Wil je snel extra geld verdienen maar heb je geen idee waarmee? Aan de hand van voorbeelden geven we antwoord op deze wens. In dit artikel 17 tips zodat je gelijk kan starten met extra geld verdienen in 2022.

Extra Geld verdienen: de beste methode op het internet

Om de juiste keuze te maken voor jou is het belangrijk dat je eerst bepaalt hoeveel geld je wilt verdienen.

Daarnaast is het raadzaam na te gaan hoeveel je mag bijverdienen naast je baan. Indien van toepassing op jouw situatie. Lees onze 16 tips die makkelijk extra geld verdienen mogelijk maken.

Inhoudsopgave

1. Krijg inzicht in je financiën

Woolsocks review en ervaringen
Bespaar geld dankzij cashback op dagelijkse uitgaven

Krijg een overzicht van al je bankrekeningen en bespaar geld dankzij cashback op dagelijkse uitgaven (bv. bij Lidl). Woolsocks is een gratis app voor geld managen en opgericht door de 2 founders van DEGIRO. Onlangs won Woolsocks nog een award voor beste innovatieve idee van 2022. Bekijk aanbieding.

2. Geld verdienen met Beleggen

extra geld verdienen_degiro
Extra geld verdienen 2022 – beleg in aandelen

Open een account bij een online broker. Je hebt tegenwoordig steeds meer online brokers waar je goedkoop kunt handelen. Enkele populaire brokers zijn DEGIRO en Scalable Capital. Bij online broker DEGIRO krijg je op dit moment tijdelijk €100,- gratis transactietegoed.

Wil je helemaal geen transactieskosten? Bij Scalable handel je commissievrij in 7.000 aandelen en 750 Prime ETF’s. Inleggen kan al vanaf €1,-. Registreer met je emailadres.

Let op: beleggen kent risico’s. Je kunt een (deel) van je inleg verliezen.

3. Start een webshop

Wil je graag zelf iets starten? Investeer je tijd in het bouwen van een webshop. Tegenwoordig is het makkelijk om binnen een paar klikken een webshop te starten. Dit is interessant omdat je al met weinig kosten kunt beginnen.

Een populaire vorm is “dropshipping”. Bij dropshipping maak je gebruik van de voorraad van groothandels (bol.com / AliExpress) zonder dat je daadwerkelijk zelf producten op voorraad hoeft te leggen. Shopify is bijvoorbeeld zo’n platform.

4. Verdien geld met affiliate marketing

verdien geld met affiliate marketing

Een andere manier om zonder voorraad geld te verdienen is als affiliate partner. Je verdient dan door andermans producten en/of services te bespreken (bv. reviews) en te promoten. Bekende affiliate netwerken in Nederland zijn Daisycon en Awin. Met WordPress maak je trouwens een affiliate website in een handomdraai. Weet je nog niet welke producten je zou willen verkopen. Kijk dan is op Google Trends naar recente populaire onderwerpen en producten.

5. Geld verdienen met je spaargeld

geld verdienen met spaargeld

Heb je al nagedacht over een spaarrekening? Veel mensen laten hun geld op hun betaalrekening staan zonder er wat mee te doen. De grootbanken bieden echter een lage rente. Er zijn tegenwoordig steeds meer online banken die een concurrerende rente bieden. De hoogste rente op een vrij-opneembare spaarrekening vind je momenteel bij de Franse bank Renault Bank (via Raisin) 85x hoger dan de traditionele grootbanken.

Heb je langer de tijd zet je spaargeld dan weg op een deposito om nog meer geld te verdienen. Via spaarplatform Raisin kun je tot max. 2,90% rente behalen. Je spaargeld is verzekerd tot 100.000 euro.

6. Verdien geld als hondenoppas

Heb je geen tijd voor een hond vanwege werk of andere verplichtingen? Kies dan voor Petbnb. Via dit platform kun je jezelf aanmelden als hondenoppas en geniet je wel van de lusten maar niet van de lasten. Bijkomend voorbeeld. Je kunt er ook nog eens geld mee verdienen. Meld je aan en bepaal je dagprijs. Meestal wil de eigenaar van de viervoeter even afspreken om kennis te maken. Je kunt zelf je tarieven bepalen.

7. Geld verdienen via Nederlands vastgoed

Extra geld verdienen - Beleggen in vastgoed_SynVest
Extra geld verdienen 2022 – Beleg in vastgoedfondsen

Verdien geld met de vastgoedfondsen van Synvest. (bekend van TV). Het SynVest Dutch RealEstate Fund is een vastgoed beleggingsfonds gericht op de Nederlandse markt, hiervoor al andere obligaties. Ze richten zich op verschillende soorten vastgoed en volgen continu de ontwikkelingen in de markt. Hierdoor wordt een optimale vastgoedportefeuille samengesteld met goede rendementsverwachtingen.Je kunt een gemiddeld totaalrendement van 9,3% per jaar verwachten (prognose) over een periode van 7 jaar. Dit is een inschatting, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Vraag vrijblijvend informatie op via deze link.

8. Verhuur je auto

Heb je een auto? Het grootste gedeelte van de tijd staat je auto stil. Denk eraan om je auto te verhuren. Zo verdien je eenvoudig (extra) geld zonder er iets voor te doen. Je auto is meestal verzekerd voor ongevallen. Zelf heb ik goede ervaringen met Snappcar. Zowel om een auto te huren als een auto te verhuren. Verdien al snel € 350,- per maand!

