We tonen een mooie nieuwe aanbieder in het finance segment. Het gaat om Lender & Spender, een platform waar je kunt investeren in Nederlandse consumentenleningen. In dit artikel onze Lender & Spender ervaringen en review.

Wat is Lender & Spender

Lender & Spender is gelanceerd in 2016 en momenteel actief in Nederland.
Leningen worden rechtstreeks gefinancierd door particulieren en bedrijven zonder tussenkomst van een bank of andere financiële instelling. De kosten die hiermee worden bespaard zien de investeerders terug in een aantrekkelijk rendement. Er is al voor meer dan 25 miljoen euro uitgeleend. Er zijn momenteel 2203 actieve investeerders op het platform en er is reeds €832.299 rente uitgekeerd.

De website van Lender & Spender

Investeren in Nederlandse consumentenleningen

Het investeren in Nederlandse consumentenleningen bij Lender & Spender is veilig dankzij:

  • Hoge kredietwaardigheid – geldnemers hebben een hoge kredietwaardigheid en komen over het algemeen ook in aanmerking voor een lening bij de bank;
  • Automatische spreiding – om verliezen te beperken, wordt elke investering gespreid over alle leningen die niet in achterstand zijn.

Lender & Spender review en ervaringen (aandachtspunten)

Voor een persoonlijke lening kijken particulieren steeds vaker naar alternatieven voor de meestal “dure” bank. Het alternatief is een online platform die investeerders en consumenten met een leenbehoefte bij elkaar brengt. Deelname kan vanaf €100.

Rendementsverwachting

Je kunt een gemiddeld netto rendement behalen tot 4,0%. Bekijk hier onder het gemiddelde rendement over de afgelopen drie jaar. (2017 – 2020)

Rendement Lender Spender

Risico en spreiding

Lender & Spender verstrekt alleen leningen aan geldnemers met een hoge kredietwaardigheid. De kans dat een geldnemer niet meer in staat is om terug te betalen is daarom klein. Je investering is daarnaast gespreid over een groot aantal leningen. Mocht een geldnemer niet meer in staat zijn om te betalen, dan zorgt de spreiding ervoor dat je verlies beperkt wordt.

Onder gemiddelde economische omstandigheden verwacht Lender & Spender dat het netto rendement door verwachte verliezen gemiddeld circa 0,5% lager zal uitvallen. Omdat dit slechts een verwachting is, kan het uiteindelijke resultaat significant anders uitpakken.

Wat de invloed zal zijn van de coronacrisis op het netto rendement is door de huidige onzekerheid nog niet bekend. 

Jouw investering volgen

Wanneer je een account hebt aangemaakt en inlogt, kom je terecht op je persoonlijke dashboard.

Je persoonlijke dashboard in de online omgeving van Lender & Spender

Toezicht

Investeringen zijn niet gedekt door een garantieregeling zoals het Deposito Garantie Stelsel waar spaargeld onder valt. Je dient je daarom bewust te zijn van het risico dat een of meerdere geldnemers niet meer in staat zijn om de lening terug te betalen.

Lender & Spender staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en heeft een vergunning voor het Aanbieden van Krediet (Vergunningnummer: 12043019).

Lender & Spender volgt daarnaast de gedragscode van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) en is lid van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KifiD) (Registratienummer: 300.016194)

Voordelen investeren via Lender & Spender

Aantrekkelijk netto rendement tot 4%

Gratis account

Geen verplichtingen

Laag risico

Weten waar je in investeert

Testimonials (klantbeoordelingen)

Lender & Spender scoort een 9 op Independer en Geld.nl
Ook op Trustpilot wordt Lender & Spender goed beoordeeld.

Conclusie: Lender & Spender review en ervaringen

Lender & Spender lijkt een goede investering. De beoordeling van gebruikers met het platform zijn goed. Het lijkt een prima belegging voor een hoog rendement in verhouding met een laag risico. Het feit dat je inleg wordt gespreid over meerdere leningen is een plus. Wat de invloed zal zijn van de coronacrisis op het netto rendement is door de huidige onzekerheid nog niet bekend. Maar kijkend naar het nettorendement over de afgelopen maand lijkt het nog prima in orde.

Aanvragen

Start met een investeerders account via de website van Lender & Spender of doe eerst een investeerders test en kom erachter of dit product bij je past. Succes met investeren.

Disclaimer: Aan investeren zijn risico’s verbonden.

Top