Bigbank is een bank uit Estland en is nu zo’n 5 jaar actief in Nederland en biedt doorgaans de hoogste deposito rente aan. Maar hoe verstandig is het om te sparen bij deze Estlandse bank. Wij beantwoorden in dit bericht of sparen bij Bigbank betrouwbaar is.

bigbank_betrouwbaar

Bigbank betrouwbaar?

Veel bezoekers stellen ons de vraag of sparen bij Bigbank betrouwbaar is. Door de lage spaarrente in Nederland overwegen steeds meer mensen te sparen in het buitenland. Maar er zijn ook veel sceptici vanwege het Icesave debacle in 2008 maar ook het omvallen van de DSB Bank van Dirk Scheeringa. Er heerst al snel wantrouwen naar buitenlandse toetreders.
Kaido Saar, voorzitter van de Raad van Bestuur van Bigbank, zegt in een toelichting: “We zijn trots dat we dit jaar onze vijfde verjaardag in Nederland kunnen vieren. Nederland is voor ons uitgegroeid tot een belangrijke markt. Nederlanders zijn ervaren spaarders met een goede kennis van deposito’s, en bovendien gewend aan internetbankieren.”

Bigbank en veilig sparen

Door de aanscherping van de Europese unie over het depositogarantiestelsel geldt er sinds 2012 een regel dat banken binnen de EU een vergelijkbare dekking moeten bieden van maximaal 100.000 euro per rekeninghouder, per bankvergunning. Estland hoort ook bij de EU en deze garantie geldt dus ook voor spaarders bij Bigbank.

Wat doet Bigbank met jouw spaargeld?

Bigbank heeft een traditioneel bedrijfsmodel waarbij deposito’s worden gebruikt voor de financiering van sterk gespreide en kleinschalige consumentenkredieten (gemiddeld EUR 2.225) in andere EU-landen waar de bank actief is, waaronder de Baltische Staten, Zweden, Spanje en Finland. Verwacht wordt dat de leenportefeuille van Bigbank zal blijven groeien. Om deze groei mogelijk te maken, wil Bigbank de depositoportefeuille verdubbelen. Daarbij ziet de bank het grootste groeipotentieel in de Nederlandse markt omdat Nederlanders bereid zijn hun geld voor een wat langere periode op een veilige plek vast te zetten.

Bigbank deposito openen

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
1,56% Bigbank Bigbank
Deposito
Verder
Meer info

Tagged with →  
Deel via social media →
Top