Klimsparen spaarvorm

Klimsparen is een spaarvorm wat redelijk nieuw is. Het aanbod van klimsparen is nog beperkt. Slechts een aantal aanbieders bieden deze spaarvorm momenteel aan, waaronder SNS Klimsparen en GarantiBank. Ondanks dat deze spaarvorm een tijd erg populair is geweest zijn veel banken er toch nog onvoldoende mee bezig. De overeenkomst met bijvoorbeeld deposito sparen zit hem in de duur. Je dient je geld voor langere tijd vast te zetten. Echter bij deposito sparen ligt de rente bij voorbaat vast en bij klimsparen klimt de rente jaar op jaar. Hoe langer je spaart hoe hoger de rente klimt.

Tip: Spaar tegen toprente !nu tegen toprente van 4,00%  Bekijk aanbieding >>

Voordeel klimsparen

Een voordeel van klimsparen is dat je dan vaak je spaargeld tussentijds opnemen. Bij een deposito niet.

Op dit moment is het door het beperkte aanbod niet mogelijk om een juiste vergelijking te maken. Tevens is het ook moeilijk om op rente te vergelijken omdat de rente ieder jaar klimt. Ben je echter wel op zoek naar de hoogste rente. Vergelijk dan de overige vormen onderaan de pagina. Heb je liever altijd de beschikking over je spaargeld kijk dan bij de pagina internetsparen en ga internetsparen vergelijken.

Spaarrekening > Spaardeposito >

Uitleg klimsparen

Ga je voor een klimspaarrekening? Dan heb je als spaarder meer vrijheid. Zo ontvang je bij klimsparen elk jaar dat je spaargeld op de rekening staat een hogere spaarrente. Bijvoorbeeld in het eerste jaar krijg je 3% rente, in het tweede jaar 3,5% rente, enzovoort. Bijkomend voordeel van klimsparen is dat je de flexibiliteit hebt om tussentijds – vaak na 1 jaar – je geld op te nemen zonder dat het je extra geld kost. En dat is natuurlijk extra aantrekkelijk, zeker als de spaarrentes stijgen. Je kunt je spaargeld dan overzetten naar een andere bank met hogere rente.

Top