9. Geef bijles en verdien zo geld

Ben je er ergens goed in? geef (online) bijles aan schoolkinderen. Bespeel je een instrument? leer het andere ook. Zo geniet je voldoening en verdien je ook geld. In deze tijd kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld een youtube kanaal op te zetten met een aantal gratis lessen waarmee je een bereik opbouwt. Voor de mensen die hierna meer willen leren biedt je betaalde lessen aan.

10. Start als chauffeur of pakketbezorger

Meld je aan bij Uber als chauffeur. Je kunt zelf bepalen wanneer en hoeveel je werkt. Wel dien je een auto aan te schaffen (koop of lease) Ook dien je een taxi vergunning aan te vragen. Of meld je aan bij PostNL en bezorg post of pakketjes. Door Corona is er wellicht meer vraag naar bezorgers doordat er meer mensen thuis zitten en meer bestellen.

11. Ga schoonmaken

geld verdienen met schoonmaken

Meld je aan als schoonmaker bij online platform Helpling. Helpling is een platform dat particuliere schoonmakers koppelt aan huishoudens. Via het platform boeken klanten in slechts een aantal klikken een huishoudelijke hulp bij hen in de buurt. Voor schoonmakers is het makkelijker dan ooit om een vaste klantenkring op te bouwen. Alle hulpen hebben een profiel met klanten beoordelingen, ervaring en de prijs die zij vragen. Het prikbord met briefjes in de supermarkt is niet meer nodig, vanaf nu vinden klanten op basis van de duizenden beoordelingen eenvoudig de beste particuliere huishoudelijke hulp.

12. Handel in kunst

Weet je wat van kunst? Verdiep je in kunst en start met handelen. Open een account op veilingsite Catawiki en doe mee aan een veiling. Vind bijzondere objecten en verkoop de kunst vervolgens op een later tijdstip op een ander handelsplatform aan mogelijk geïnteresseerde kunstliefhebbers. Kunst is een goede manier om winst te maken omdat de waarde vaak bepaald wordt door wat iemand er voor wilt geven. Kunst is subjectief!

13. Bouw websites (WordPress)

Ben je een beetje handig met het bouwen van websites. Via het content management systeem WordPress bouw je met een handomdraai websites. Als je een beetje leert programmeren kun je vrij beschikbare WordPress templates ombouwen tot een geschikt product voor veel klanten. Klanten betalen al gauw tussen de €500 en €1000 voor een basis website. Overweeg ook een cursus front end development (CSS, html, javascript) zodat je ook handig wordt in de visuele vertaling.

14. Beleggen met wisselgeld

geld verdienen met je wisselgeld

Peaks is de snelstgroeiende beleggings app in Nederland. Peaks is dé app die beleggen voor iedereen mogelijk maakt. Super simpel met je wisselgeld. Zo haal je ongemerkt je spaardoel. Peaks is ontstaan vanuit de Oudhollandse pieken pijp. Dat was een buis die je vulde met je overgebleven wisselgeld. Na verloop van tijd zat er een aardig bedrag in waar je iets leuks of nuttigs mee kon doen. Met Peaks kun je ook je wisselgeld verzamelen, maar dan van je bankafschrijvingen. Een soort piekenpijp 2.0 dus. Download de app hier.

15. Verkoop je oude kleding

Ruim je kast op en zet je oude kleding te koop op marktplaats of via de populaire Vinted app. De circulaire economie wordt steeds populairder. Meer er meer mensen omarmen producten met een tweede leven. De app is ook bekend van tv. Maak mensen blij met kleding die je zelf toch niet meer draagt en verdien een leuk zakcentje.

16. Verdienen met Crypto

extra geld verdienen met crypto
Extra geld verdienen met Crypto

Bezit je Cryptovaluta? zoals Bitcoin, Ethereum of XRP? Wist je dan dat je net als op spaargeld ook rente kunt ontvangen op Crypto? Via Youhodler kun je rente verdienen. Op Bitcoin geven ze een rente van 4,8%. Op de XRP munt en Ethereum 4,5%. Leer meer over Youhodler. Bekijk de website en start met verdienen op je crypto. Je kunt je verdiensten eenvoudig bijhouden in de Youhodler app. op dit moment loopt er een actie waarbij je een Tesla kunt winnen.

17. Teksten schrijven voor geld

geld verdienen met teksten schrijven

Heb je een journalistieke achtergrond of ben je gewoon handig met teksten schrijven? Meld je dan aan op internet als schrijver. Tekstschrijvers worden vaak uitbetaald per woord en dit kan variëren van €0,05 – €0,10 per woord. Een gemiddeld artikel is 300 woorden en zo verdien je toch minimaal €15,- per afgeronde tekst. Soms moet je een proeftekst schrijven om aangenomen te worden als schrijver. Kijk eens naar freelancer.nl of tekstbroker.

Conclusie: Extra Geld verdienen in 2022

Zoals je kunt lezen zijn er talloze manier om (extra) geld te verdienen in 2022. We hopen dat er een paar nuttige tips tussen zitten waar je direct wat mee kunt. Gebruik je creativiteit en start vandaag nog met verdienen.

Top