JT_Banka_deposito_ervaring
Onlangs verlaagde J&T Banka uit Tsjechië haar rente op termijndeposito’s en neemt nu geen koppositie meer in op de Europese spaarmarkt, maar biedt nog steeds één van de hoogste rentes. De bank wordt vertegenwoordigd door spaarplatform Savedo en sinds kort ook door Binck. Openen en beheren gaat via Savedo of binck. Je dient wel eerst te registreren.

Savedo & Binck zijn als het ware bemiddelaars. Zonder hen kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen. Savedo behaalde onlangs succes met het bemiddelen van deposito’s voor de Belgische spaarbank CKV met meer dan 6.000 aanmeldingen. Op dit moment ontvang je de hoogste rente op J&T Banka als je het deposito afsluit via Savedo. Sluit je een deposito af van 3 jaar vast ontvang je nu 1,40% rente.

J&T Banka ervaringen

De bank is opgericht in 1992 in Praag en behoort tot de Tsjechisch-Slowaakse J&T Finance Group, die deelnemingen heeft in diverse ondernemingen in Oost-Europa en Noord-Amerika. Het portfolio van de J&T investeringsgroep omvat naast meerdere banken ook deelnemingen in energie-, chemie-, vastgoed-, toerisme- en media-ondernemingen.

Met circa 500 medewerkers, meer dan 53.000 klanten en een balanstotaal van ruim € 4,8 miljard (123,55 miljard Tsjechische kronen) aan het einde van 2016, is J&T Banka een van de grootste private banking spelers in de regio.

In 2017 werd Jnt Banka door een professionele jury uitgeroepen tot private bank van het jaar in Tsjechië, waarmee de kwaliteit, de groei en het vertrouwen in de bank onderstreept worden.

Depositogarantiestelsel

De Tsjechische Republiek is als lidstaat van de Europese Unie verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen, in lijn met de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU.

Spaarrente deposito’s J&T Banka

AanbiederTermijnRente2Open rekening
J&T Banka1 jaar0,60% Open nu
J&T Banka2 jaar1,00% Open nu
J&T Banka3 jaar1,10% Open nu
J&T Banka4 jaar1,20% Open nu
J&T Banka5 jaar1,40% Open nu
Top