Vanaf nu is het ook mogelijk om bij NIBC Direct een kwartaalspaarrekening te openen. Het is een combinatie van een gewone spaarrekening met die van een termijndeposito. Laat je je spaargeld een heel kalenderkwartaal staan? Dan ontvang je naast een basisrente ook een nog eens een bonusrente. Met het verschil dat jij je spaargeld op kan nemen wanneer jij dat wilt.

NIBC laptop kwartaalsparen

Hoe werkt het?

De basis- en bonusrente ontvang je na afloop van ieder kalenderkwartaal (1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober). Om de bonusrente te ontvangen moet je spaargeld voor de 1e van het kwartaal op je rekening staan. Als je al een NIBC Internetspaarrekening hebt kun je niet omzetten naar een kwartaalspaarrekening. Je kunt wel snel een eenvoudig een NIBC Direct Kwartaalspaarrekening openen via je persoonlijke bankomgeving.

Ben je nog geen klant? Open dan online je rekening door het online aanvraagformulier in te vullen. 170.000 mensen gingen je voor.

Zijn Kwartaalspaarrekeningen een trend?

NIBC lijkt hiermee te kijken naar andere aanbieders op de markt. Andere spelers die al kwartaalspaarrekeningen aanbieden zijn bijvoorbeeld Knab Bank met Knab kwartaal sparen. De rente op vrijopeenmbare spaarrekeningen daalt al tijden. Met Kwartaalspaarrekeningen lijken banken spaarders te willen lokken met een net iets hogere rente.

Sparen bij een Nederlandse bank

NIBC Direct is onderdeel van NIBC Bank. Een Nederlandse bank sinds 1945. NIBC Bank heeft een bankvergunning van de Nederlandsche Bank. Hierdoor is het depositogarantiestelsel (DGS) van toepassing op je spaargeld. Je spaargeld is verzekerd tot € 100.000.

Bron: NIBC Direct/Spaarrentesvergelijken.net

Top