competitieve rentetarieven, gebaseerd op kernwaarden als transparantie, innovatie, zekerheid en flexibiliteit. In Nederland biedt de bank alleen spaarrekeningen aan.

Particuliere spaarders kunnen hier goed van profiteren. Frankrijk geniet een sterke reputatie bij kredietbeoordelaars, zoals Standard & Poor’s die de Franse economie een AA-rating geeft, wat wijst op een zeer sterk vertrouwen in de financiële verplichtingen van de Franse staat. Bovendien zijn spaartegoeden tot €100.000 verzekerd via het Europese Depositogarantiestelsel. Daarom kan gesteld worden dat sparen bij Distingo Bank veilig en betrouwbaar is, zolang je dit bedrag per rekeninghouder per bank niet overschrijdt.

Hoe zit het met de belastingen?

Distingo is een bank uit Frankrijk. Dit land heft geen bronbelasting, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting. Je hoeft verder niets te doen bij je aanvraag.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Franse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Frankrijk of elders wonen.

Voordelen Distingo Bank

Voordelen van sparen bij Distingo Bank uit Frankrijk:

✓ 3,31% p.j. variabele rente vanaf de eerste euro

✓ Onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt

✓ Inleggen vanaf €1,-

✓ Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Het spaargeld wordt gegarandeerd door depositogarantiestelsel tot €100.000

Conclusie: Distingo Bank review

Kortom, met de Distingo Bank spaarrekening via Raisin krijg je het beste van twee werelden: de innovatie en betrouwbaarheid van Distingo, gecombineerd met het gemak en de flexibiliteit van Raisin. Open vandaag nog jouw Distingo spaarrekening en zet de eerste stap naar een financieel gezonde toekomst.

Door middel van een Online Banking systeem heb je een handig overzicht van al je verschillende deposito’s. Daarnaast ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, waardoor je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande kunt verlengen.

De populariteit van dit product onder Nederlanders is te verklaren door verschillende factoren. Allereerst biedt Distingo Bank betrouwbaarheid. Daarnaast wordt bij het openen van je eerste spaarrekening een aantrekkelijk hoge rente geboden. Dit maakt het product zeer aantrekkelijk voor potentiële klanten. Bekijk product.

Registreer gratis

Top