Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Distingo Bank. De bank uit Frankrijk is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Distingo Bank review en ervaringen. 

Wie is Distingo Bank?

Distingo Bank (opgericht in 2013 en een merknaam van CREDIPAR S.A.), de Franse spaartak van de in Hoofddorp gevestigde autobouwer Stellantis Group, gebruikt haar knowhow en ervaring in de ontwikkeling van spaarproducten voor het aanbieden van autofinancieringen, -verzekeringen en andere diensten om te voldoen aan de behoeften van de klanten(netwerken) van Stellantis-automerken zoals Peugeot, Citroën, FIAT en Opel. Distingo Bank biedt veilige digitale spaaroplossingen tegen zeer concurrerende rentetarieven, gesteund op de kernwaarden transparantie, innovatie, zekerheid en flexibiliteit.

distingo bank review en ervaringen

Distingo bank review: De website van Raisin vanwaaruit je de spaarrekening bij Distingo Bank kunt openen.

Distingo Bank review en ervaringen

Uit onze Distingo Bank review en ervaringen komt naar voren dat dit een gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden bij geld opname, dus geen deposito. Je kunt onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt. Je kunt er voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Frankrijk. Zweden heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom net zoals Nederland een hoge rating (S&P: AA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Hoogste spaarrente nieuwe klanten

Distingo Bank is direct de hoogste binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,10% is zeer concurrerend. De rente is variabel. €100.000 is  het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van Distingo kunt stallen. De minimale inleg op een Distingo bank spaarrekening is €1,-. De rente wordt per kwartaal uitgekeerd.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 3,16% levert dit maximaal €3.100 op per jaar op jouw Distingo spaarrekening. Nu rekenen we met 100.000 euro inleg. De Franse bank biedt de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening. Een goede rente op een Nederlandse spaarrekening vinden we bij bunq met 2,46% rente.

Bij een inleg van 20.000 euro. Zodoende levert dat €620 op. De rente is wel variabel. Zodoende kan de rente op ieder moment wijzigen.

distingo bank raisin vs gemiddelde rente spaarrekening

*Bij de berekeningen voor de grafiek hebben we geen rekening gehouden met belastingen. Eerste inleg van 100.000 euro. In werkelijkheid kan het rentetarief veranderen.

Internationaal sparen bij Distingo Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 42,0 miljard bij 112 partnerbanken.

Om te sparen bij Distingo bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

raisin review

Sparen bij Distingo bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt. Nu biedt ook Distingo bank Nederlandse spaarders een scherpe rente. De Franse spaartak van de in Hoofddorp gevestigde autobouwer Stellantis, gebruikt haar knowhow en ervaring in de ontwikkeling van spaarproducten voor het aanbieden van autofinancieringen, -verzekeringen en andere diensten om te voldoen aan de behoeften van de klanten(netwerken) van Stellantis-automerken zoals Peugeot, Citroën, FIAT en Opel.

Distingo Bank biedt veilige digitale spaaroplossingen tegen zeer concurrerende rentetarieven, gesteund op de kernwaarden transparantie, innovatie, zekerheid en flexibiliteit. In Nederland biedt de bank uitsluitend spaarrekeningen aan.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. Frankrijk geniet een sterke reputatie bij de kredietbeoordelaars. Van Standard & Poor’s ontvangt de Franse economie een AA-rating, wat duidt op een zeer sterk vertrouwen dat de Franse staat haar financiële verplichtingen na kan komen. Je bent tevens tot €100.000 verzekerd via het Europese Depositogarantiestelsel. Daarom kun je dus gerust stellen dat sparen bij Distingo bank, veilig en betrouwbaar is, zolang je niet boven dit bedrag uitkomt per rekeninghouder per bank.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Franse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Frankrijk of elders wonen.

Voordelen Distingo Bank

Voordelen van sparen bij Distingo Bank uit Frankrijk:

✓ 3,16% p.j. variabele rente vanaf de eerste euro

✓ Onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt

✓ Inleggen vanaf €1,-

✓ Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Het spaargeld wordt gegarandeerd door depositogarantiestelsel tot €100.000

Distingo Bank Spaarrekening openen

Het openen van een Distingo Bank Spaarrekening gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze spaarrekening als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende deposito’s en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , de hoge rente bij het openen van je eerste spaarrekening bij Distingo Bank. Bekijk product.

Registreer gratis

Top