Hoe word ik rijk? Rijk worden en zijn heeft niet alleen met geld te maken. Ook je mindset speelt hierbij een rol. Negatieve gedachten, niet lekker in je vel zitten, gebrek aan energie enzovoort hebben zo z’n weerslag op wat je doet en hoe. Daarom in dit artikel 10 tips voor de juiste mindset om rijk te worden en te zijn.

Inhoudsopgave

Het gras is altijd groener bij de buren

Laat jij je in het dagelijkse leven leiden door wat je buren bezitten en doen? Vind je hun auto mooier, hun interieur, hun vakanties en dergelijke. Streef je er steeds naar hetzelfde als je buren te doen en te bezitten? En zeg eens eerlijk: is dat niet ontzettend vermoeiend en prijzig? Ga bij jezelf te rade en kijk niet naar wat anderen doen en hebben. Vraag je af wat jij wilt en belangrijk vindt in je leven. Ga daarvoor en je zult zien het werk bevrijdend. Die vrijheid helpt je op weg je eigen doelen na te streven en te bereiken; rijk worden en zijn.

Je laten leiden door mooie verhaaltjes en praatjes

Inderdaad die mooie verhaaltjes en gladde praatjes van verkopers, dienstverleners, reclames en commercials zijn prachtig. Maar, klinken ze je vaak te mooi en te fantastisch in de oren? Nou, je zit niet ver naast de werkelijkheid. Want, als iets te mooi is om te geloven, dan is het vaak ook zo. De keerzijde is dat het je geld kost en niets oplevert. Zonde toch? Gebruik liever je gezonde verstand. Wees kritisch en realistisch. Trap niet in mooipraterij. Je bewijst jezelf er een dienst mee. Je zult merken dat je meer geld overhoud om opzij te zetten en zo je doel rijk worden en zijn te bereiken.

Leef in het hier en nu!

Leven in het hier en nu is een prima manier om te genieten van al het moois dat het leven je biedt. Probeer het eens. Je zult merken dat het je een ontzettend rijk gevoel geeft. Voel de zonnestralen op je huid, hoor de vogeltjes ketteren, omarm in gedachten die onbekende die naar je glimlacht, loop met je blote voeten door het natte gras en voel de wind in je haren. Ervaar het en geniet ervan. Die dingen en veel andere zaken zijn gratis. Je zult merken dat je je heerlijk vrij voelt, vitaal en dat je nieuwe energie krijgt om vervolgens de rest van de dag aan te kunnen. En zeg nu zelf: leven in het hier en nu, genieten van die kleine gratis dingen in het leven ook hoort bij je rijk voelen.

Wat heb je écht nodig om je rijk te voelen?

Voel jij je rijk, omdat je een nieuwe auto kunt kopen? Designer kleding, sieraden en een weekendje weg? Maar, wat als je in de put zit? Troosten al die bezittingen je? Slaan ze een arm om je heen, spreken ze je bemoedigend toe en geven ze je een welgemeende knuffel? ‘k Dacht het niet! Investeer daarom zeker ook in je vriendschappen en relaties. Een groot sociaal netwerk is namelijk evenzo belangrijk, aldus diverse wetenschappelijke onderzoeken. Wie een groot en hecht sociaal netwerk heeft, is niet alleen gelukkiger, blijer en voelt zich rijker, maar leeft bovendien vaak ook langer. Dus: maak vrienden en onderhoud die contacten goed.

Tip:Investeer in de eerste beursgang van Amerikaanse en Europese bedrijven. – nu tegen gemiddeld rendement van 64% Bekijk aanbieding

* In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

Zorg voor discipline en leer omgaan met frustraties!

Over rijkdom dromen en het nastreven, is prachtig. Maar, in je dromen is het pad vaak geplaveid en zonder voetangels. De realiteit daarentegen is vaak totaal anders. Wees je daarvan bewust. Realiseer je dat een kapitaal vergaren tijd, energie, inzet en discipline vergt. En… dat je daarnaast te maken krijgt met tegenslagen die je succes kunnen frustreren. Immers, slapend rijk worden is maar weinigen gegeven. Wees flexibel van geest en leer omgaan met tegenslagen die je successen kunnen frustreren. Kies voor een positieve levensinstelling, heb een focus en wees gepassioneerd bezig met wat je wilt. Want, negatief in het leven staan, kost heel veel energie en werkt stress in de hand. Zonde toch? Het weerhoudt je van je droom: rijk worden en zijn. Geniet daarom van elke euro die je aan je kapitaal kunt bijschrijven. Heb zelfdiscipline en houd vol.

