We hebben een nieuwe interessante beleggingscampagne in het finance segment. De indexbelegger the Index People uit Haarlem. In dit artikel onze Index People review en ervaringen.

Wie is Index People?

The Index People beheert wereldwijd voor meer dan €1,8 miljard aan beleggingen voor klanten. Onlangs wonnen ze de IEX Gouden Stier. Bij Index People hanteren ze een eenvoudig uitgangspunt: het rendement van een belegging komt ten goede aan de belegger. Index People beheert jouw portefeuille super efficiënt. En ze vermijden onnodige transacties. Hierdoor haal je meer rendement uit jouw belegging. Dat is de vernieuwende werkwijze van Index People. Het kantoor is gevestigd in Haarlem.

index people review en ervaringen

Index People review: De website van Index People waar je wereldwijd kunt indexbeleggen tegen lage kosten

Het grote voordeel van indexbeleggen is dat er in één keer alle aandelen gekocht worden die deel uitmaken van een bepaalde index. U hoeft dus niet steeds een los aandeel te kopen. Hiermee spaart u niet alleen kosten uit, maar spreidt u uw geld ook over een veelvoud van aandelen. Dit verlaagt het risico dat u geld verliest, bijvoorbeeld door een faillissement van een bedrijf. Een index kan niet failliet gaan, maar natuurlijk wel in waarde fluctueren.

Hoe werkt het? Indexbeleggen bij Index People

Index People hanteert een beleid dat de wereldwijde economie en daarmee de koopkracht zo goed mogelijk vertaalt naar de beleggingsportefeuilles zodat er geen beleggingskans wordt gemist. En ze zorgen ervoor dat de beleggingsportefeuille altijd in overeenstemming blijft met jouw beleggingsprofiel, dat aansluit op je wensen en doelstellingen.

Deze vorm van indexbeleggen probeert dus niet de markt vóór te zijn, maar deze op basis van onderzoek en data te volgen. Dat scheelt aanzienlijk in kosten, risico en rendement, hier lees je er meer over. Indexbeleggen is dé manier om zoveel mogelijk rendement op beleggingen voor klanten te verdienen en niet te laten weglekken

Index People review en ervaringen (aandachtspunten)

Indexbeleggen kan op verschillende manieren. Een actief beleggingsbeleid anticipeert (speculeert) op een eventuele waardeverandering van de index. Dat betekent meestal veel aan- en verkooptransacties (en dus kosten) omdat de actieve belegger probeert in te spelen op een koersstijging of daling. Het beleid van Index People de meest pure vorm van indexbeleggen: het volgen van de index (markt), ook wel een passief beleggingsbeleid genoemd.

Waarin kun je beleggen

Index People belegt je geld in indexfondsen, volgens het risico dat je kunt en wilt dragen. Dat risico wordt bepaald aan de hand van vragen over je beleggingshorizon en hoe je omgaat met koersdalingen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een belegd vermogen van 100.000 euro, verspreid over 7.500 aandelen in 74 verschillende landen en meer dan 10.000 obligaties verspreid over 62 landen.

Kosten

Bij een vermogen tot 250.000 euro is de vaste vergoeding voor het beheren van je portefeuille 0,70 procent per jaar. Komt het vermogen hier bovenuit, dan betaal je over het meerdere een lager percentage. Daarnaast betaal je 0,02 procent voor de bank die je beleggingen bewaart. De indexfondsen zelf hebben interne kosten die zijn verwerkt in de koers.

Veiligheid

Index People heeft een vergunning voor het beheren van vermogens van klanten. De AFM en DNB houden hier toezicht op. Het belegde vermogen van klanten wordt gescheiden bewaard en is dus veilig in het geval van een faillissement.

Beoordeling door klanten

Index People scoort zeer goed in het KTO van de onafhankelijke vergelijkingssite Vermogensbeheer.nl en uit enquêtes onder klanten blijkt dat 92 procent hen wil aanbevelen.

Index People voordelen

✓ Inleggen vanaf €100.000

✓ Periodiek inleggen of opnemen is mogelijk

✓ Lage kosten

✓ Eén van de tien beste keuzes in de categorie Vermogensbeheerder volgens IEX (2023)

Conclusie: Index People review en ervaringen

Als je op zoek bent naar een onafhankelijke vermogensbeheerder die wereldwijd belegt tegen lage kosten en zorgvuldig gespreide risico’s. Dan is Index People een goede keuze. Het resultaat is een evenwichtig langetermijnrendement en lage beheerskosten. Je dient wel te beschikken over minimaal €100.000 dus het is wellicht niet voor iedereen. Bekijk product.

Bekijk website

 

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Top