Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. HoistSparen. De spaarrekening van HoistFinance uit Zweden is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze HoistSparen review en ervaringen. 

Wie is HoistSparen?

HoistSparen is het spaarmerk van Hoist Finance, een vermogensbeheerder gespecialiseerd in non-performing loans (NPL’s). Gevestigd in Stockholm, richt de bank zich al meer dan 25 jaar op het investeren in en beheren van schuldportefeuilles, en is het met inmiddels 13.000 werknemers en vestigingen in 12 verdere Europese landen uitgegroeid tot een van de toonaangevende schuldherstructureringsbedrijven in Europa. Hoist Finance helpt banken om hun balans te ontlasten, middelen vrij te maken voor hun respectieve kernactiviteiten en om te voldoen aan hun wettelijke vereisten. Dit alles met het doel van om bij te dragen aan een gezond en inclusief financieel ecosysteem.

HoistSparen review en ervaringen

HoistSparen review: De website van Raisin vanwaaruit je de spaarrekening bij HoistSparen kunt openen.

HoistSparen review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze HoistSparen review komt naar voren dat dit een gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden bij geldopname. Maar ook een deposito met beperkende voorwaarden waarbij de looptijd en rente vast zet.

Bij de vrij-opneembare spaarrekening kun je onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt. Je kunt er ook voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Interessant bij de spaarrekening van HoistSparen is dat je rente op rente ontvangt. Zo kun je geld voor je laten werken.

Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De bank is gevestigd in Zweden. Zweden heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom een goede rating (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Hoge rente op HoistSparen spaarrekening voor nieuwe klanten

HoistSparen is direct één van de hoogste binnenkomers op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,25% is concurrerend als je het vergelijkt met de grootbanken ABN, ING en de Rabobank. Die rente is namelijk 1,70%. De genoemde rente is variabel.

€85.000 is  het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van HoistSparen kunt stallen. Bij de huidige rente van 3,25% levert dat maximaal €2.835 per jaar op. De beste rente op een Nederlandse spaarrekening vinden we bij de RentePlús rekening van Centraal Beheer met 2,10% rente.

Wil je een hogere rente? Bij een 1 jaar deposito van HoistSparen ontvang je nu 3,30%.

Internationaal sparen bij HoistSparen via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 113 partnerbanken.

Om te sparen bij HoistSparen open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

raisin review

Sparen bij HoistSparen, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt. Nu biedt ook HoistSparen Nederlandse spaarders een scherpe rente. Ze staan onder toezicht van de Zweedse financiële toezichthoudende autoriteit . Te vergelijken met de Nederlandse Autoriteit Financiële markten (AFM). Zweden heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom net zoals Nederland de hoogste rating (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

HoistFinance heeft een CET-1 ratio van 15%. Het CET-1 ratio zegt iets over de verhouding eigen vermogen en uitstaande kredieten. Dit ratio geeft dus de verhouding weer tussen hoeveel risico de bank neemt ten opzicht van hoeveel geld ze hebben. De gemiddelde CET-1 ratio’s van Nederlandse banken ligt op 17,2%. (peildatum 2022, bron ECB). De CET-1 ratio van Hoist ligt iets lager dan de gemiddelde Nederlandse bank, maar nog steeds hoger dan de minimale vereiste. We kunnen dus stellen dat sparen bij HoistSparen veilig is!

Hoe zit het met de belasting?

Hoe zit het met de belastingen wanneer je gaat sparen bij HoistSparen? Zweden heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen bij je aanvraag.

Depositogarantiestelsel

Overeenkomstig EU-Richtlijn 2014/49/EU inzake de depositogarantiestelsels wordt uw spaargeld – inclusief rente die is aangegroeid maar nog niet bijgeschreven – gegarandeerd door het Zweedse wettelijke depositogarantiestelsel tot (de tegenwaarde in euro van) SEK 1.050.000 per rekeninghouder per bank (houd dit laatste in het achterhoofd, mocht je buiten Raisin nog tegoeden aanhouden bij de betreffende bank). Terugbetaling vindt plaats naar jouw Raisin-rekening in euro. Het terugbetaalbare bedrag wordt beschikbaar gemaakt aan de rekeninghouder binnen 7 werkdagen vanaf het moment van inwerkingtreding van het depositogarantiestelsel. De garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Zweden of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is Riksgälden.

Voordelen HoistSparen

Voordelen van sparen bij HoistSparen uit Zweden:

✓ 3,25% p.j. variabele rente op spaarrekening

✓ Ontvang rente op rente (elk kwartaal)

✓ Onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Regel alles eenvoudig online

Conclusie HoistSparen review

Ter conclusie: het openen van een HoistSparen Spaarrekening gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder deze bemiddelaar kun je deze spaarrekening als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende spaarrekeningen en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig spaarrekeningen of deposito’s kunt verlengen. Een spaarrekening kan al worden geopend vanaf €1,-.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid en bekendheid van het merk , en de hoge rente bij openen van je eerste spaarrekening bij HoistSparen. Bekijk product.

Registreer gratis

Top