Leef zuiniger en koop minder

Door de economische crisis is de bewustwording dat het allemaal best wat minder kan, doorgedrongen in de maatschappij. Goedkoper inkopen doen, spullen ruilen, delen, hergebruiken en tweedehands aankopen doen, zijn meer en meer gewoon. En waarom ook niet? Want, wil je rijk zijn en/of worden dan komt dat niet uit de lucht vallen. Bewuster leven en bedenken wat je wel en niet nodig hebt. En ook: hoeveel je bereid bent ervoor te betalen. Maak gebruik van de nieuwe mogelijkheden die zijn ontwikkelt mede door crisis. Zuiniger leven en minder kopen, is tegenwoordig dankzij allerlei initiatieven een stuk gemakkelijker. Van goedkoop op vakantie gaan en voordelige designkleding kopen tot autodelen.

Doe de ‘excuus-Truus’ in de ban

Herken jij ze? Ik kan dat niet, te moeilijk en te ingewikkeld. Allemaal voorbeelden van ‘excuus-Truusjes’ voor wie wel wil, maar er geen zin in heeft? Tja, heb je daar last van? Dan wordt het ook wel erg moeilijk om rijk te worden en zijn. Want, een kapitaal vergaren, komt niet van vandaag op morgen. Het vergt discipline en doorzettingsvermogen. Niet alleen moet je een doel hebben, maar je moet er ook voor willen gaan. Je er volledig voor inspannen. Van voordeliger leven, nee-leren zeggen en extra inkomsten zoeken tot ‘ik kan dit’ en ‘ik wil dat’. Ontbeer je die mentaliteit? Blijf je vluchten in allerlei excuses en smoezen? Dan gaat rijk worden je niet lukken.

Rijk worden, is minder willen

Heb je besloten rijk te worden? Dan weet je vast dat je daarvoor dingen moet doen en laten. Ben je je daarvan bewust? Dan heb je al een flinke stap gezet. Je realiseert je dat je rijkdom niet uit de lucht komt vallen. Dat je daarvan bepaalde offers moet brengen en keuzes moet maken. Zo kun je wel een auto willen, maar kies je bewust voor een occasion. Wil je wel op vakantie? Dan doe je dat voordelig via huizenruil. En wil je bijvoorbeeld toch je vijftigste verjaardag groots vieren? Dan vier je het wel zo goedkoop thuis in plaats van een zaaltje te huren met catering. Kortom, je realiseert je dat rijk worden betekent minder te willen zonder dat het direct ten koste gaat van je levenskwaliteit.

Vergroot je zelfvertrouwen

Ook werken aan meer zelfvertrouwen draagt bij aan je rijkdom. Zowel psychisch als in materieel opzicht. Immers, door een cursus, training of opleiding te volgen vergroot je je kennis en vaardigheden. Dat maakt je zelfverzekerder én biedt je nieuwe kansen plus mogelijkheden. Om ander werk te zoeken, meer te gaan werken, een stapje op de carrièreladder te maken of geld te verdienen door je passie te gaan volgen. En zeg nu zelf? Krijgt je zelfvertrouwen geen enorme boost als je doet wat je leuk vindt, waar je goed in bent en wat je happy maakt? Maar, dat niet alleen: ook is het een prima kans om extra of meer inkomsten te genereren die je opzij kunt zetten en zo kan bijdragen aan je toekomstige rijkdom.

Rijk worden en zijn, is een kwestie van volhouden

Rijk worden kan natuurlijk door de loterij te winnen of een erfenis krijgen. Maar, laten we eerlijk zijn: voor de meesten is dat niet weggelegd. Om rijk te worden, moet je wat doen! Hard werken, een duidelijk doel hebben, er helemaal voor gaan en het volhouden. Doe je dat? Dan pluk je na verloop van tijd er de vruchten van. Wellicht niet vandaag en ook niet morgen, maar wel met de tijd. Des te duidelijker je focus en je doel, des te gemakkelijker is het om je ervoor in te zetten en het tot een goed einde te brengen. Overigens vergeet niet dat rijk zijn en voelen ook iets is dat binnenin je zit. Zo is de een rijk met 1 miljoen en de ander met € 1.

Direct starten? Lees onze artikelen wat te doen met je spaargeld in 2022 of 11 investeringstips om meer rendement te halen uit je geld.

Tagged with →  
Top