Deze keer hebben we een mooie en zeer aantrekkelijke campagne in het finance segment. Het gaat dus om de Forex broker “eToro” voor beleggen in aandelen tegen €0,- transactiekosten. In dit artikel onze eToro ervaringen en review in Nederland.

Wat is eToro

eToro is een online broker met kantoren in Cyprus, Londen en Tel aviv. eToro werd in 2006 opgericht door de broers Yoni Assia en Ronen Assia samen met David Ring. In 2010 werd het een sociaal investering platform met een “Copy-Trading” -functie. Deze functie stelt beleggers in staat om investeringen van succesvolle handelaren te bekijken, te volgen en te kopiëren.

De website van eToro

Geen transactiekosten

Bij eToro betaal je geen transactiekosten op aandelen. Ook gelden er geen uitgifte – en beheerskosten.

Aanbod eToro broker

Qua aanbod zit het goed bij deze review van eToro. Het aanbod aandelen is enorm en zo kun je beleggen in verschillende regio’s.

  • Aandelen
  • EFT’s / trackers
  • CFD’s
  • Crypto

eToro ervaringen en review (aandachtspunten)

Nu we weten dat er geen transactiekosten gelden op aankoop en verkoop van aandelen en ETF’s. Op welke punten moet je dan wel letten bij het openen van een gratis eToro rekening? Hieronder duiken we meer op de details met onze eToro review na het openen van een rekening.

De ervaring met eToro is dat je zoals de advertenties aanprijzen gratis kunt handelen.  Wel moet je rekening houden met de volgende dingen.

Kosten voor geldopnames eToro

eToro brengt een vast tarief van $ 5 in rekening voor alle geldopnames. Het minimale opnamebedrag is $ 30. Het beste is dus om niet te vaak te laten uitbetalen. Zo bespaar je geld.

Overige kosten waar je op moet letten

De kosten voor het traden en beleggen zitten bij eToro in de spread en de overnight fee. De spread is het verschil tussen kopen en verkopen. En de overnight fee is wat je betaalt als je jouw positie ‘s nachts open wil houden. De spread zal afhankelijk van de marktomstandigheden en -liquiditeit variëren. Er kunnen zich gevallen voordoen waarin marktomstandigheden ervoor zorgen dat de spreads hoger zijn dan de spreads die worden weergegeven.

eToro brengt ook een nacht-/weekendpremie in rekening voor CFD-posities, zoals posities met hefboom en short-posities (VERKOPEN).

eTorro is overigens transparant in de tarieven tijdens het handelen, dus je zult achteraf nooit worden verrast. Bovenstaande elementen zorgen dus voor het verdienmodel van eToro.

eToro platform en service

eToro is ’s werelds meest vooraanstaande sociale handelsnetwerk met miljoenen geregistreerde gebruikers, evenals een serie innovatieve handels- en beleggingsinstrumenten. Handel en beleg in topaandelen en ETF’s. Handel in valutaparen, indices en grondstoffen via CFD’s.

eToro is de enige plaats waar beleggers traditionele activa zoals aandelen of grondstoffen kunnen houden naast ‘nieuwe’ instrumenten, zoals cryptovaluta’s. Naast grondstoffen, valuta en andere middelen is een breed aanbod van aandelen toegevoegd (dat nog steeds wordt uitgebreid), waarmee handelaren hun portefeuilles nog verder kunnen diversificeren door te beleggen op de wereldwijde aandelenmarkt.

Het intuïtieve platform van eToro

Copy trading: kopieer de beste beleggers

Bij eToro kun je gebruiker maken van een copy trading functie. Dit is een unieke functie waarbij je de handelshistorie kunt bekijken van traders maar dit ook kunt kopiëren naar je eigen profiel.

Beleggers kopiëren – de copy trading functie van eToro

Voor en nadelen eToro Trading Platform:

Intuïtief, gebruiksvriendelijk platform

Snel en simpel registratieproces.

Lage en transparante kosten

Openbare kennisdeling via sociaal handelen

Volledige uitvoering – directe toegang tot de beurzen.

Betalen via iDeal

Spreads soms wat hoog

Handelsmarkten mogen uitgebreider

eToro demo account

Als beginnende trader of belegger kun je ook eerst het platform uitproberen. Dat kan heel gemakkelijk met een eToro demo account binnen je online omgeving. Je kunt selecteren of je wilt handelen in een demo omgeving of “echte” omgeving.

Is eToro betrouwbaar?

Je bent op zoek naar een broker en dan wil je wel weten of deze betrouwbaar is. In dit gedeelte van onze eToro review geven wij hier antwoord op.

eToro bestaat al meer dan 14 jaar en heeft inmiddels miljoenen gebruikers over de hele wereld.

Regulering en vergunningen

Hoe beoordeel je of een broker betrouwbaar is? Kijk dan naar toezicht en regulering. Broker eToro staat in meerdere landen onder toezicht. In Cyprus onder de CySEC en in Engeland onder de FCA. Je kunt dit beoordelen als de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland.

Garantiefonds

Deze broker is Europees gereguleerd en biedt onder andere een waarborgfonds, waaruit klanten tot een bedrag van €20.000 gecompenseerd kunnen worden mocht er iets met eToro gebeuren.

Conclusie: eToro ervaringen en review

Gratis handelen betekent ook echt gratis handelen bij eToro (aandelen en ETF’s). Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare partij waar je flink op de kosten kunt besparen (mits je rekening houdt met onze aandachtspunten) is eToro een goede keuze. De copy trading functie is een originele feature op het platform en zeker de moeite waard om uit te proberen.

Aanvragen

Aanvragen gaat geheel online. Na een aantal vragen over je persoon, woonadres, je beroep, BSN, en kennis over beleggen. Houd je paspoort bij de hand. Na het storten van €200 (via iDeal of creditcard) kun je starten met handelen.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

eToro is een multi-assetplatform dat zowel investeringen in aandelen en cryptocurrencies biedt, als CFD-activa verhandelt.

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn waarbij je een hoog risico loopt om snel geld te verliezen vanwege hefboomwerking. 75% van de particuliere beleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. Je moet overwegen of je begrijpt hoe CFD’s werken en of je het kunt veroorloven het hoge risico te lopen je inleg te verliezen.

Cryptocurrencies zijn een zeer volatiel ongereguleerd beleggingsproduct. Geen EU-beleggersbescherming.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De gepresenteerde handelsgeschiedenis is minder dan 5 jaar en is mogelijk niet voldoende als basis voor investeringsbeslissingen.

Bovenstaande informatie is geen beleggingsadvies.

Bron: eToro, bewerking: Spaarrentesvergelijken.net

Top